Toscane - 7 dagen - vertrek 16/06/2024

Toscane is een streek om van te dromen.

 

Er zijn de vele beroemde steden als Firenze, Siena en Pisa, die kunstschatten met wereldfaam herbergen en elk hun typische sfeer uitademen. Er is de prachtige natuur, met golvende groengele landschappen, cypressen en hier en daar een villa op de top van een heuvel. Er is de heerlijke keuken en de uitstekende wijnen. En er is de Italiaanse zon, die alles extra kleur en warmte geeft. We verblijven in het viersterren-hotel Ercolini & Savi in Montecatini Terme, ideaal gelegen om van daaruit de voornaamste hoogtepunten van Toscane te bezoeken. Sima Tours organiseert deze reis dit jaar met het vliegtuig, begeleid door onze eigen gids. Zo besparen we de lange weg heen en terug en genieten we een volle week van Toscane.

 

Dag 1:

Transfer per autocar naar Zaventem, waar we het vliegtuig naar Firenze nemen. Nadat we onze bagage gerecupereerd hebben, brengt een plaatselijke bus ons naar Montecatini Terme, onze verblijfplaats. Eerste kennismaking met het stadje Montecatini en zijn beroemde geneeskrachtige waterbronnen en badinrichtingen; misschien neem je een kuur en keer je relaxed en verjongd terug… Incheck in ons hotel.

 

Dag 2:

In de voormiddag begeleidt de gids ons naar het oude Montecatini dat boven op een heuvel ligt, en dat we bereiken met een kabeltreintje. Bezoek en daarna vrije tijd, in het oude stadje boven, of in de moderne benedenstad met zijn mooie winkelstraten. In de namiddag reizen we met de trein naar het naburige Pistoia, een historisch stadje waarvan de oude monumenten rond een gezellig centraal plein gelegen zijn. Begeleide wandeling, vrije tijd, en daarna met de trein terug naar Montecatini.

 

Dag  3:

In de voormiddag brengt een autocar ons naar Pisa met de beroemde scheve toren, de kathedraal en het oude kerkhof. Begeleid bezoek en daarna vrije tijd en gelegenheid tot vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we de stad Lucca, geheel ommuurd en met een stratenplan in de vorm van een dambord. We maken er een geleide wandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden en genieten tenslotte wat vrije tijd in dit aangename stadje. Daarna terug naar Montecatini.

 

Dag 4:

Met de trein reizen we naar Firenze, de voornaamste kunststad van Toscane. In de voormiddag toont een plaatselijke gids ons de voornaamste bezienswaardigheden, historische gebouwen, pleinen en musea. We bewonderen de Piazza della Signoria met zijn prachtige beelden, de marmeren gevel van de kathedraal, de met juwelierszaken bebouwde brug over de Arno en veel meer. In de namiddag hebben we vrije tijd om zelf op stap te gaan, iets te bezoeken, te shoppen of te genieten van een terras.

 

 

Dag 5:

We bezoeken de Middeleeuwse stad Siena, met zijn kronkelende steile straatjes en zijn wondermooie plein, bekend van de paardenrennen. Geleid bezoek en daarna vrije tijd in de stad. In de namiddag rijden we door de Chianti-wijnstreek naar San Gimigniano, dat we van ver herkennen aan de hoge torens waarmee de adellijke families elkaar in de Middeleeuwen de loef afstaken. Bezoek en vrije tijd. Er is ook gelegenheid om de uitstekende wijnen van Toscane te proeven en aan te kopen in een wijnkelder.

 

Dag 6:

Vandaag heb je de vrije keuze. Ofwel geniet je nog een dag van onze verblijfplaats Montecatini Terme. Ofwel neem je deel aan de optionele autocar-excursie naar de indrukwekkende marmergroeven van Carrara, met een bezoek begeleid door een plaatselijke gids. Wie wenst mee te gaan meldt zijn keuze bij inschrijving.

 

Dag 7:

Een lokale bus brengt ons terug naar de luchthaven van Firenze, voor onze terugvlucht naar Brussel. Daarna brengt een Sima bus ons terug naar West-Vlaanderen

 

Inbegrepen:

  • Transfers naar en van Zaventem, transfers van de luchthaven in Firenze naar het hotel en terug.
  • Vluchten heen en terug
  • Halfpension vanaf avondmaal de eerste dag tot en met ontbijt laatste dag.
  • Excursies met een plaatselijke luxe autocar naar Pisa en Lucca, en naar Siena en San Gimignano.
  • Excursies met de trein naar Pistoia en naar Firenze.

Niet Inbegrepen:

Eénpersoonskamer : € 250,00 Toegangsgelden voor de bezoeken tijdens de excursies.

Optioneel : excursie per autocar naar de marmergroeven van Carrara (€60,00 p.p.)

 

Hotel Ercolini e Savi**** Dit stijlvol klassehotel biedt een uitstekende service en is voorzien van comfortabele kamers met badkamer, WC, telefoon, TV en airconditioning in elke kamer. Het hotel heeft een heel goede keuken. ’s morgens geniet je van een rijkgevuld ontbijtbuffet en elke avond een heerlijk menu. Het hotel ligt in het hartje van de stad, vlakbij de winkelstraten en de kuurhuizen, zodat je elke avond kan genieten van de sfeer in Montecatini Terme.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

16/06/2024

7

HP

€ 1.299,00