19/08/2024 7 dagen € 1460

Wales, waar de echo's van legendes zich vermengen met het groene landschap, nodigt je uit om zijn diepe cultuur en adembenemende natuur te verkennen.

We reizen door het oude land van Kelten en Romeinen waar op vele plaatsen het Welsh nog de voertaal is. Wales is intrigerend: dit kleine land heeft meer kastelen per vierkante km dan waar ook in Europa en 20% van het land -de nationale parken- is beschermd gebied; met een mythische draak als nationaal symbool. We zien diepgroene valleien, besneeuwde bergen en een onvergetelijke, ruige kustlijn. Tijdens deze 7-daagse kennismakingsreis ontdekken we enkele van de vele hoogtepunten in dit ongekend stukje Engeland.

AANDACHTSPUNT: Bepaalde wegen, vooral langs de kust, kunnen afgesloten worden voor bussen; dit naargelang de weersomstandigheden en/of evenementen.

INTERNATIONAAL PASPOORT VERPLICHT!

Dunoon hotel, Llandudno

Dit statige hotel ligt op 5 minuten lopen van het strand en op 1,1 km van de pier van Llandudno. De gezellige, traditionele kamers zijn voorzien van meubels in antieke stijl, een flatscreen-tv en thee- en koffiefaciliteiten. Sommige kamers hebben een hemelbed en een slaapbank. Het hotel serveert ontbijt in een formele eetkamer met eiken lambrisering. Er is een stijlvol restaurant en een gezellige pub, plus een ouderwetse lounge met een open haard en fauteuils.

Radisson Blu Hotel, Cardiff

​Dit hotel heeft een ideale locatie in het levendige stadscentrum van Cardiff, op loopafstand van Cardiff Castle, Cardiff International Arena en het Millenium Stadium. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, kluis, minibar en bureau. Ook zijn een koelkast, thee-/koffiezetapparaat en wifi beschikbaar. Het hotel telt 21 verdiepingen met een lift.​​​​​​​

 • Dag 1
  Dag 1

  We rijden richting Calais waar we de oversteek maken naar Dover.
  Na de middag rijden we het natuurmooie Wales binnen via Llangolen, naar Llandudno, onze verblijfplaats voor 3 nachten.

 • Dag 2

  Van Llandudno gaat het richting Chester; waar we een van de best bewaarde vestingsteden van Groot-Brittannië bezoeken. Na de lunch rijden we richting Llanberis waar we met een tandradtreintje de Snowdonia beklimmen. Nadat we konden genieten van het prachtige overzicht op de top van deze berg zakken we terug af en rijden we opnieuw richting onze overnachtingsplaats. Naargelang de tijd die ons rest kunnen de liefhebbers eventueel nog genieten van een wandeling op de langste wandelpier van Wales, dicht bij het hotel.

 • Dag 3

  We verkennen de kuststreek op het eiland Anglesey, en volgen zo veel als mogelijk de kustroute via Llaneilian, Church Bay, Porth Tywyn Mawr richting Treadus en Anglesey. In de namiddag bezoek aan de zoutwinning van Halen Môn. Tijdens deze rondrit op het schiereiland ontdekken we ook nog enkele overblijfselen van ongeveer 2000 jaar VC.

 • Dag 4

  We verlaten ons hotel en rijden zuidwaarts, door het Snowdonia Nationaal Park en de kustlijn richting Aberystwyth. We volgen deze wilde kustlijn en enkele pittoreske dorpjes. Via het Pembroke Nationaal Park, bereiken we Cardiff waar wij de volgende 3 nachten verblijven.

 • Dag 5
  Dag 5

  Vanuit Cardiff gaat het naar Tintern Abbey (ruïne), vervolgens naar de boekenstad Haye-on-Wye voor een vrij bezoek en vrije lunch. In de namiddag via Abergavenny en het Brecon Beacons Nationaal Park naar Pontpren, waar we kennis maken met de prijzen winnende Penderyn whisky.

 • Dag 6

  We blijven een ganse dag in Cardiff en wandelen in de voormiddag naar het prachtige kasteel dat we bezoeken. Na dit vrije bezoek kan iedereen op eigen tempo de vele overdekte markten in het centrum verkennen. Je kan er plaatselijke specialiteiten proeven of snuisteren tussen antiek, brocante, kledij, ... Laatste avond in Cardiff.

 • Dag 7

  Vertrek uit Cardiff richting Bath en Dover, met tussenin nog een middagstop. Na de overtocht naar Calais rijden we naar de afstapplaatsen.

 • Reis per luxe autocar.
 • Overtocht per ferry, Calais - Dover en Dover - Calais.
 • Verblijf in halfpension.
 • Toegangsgelden tijdens de uitstappen.
 • Toeslag éénpersoonskamer : € 325,00.

Lichtervelde garage

Industrielaan 8 - Lichtervelde

De auto kan veilig blijven staan op de parking van ons reisbureau voor meerdaagse reizen.

Loppem - Carpoolparking

Koning Albert I-laan, 8210 Zedelgem