Amsterdam, stadsbezoek of vrije tijd

Na een korte stadsrondrit verlaten we de bus achter het Centraal Station. Wie wil is de ganse dag vrij. De liefhebbers kunnen een wandeling maken naar de Dam, het Begijnhof, de Bloemenmarkt, het Rembrandtplein, de Walletjes, enzovoort...

Het shoppingaanbod in Amsterdam is enorm. Naast De Bijenkorf, Magna Plaza, de Kalverstraat... zijn er oneindig veel gezellige, typische Hollandse winkeltjes. Alle winkels zijn op zondag open. Een aanrader zijn de Negen Straatjes.

Amsterdam is ook een museumstad. Na tien jaar renovatie is het Rijksmuseum met de Nachtwacht van Rembrandt weer open, zowel het Stedelijk Museum (moderne kunst), het Amsterdam Museum, het Van Gogh museum, zijn vernieuwd.

Voor een bezoek aan het huis van Anne Franck is het absoluut noodzakelijk om vooraf kaarten online te reserveren.

Het EYE filmmuseum, te bereiken met de gratis overzet aan het centraal station, is een echte publiekstrekker.

 

Vooraf een ticket reserveren voor de musea is een absolute must!

 

In de Hermitage lopen volgende tentoonstellingen :

01/06/2020 tot 01/09/2020

'Juwelen! Schitteren aan het Russische hof.'

Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. Samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteren zij twee eeuwen mode en juwelen. De juwelen werden besteld bij toonaangevende juwelenhuizen, zoals Cartier, Tiffany en natuurlijk hofleverancier Faberqé.

 

01/09/2020 tot 31/12/2020

'Romanovs in de ban van de Ridders'

De tsaren waren eind 19e eeuw gefacineerd door de wereld van ridders, jonkvrouwen, hoofse liefde en tornooien. Zei bouwden een enorme middeleeuwse kunstcollectie uit en een arsenaal met bijzonderde harnassen en oude wapens. Het drieluik van de 'aanbidding der Wijzen' van Hugo Vanden Goes en een exemplaar van de Roman de la Rose. De met erotiek geladen middeleeuwse bestseller zijn in deze tentoonstelling te bewonderen.

 

 

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

25/10/2020

€ 37,00

€ 34,00

PROMO