Karinthië

Reserveer nu
21/07/2024 8 dagen € 1450

Karinthië, de zuidelijke provincie van Oostenrijk, is het ideale vakantieland.

Karinthië, de zuidelijke provincie van Oostenrijk, is het ideale vakantieland. Je kan er wandelen in het grootse gebergte; de Grossglockner is de hoogste berg van het land. En je kan er varen of zwemmen in het heldere warme water van de bekende meren. Je vindt er rust, natuurschoon en Oostenrijkse gemoedelijkheid. Bovendien telt Karinthië de meeste zonne-uren van Oostenrijk. Ons hotel ligt in het gezellige stadscentrum van Spittal-an-der-Drau. Van daaruit maken we schitterende excursies, onder meer naar het meer van Bled in het nabije Slovenië. En op onze heenreis bezoeken we Salzburg, de geboortestad van Mozart. Een extra reden om mee te reizen!

Hotel Ertl in Spittal-an-der-Drau

Familiehotel, derde generatie, volledig vernieuwd, en gelegen in het volle stadscentrum. Mooie vernieuwde kamers, restaurant met goede keuken, bar en terras en tuin met openluchtzwembad.

 • Dag 1

  Heenrit

  Vanuit West-Vlaanderen rijden we richting Duitsland. We passeren Aken, Keulen, Wiesbaden, Frankfurt, Würzburg, Nürnberg en München. We overnachten in de buurt van Rosenheim.

 • Dag 2
  Dag 2

  We reizen verder naar de Oostenrijkse grens en bereiken Salzburg. We maken een begeleide stadswandeling en passeren de mooiste pleinen en monumenten. Salzburg heeft prachtige kerken, het geboortehuis van Mozart en de tuinen van het slot Mirabell waar ooit de film ‘The sound of Music’ gedraaid werd. Er is ook vrije tijd om te genieten van deze mooie stad. In de namiddag steken we de Alpen over, naar Spittal-an-der-Drau, onze verblijfplaats in Karinthië.

 • Dag 3
  Dag 3

  Met de gids maken we kennis met Spittal, zijn mooie stadspark en het Schloss Porcia. Daarna is er vrije tijd om de stad verder te verkennen. In de namiddag rijden we naar het bekendste meer van Karinthië, de Wörthersee. We passeren Velden en bezoeken het charmante plaatsje Maria-Wörth op een schiereilandje aan het meer. Vanop de Pyramidenkogel hebben we een schitterend uitzicht over het meer. We eindigen met een bezoek aan Klagenfurt, hoofdstad van Karinthië.

 • Dag 4

  Met een mooie boottocht op de Millstättersee maken we kennis met een ander groot meer in Karinthië. In Millstatt zelf zien we de abdij. In de kaasmakerij leren we hoe de kazen van de streek geproduceerd worden en hebben we vrije tijd in het gezellig bergdorp Bad Kleinkirchheim. In de namiddag maken we met onze autocar een prachtige rit via de Nockalmstrasse, één van de mooiste bergwegen in KarinthIê. We eindigen in Gmünd, historisch stadje, met Porschemuseum.

 • Dag 5

  Excursie naar de Grossglocker, met zijn 3.798 m de hoogste berg van Oostenrijk. Eerst bezoeken we het mooie dorpje Heiligenblut, aan de voet van de Grossglockner. Daar is er gelegenheid om met een kabellift tot op de Schareck te komen, met uitzicht over tal van de hoogste bergtoppen. Met de bus rijden we verder tot op de Franz-Josefs-Höhe, met zicht op de gletsjer de Pasterze. Tenslotte rijden we nog verder tot aan de Edelweissspitze. Daarna terug naar Spittal.

 • Dag 6
  Dag 6

  Een uitstap in drie landen. Via Villach rijden we eerst naar de Italiaanse grens en bezoeken in Tarvisio de overdekte markt, gekend om zijn Italiaanse lederwaren. Daarna steken we de Sloveense grens over en rijden via het winteroord Kransjka Gora naar Bled, gelegen aan het gelijknamige meer. Vrije tijd voor het middagmaal en daarna gelegenheid om met een gondel naar een eilandje midden in het meer gebracht te worden. Na nog wat genieten van het mooie Bled keren we terug naar Spittal.

 • Dag 7

  Vrije voormiddag in Spittal met gelegenheid om met de kabellift naar de Goldeck (2.142 m) te gaan. Boven heb je de gelegenheid een mooie wandeling in de bergwereld te maken, met uitzicht op Spittal. In de namiddag maken we een spectaculaire busrit in het Maltadal, ook “het dal van het neerstortende water” genoemd, omwille van zijn vele watervallen. De weg leidt langs haarspeldbochten, tunnels en bruggen naar de Kölnbreinsperre, de grootste en hoogst gelegen stuwdam van Oostenrijk (1933 m).

 • Dag 8

  Terugreis

  We vertrekken vroeg in de morgen om in één rit terug te keren naar West-Vlaanderen. We volgen dezelfde weg als op de heenreis. We houden regelmatig halte en komen aan in de late avond.

 • Reis per luxe autocar
 • Verblijf in halfpension
 • Toegangsgelden tijdens de uitstappen.
 • Toeslag éénpersoonskamer: 200 €

Lichtervelde garage

Industrielaan 8 - Lichtervelde

De auto kan veilig blijven staan op de parking van ons reisbureau voor meerdaagse reizen.

Loppem - Carpoolparking

Koning Albert I-laan, 8210 Zedelgem