Kerstcruise op de Rijn

Reserveer nu
15/12/2024 4 dagen € 800

Een unieke kans om volop te genieten van de kerstsfeer en het rijke shoppingaanbod in Düsseldorf, Koblenz, Bonn en Keulen.

Rustig varend langs de Rijn op een nieuw cruiseschip van de Zwitserse maatschappij VIVA. Men serveert ons heerlijke gerechten. Een cruise voor fijnproevers in all-in formule.

VIVA ONE

Als eerste nieuwbouw schip van VIVA Cruises maakt het luxueuze premium schip VIVA ONE indruk met 88 moderne buitenhutten en een stijlvolle ambiance. Het schip inspireert zijn gasten met het hoofdrestaurant "Riverside", evenals de "VIVA's Bistro" en een ruime lounge. Op de VIVA ONE worden passagiers ondergebracht, verdeeld over drie dekken. Op de verschillende dekken bevinden zich hutten met een raam, Franse balkons en suites met een inloopbalkon om van het uitzicht te genieten. Alle hutten zijn uitgerust met twee bedden die aan elkaar kunnen worden geschoven, badkamer met douche en toilet, flatscreen-tv en minibar.

Prijzen

 • Buitenkajuit met raam op het Emerald Deck : € 800
 • Buitenkajuit met Frans balkon op het Ruby Deck : € 860
 • Buitenkajuit met Frans Balkon op het Diamond Deck : € 925
 • Dag 1

  Met de bus komen wij tegen de middag aan in Düsseldorf, de hoofdplaats van de grootste Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

  Bezoek aan de kerstmarkt verspreid over zes pleinen en de Köningsallee, de mooiste en meest exclusieve straat van de stad. Liefhebbers van moderne kunst vinden hun gading in K20 en K21. In de late namiddag schepen we in op ons cruiseschip en kunnen we gebruik maken van alle faciliteiten aan boord.

 • Dag 2

  De volledige voormiddag varen we richting Koblenz. Na het middagmaal aankomst in Koblenz, waar de Moezel in de Rijn stroomt. Op verschillende pleinen in de historische binnenstad is er kerstmarkt. Wie wil kan met de kabellift aan de overzijde van de Rijn de Christmas Garden bij het fort Ehrenbreitstein bezoeken.

 • Dag 3

  In Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland, staat de kerstmarkt opgesteld rond het standbeeld van Beethoven, de beroemdste inwoner van de stad. Ook de pas gerestaureerde Münster Kathedraal is zeker het bezoeken waard. Na het middagmaal aan boord meren wij aan in Keulen, de moederstad van alle Duitse kerstmarkten. Van de indrukwekkende Dom en het Gallo-Romeins museum tot aan het chocolademuseum baadt de stad in een echte kerstsfeer die ‘s avonds met vele lichtjes nog aan romantiek wint.

 • Dag 4

  De bus van Sima Tours komt ons in de voormiddag oppikken te Düsseldorf en brengt ons na een middagstop in Maastricht weer naar de verschillende opstapplaatsen.

 • Transfer per autocar tot aan cruise schip.
 • Volpension met ontbijtbuffet, lunch, diner (fijnproeversmenu’s) en snacks.
 • Non-alcoholvrije dranken (mineraalwater, frisdranken, vruchtensappen, diverse koffiespecialiteiten) en alcoholische dranken (schuimwijn, Aperol, witte wijn, rode wijn, rosé, diverse bieren, cocktails, likeuren)
 • High tea: één keer per reis, een selectie van zoete en hartige lekkernijen en exclusieve theesoorten.
 • Minibar, waterfles en schuimwijn als welkomstdrankje in de kajuit.
 • Exclusieve verzorgingsproducten van Rituals, wifi en fooien.

*Eénpersoonskajuit: Ruby Deck:+ € 200,00

Lichtervelde garage

Industrielaan 8 - Lichtervelde

De auto kan veilig blijven staan op de parking van ons reisbureau voor meerdaagse reizen.

Loppem - Carpoolparking

Koning Albert I-laan, 8210 Zedelgem