Cruise Noorwegen - 8 dagen - vertrek 25/05/2024

Noorse fjorden - Legendes

De Noorse fjorden spreken tot ieders verbeelding. Het schilderachtige landschap is de bestemming bij uitstek voor natuurliefhebbers. Eind mei is een zeer geschikte periode om de Noorse fjorden in al haar pracht te ontdekken. Het ijs smelt, de watervallen stromen, de berglandschappen bloeien en de stadjes herleven. Op deze cruise volgt het ene hoogtepunt na het andere. Ontdek de kleurrijke houten huizen in Bergen, bewonder de Zeven Zusters waterval in Geirangerfjord en geniet van de fenomenale uitzichten in Ålesund. Op het nieuwe cruiseschip Rotterdam zul je zich bovendien snel thuis voelen. Veel receptionisten zijn Nederlandstalig en ook excursies, menukaarten en dagprogramma’s zijn beschikbaar in het Nederlands. De rederij Holland America Line staat ook bekend voor zijn verfijnde gastronomie, attente service en comfortabele hutten. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een geweldige reis van te maken!

 

Dag 1:

ROTTERDAM Een comfortabele autocartransfer brengt je ’s ochtends naar de vertrekhaven. In de late middag zet het schip koers richting Noorwegen.

 

Dag 2:

DAG OP ZEE Tijdens deze zeedag kun je uitgebreid kennismaken met de faciliteiten van de Rotterdam. Laat je verrassen door de talrijke voorzieningen, restaurants en activiteiten aan boord.

 

Dag 3:

EIDFJORD EN HARDANGERFJORD De kleine gemeente Eidfjord ligt aan het Hardangerfjord, genesteld tussen groene heuvels. Op slechts twintig kilometer hiervandaan vind je de hoogste en meest gekende waterval van Noorwegen, de Vøringsfossen. Het water dendert er 182 meter loodrecht naar beneden tot in een nauwe kloof. Een absolute blikvanger op je reis door Noorwegen. In de namiddag vaart het schip doorheen het schilderachtige Hardangerfjord.

 

Dag 4:

ÅLESUND Na een verwoestende brand werd Ålesund in 1904 volledig heropgebouwd in een charmerende Art Nouveaustijl. De bekendste attractie van Ålesund is de stadsberg Aksla. Vanop de top heb je een geweldig panorama over de stad, de eilandjes, de fjorden en de omliggende bergen. Wil je graag zien hoe de Noren vroeger leefden? Reis dan terug in de tijd met een bezoek aan het Sunnmøre Openluchtmuseum waar oude huizen en replica's van Vikingschepen tentoongesteld worden.

 

Dag 5:

FLÅM Aan de voet van steile kliffen, diep verscholen in het Aurlandsfjord, vinden we het dorpje Flåm. Hier kun je een rit maken met de legendarische Flåm-spoorweg, één van de mooiste en steilste ritten ter wereld. Tijdens het twintig kilometer lange traject klimt de trein naar het bergdorpje Myrdal, 865 meter hoger dan Flåm. Onderweg zie je kletterende watervallen, kabbelende rivieren, serene bossen en panoramische uitzichten over het fjord.

 

Dag 6:

BERGEN Ontdek Bergen, een stad vol geschiedenis. Tijdens een wandeling door het centrum zal je oog onmiddellijk vallen op de gele, witte en rode houten huizen van de Bryggenwijk. Deze historische gebouwen liggen aan de kade en werden eeuwenlang gebruikt door handelaars. Vandaag zijn ze beschermd UNESCO-Werelderfgoed en een belangrijke toeristische trekpleister. Ook de kabelbaan van Bergen is een aanrader en bezorgt je een fantastisch panorama over de omgeving.

 

Dag 7:

DAG OP ZEE Vandaag vaart de Rotterdam terug naar Nederland. Overdag zijn er diverse activiteiten maar je kan evengoed rustig ontspannen met een goed boek. Een zeedag is ook ideaal om eens te gaan dineren in één van de specialiteitenrestaurants.

 

Dag 8:

ROTTERDAM In de vroege ochtend komen we aan in Nederland. Na het ontbijt gaan we van boord en brengt de autocar je terug naar België.

 

Prijzen:

  • Binnenhut cat. L € 1.595,00 p.p.
  • Buitenhut cat. F € 1.895,00 p.p.
  • Balkonhut cat. VH (beperkt zicht) € 1.995,00 p.p.
  • Balkonhut cat. VE (vrij zicht) € 2.095,00 p.p.
  • Vista Suite cat. B € 2.335,00 p.p.

Inbegrepen:

Nederlandstalige reisbegeleiding

Transfers naar Rotterdam (heen/terug)*

Cruise in volpension

Signature Drankenpakket

Gebruik van de openbare faciliteiten aan boord

Livemuziek in de bars en shows in het theater

Havengelden, btw en Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen: verzekeringen, excursies, fooien, niet-vermelde diensten

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

25/05/2024

8

VP

€ 1.595,00

Binnenhut cat. L