Luxemburg - 3 dagen - Vertrek 01/11/2024

LUXEMBURG EN DE EIFEL

Een boeiende 3-daagse herfstvakantie in het Groot-Hertogdom Luxemburg, de nabije Duitse Eifel en de Belgische Ardennen. Een reis om te stappen, mooie bezoeken en te genieten van de natuur. Onze wandelingen ter plaatse hebben een gemakkelijk niveau met klein hoogteverschil en zijn niet langer dan 3 tot 6 km per dag. We verblijven in het aangename Luxemburgse stadje Clervaux.

 

Dag 1:

Na onze opstapplaatsen zetten we koers naar de Duitse Eifel met een begeleid bezoek aan het voormalig Nazi opleidingscentrum voor ambtenaren, Vogelsang, dat later een tijdlang een Belgische kazerne was. Vrij middagmaal in de self-service ter plaatse. Via de gerestaureerde burchtruïne Burg Reuland in het Oostelijk deel van België, waar we naar toe wandelen voor een mooi bezoek, rijden we tenslotte naar onze verblijfplaats Clervaux.

 

Dag 2:

Bezoek aan het kasteel van Clervaux waar we maquettes van alle Luxemburgse kastelen kunnen aanschouwen. Daarna rijden we naar Vianden voor stadsbezoek en vrij middagmaal. In de namiddag verkennen we met een audiogids het kasteel van Vianden, één van de meest imposante feodale burchten van Europa. We rijden terug naar ons hotel en passeren nog langs Wiltz.

 

Dag 3:

Een unieke hoofdstad, een eeuwenoude vesting, het” Gibraltar van het Noorden”, maar ook met de hypermoderne EU-gebouwen op de Kirchberg. Verkenning Kirchberg via korte rondrit. Vrij middagmaal. Daarna start onze stadswandeling in de bovenstad. Bezoek aan fortificatie “de Bock”, de rots waarop Luxemburg in de 10° eeuw is ontstaan. Het “corniche” straatje, het “mooiste balkon van Europa”, leidt ons naar het gezellige stadsdeel Grund aan de rivier Alzette, hier hebben we wat hoogteverschillen te overbruggen. Daarna trekken we huiswaarts met de bus.

 

Inbegrepen:

  • Reis met alle excursies, per luxe autocar
  • Verblijf in het hotel in halfpension met gratis gebruik van zwembad en wellness.
  • Toegangsgelden voor bezoeken Vogelsang, kasteel Clervaux, kasteel Vianden en de Bock

Niet inbegrepen:

  • Toeslag éénpersoonskamer : € 75,00
  • Eventuele extra toegangsgelden

Hotel du Commerce***

Hôtel du Commerce ligt aan de voet van het kasteel van Clervaux, aan de rivier de Clerve, en beschikt over moderne kamers. Alle kamers van Hôtel du Commerce zijn voorzien van televisie, telefoon en een eigen badkamer. Het hotel beschikt ook over een wellnesscentrum met een binnenzwembad.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

01/11/2024

3

HP

€ 490,00