Wales - 7 dagen - Vertrek 19/08/2024

We reizen door het oude land van Kelten en Romeinen waar op vele plaatsen het Welsh nog de voertaal is. Wales is intrigerend: dit kleine land heeft meer kastelen per vierkante km dan waar ook in Europa en 20% van het land wordt door nationale parken beschermd, met een mythische draak als nationaal symbool. We zien diepgroene valleien, besneeuwde bergen en een onvergetelijke, ruige kustlijn. Tijdens deze 7-daagse kennismakingsreis ontdekken we enkele van de vele hoogtepunten in dit ongekend stukje Engeland.

 

Dag 1:

We rijden richting Calais waar we de oversteek maken naar Dover. Na de middags rijden we het natuurmooie Wales binnen om via Llangolen, Llandudno te bereiken onze verblijfplaats voor 3 nachten.

 

Dag 2:

We verkennen de kuststreek op het eiland Anglesey, en volgen zo veel als mogelijk de kustroute via Llaneilian, Church Bay, Porth Tywyn Mawr richting Treadus en naar Anglesey, waar we onze vrije middagpauze houden. In de namiddag bezoek aan de zoutwinning van Halen Môn en op de terugweg maken we nog een ommetje naar Caernerfon. Terug naar Llandudno.

 

Dag 3:

Van Llandudno gaat het richting Chester naar Stoke on Trent, waar we een pottenmakerij bezoeken, waarna vrije lunch. Na de middag houden we halte bij Shrewsbury Abbey, waar broeder Cadfael abdijdetective was. Via Llangolen en het natuurgebied Dee Valley terug naar Llandudno, waar de liefhebbers nog een wandeling kunnen maken op de pier.

 

Dag 4:

We verlaten ons hotel en rijden zuidwaarts vanuit Llandudno, door het Snowdonia Nationaal Park en de kustlijn richting Aberystwyth (universiteit waar The Crown werd opgenomen). Na de vrije lunch rijden we verder door het binnenland naar Aberdare, waar we kennis maken met de prijzen winnende Wales-whisky om na dit bezoek naar Cardiff te rijden, voor de volgende 3 nachten.

 

Dag 5:

Vanuit Cardiff gaat het naar Tintern Abbey (ruïne), vervolgens naar de boekenstad Hate on Wye voor een vrij bezoek en vrije lunch. In de namiddag naar Abergevenny waar we kunnen genieten in ‘Linda’s Vista Gardens’, om via Newport naar ons hotel in Cardiff terug te keren.

 

Dag 6:

We blijven een ganse dag in Cardiff en wandelen in de voormiddag naar het prachtige kasteel dat we bezoeken. Na dit bezoek kan iedereen op vrij tempo de vele overdekte markten in het centrum verkennen. Je kan er plaatselijke specialiteiten proeven of snuisteren tussen antiek, brocante, kledij, ... Laatste avond in Cardiff.​​​​​​​

 

Dag 7:

Vertrek uit Cardiff richting Bath en Dover, met tussenin nog een middagstop. Na de overtocht naar Calais rijden we naar de afstapplaatsen.

 

Inbegrepen:

  • Reis per luxe autocar.
  • Overtocht per ferry, Calais - Dover en Dover - Calais.
  • Verblijf in halfpension.

Niet inbegrepen:

  • Toegangsgelden tijdens de uitstappen.
  • Toeslag éénpersoonskamer : € 325,00.

AANDACHTSPUNT

Bepaalde wegen, vooral langs de kust, kunnen afgesloten worden voor bussen; dit naargelang de weersomstandigheden en/of evenementen.

INTERNATIONAAL PASPOORT VERPLICHT!

 

Hotels:

Dunoon hotel, Llandudno

Dit statige hotel ligt op 5 minuten lopen van het strand en op 1,1 km van de pier van Llandudno. De gezellige, traditionele kamers zijn voorzien van meubels in antieke stijl, een flatscreen-tv en thee- en koffiefaciliteiten. Sommige kamers hebben een hemelbed en een slaapbank. Het hotel serveert ontbijt in een formele eetkamer met eiken lambrisering. Er is een stijlvol restaurant en een gezellige pub, plus een ouderwetse lounge met een open haard en fauteuils.

 

Radisson Blu Hotel, Cardiff

​​​​​​​Dit hotel heeft een ideale locatie in het levendige stadscentrum van Cardiff, op loopafstand van Cardiff Castle, Cardiff International Arena en het Millenium Stadium. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, kluis, minibar en bureau. Ook zijn een koelkast, thee-/koffiezetapparaat en wifi beschikbaar. Het hotel telt 21 verdiepingen met een lift.​​​​​​​

 

 

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

19/08/2024

7

HP

€ 1.460,00