26/06/2024 6 dagen € 949

EMMETTEN aan het Vierwoudstedenmeer

Waar ooit de wieg van Zwitserland stond, op een panoramisch terras hoog boven de Vierwaldstättersee, ligt onze verblijfplaats. We bezoeken één van de mooiste steden van Zwitserland, Luzern. Een route langs schitterende meren en meertjes brengt ons naar Einsiedeln, het bedevaartsoord dat bekendstaat voor zijn zwarte Madonna en zijn paardenfokkerij. In het Berner Oberland komen we in pittoreske plaatsen zoals Brienz, Grindelwald en Interlaken. Met prachtige zichten op het Jungfraumassief. Ook trekken we met de autocar het hooggebergte in! De Sustenpass, Grimselpass, Nufenenpass en Gotthardpass staan op ons programma. Tijdens ons verblijf kunnen we genieten van de gezonde berglucht, onvergetelijke vergezichten en prachtige uitstappen. Een programma dat ook rust en vrije tijd biedt.

Hotel Engel

Hotel Engel is prachtig gelegen, met het vierwoudstedenmeer en de indrukwekkende bergen als decor. Het hotel ligt in het dorpje Emmetten, in het kanton Nidwald. Emmetten, centraal gelegen in Zwitserland, vormt een ideaal vertrekpunt voor schitterende excursies in de omgeving. Het hotel bezit een jarenlange traditie en is gekend voor z’n gastvrijheid en zijn uitstekende keuken. In het restaurant kunt u genieten van traditioneel Zwitserse gerechten. De 30 kamers zijn uitgerust met douche, WC, haardroger, TV en internet.

 • Heenreis

  Dag 1

  Heenreis

  Via de Ardennen rijden we langs Arlon, Luxemburg en Metz naar Strasbourg en Colmar om in Basel Zwitserland binnen te rijden. Onderweg nemen we het vrije middagmaal. Via Luzern bereiken we onze verblijfplaats Emmetten om er enkele dagen te genieten van de gezonde berglucht.

 • Dag 2

  We beginnen met Altdorf en een halte aan het standbeeld van Willem Tell. Verder langs de schilderachtige boorden van het Vierwoudstrekenmeer naar Brunnen. We volgen verder de toeristische weg via Gersau, Vitznau en Weggis tot Küssnacht (korte halte aan Astridkapel). Ons vrije middagmaal nemen we in één van de mooie plaatsjes aan het meer. Verder over Meggen, met eventueel een kort bezoek aan de kerk, naar Luzern. Vrije tijd om één van de mooiste steden van Zwitserland te bezoeken of om te shoppen. Via de andere kant van het meer terug naar ons hotel.

 • Dag 3

  We reizen via Stans, Sarnen en Lungern, met de blauwe Lungernsee, de Brünigpass (1008 m) over. Zo komen we in Berner Oberland. Eerste halte is Brienz (kort bezoek aan dit houtsnijdersdorp). Nadien via de toeristische zijde van Brienzersee naar het Lauterbrunnental. De Jungfrau, Mönch en Eiger verschijnen voor ons. Zo bereiken we Grindelwald, befaamd vakantieoord met zicht op de Eiger (vrije tijd en vrij middagmaal). Na dit bezoek reizen we langs de andere oever van de Brienzersee tot Meiringen. Hier bezoeken we de Reichenbachwaterval, bekend van Sherlock Holmes. Met een nostalgisch kabeltreintje rijden we naar deze reuzenwaterval. Terugreis via Stans.

 • Dag 4

  Vandaag rijden we het hooggebergte in. We volgen de Reussvallei tot in Wassen. Hier beginnen we aan de beklimming van de Sustenpass (2224 m). Daarna richting zuiden met een klim naar de Grimselpass (2165 m). We dalen af tot Gletsch en zetten onze tocht verder naar de woeste Nufenenpass (2478 m). Voorbij de pashoogte komen we in het Italiaanstalige gedeelte van Zwitserland. Een mooie afdaling brengt ons in Airolo waar we de klim naar onze vierde pashoogte aanvangen, de Gotthardpass (2108 m). Via Andermatt keren we terug naar Emmetten.

 • Dag 5

  Via de Axenstraße bereiken we Brunnen, een toeristisch plaatsje van waaruit we kunnen genieten van mooie zichten op de Urnersee. Langs de oevers van de mooie Zugersee reizen we naar Zug. Vrije tijd om de kleine Altstadt te bezoeken, een wandeling te maken op de promenade aan het meer en het vrije middagmaal te nemen. Daarna rijden we naar Einsiedeln, bekend voor zijn barokke benedictijnerklooster en zijn paardenfokkerij. Via Schwyz en de Axenstraße terug naar ons hotel.

 • Dag 6

  Terugreis

  Na het ontbijt vatten we de terugreis aan. Via de autowegen langs Basel, Colmar, Strasbourg naar Metz. Onderweg tijd voor het vrije middagmaal. Verder huiswaarts via Luxemburg en Brussel.

 • Reis per luxe autocar
 • Toegang tot de Reichenbachwaterval met treintje
 • Verblijf in halfpension
 • Toeslag éénpersoonskamer : 145,00 €

Lichtervelde garage

Industrielaan 8 - Lichtervelde

De auto kan veilig blijven staan op de parking van ons reisbureau voor meerdaagse reizen.

Loppem - Carpoolparking

Koning Albert I-laan, 8210 Zedelgem