Cotswolds

Reserveer nu
10/07/2024 5 dagen € 865 Volzet

In het glooiende landschap van de Cotswolds langs beekjes en riviertjes, liggen rustige dorpjes die hun welvaart te danken hebben aan de middeleeuwse wolhandel. Hier wordt traditioneel gebouwd met de lokale honingkleurige kalksteen die warmte en charme uitstraalt. Dit typisch Engelse landschap, beschreven als ‘Gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid’ trekt bezoekers aan van over de hele wereld. Samen ontdekken we leuke dorpjes, een majestueus kasteel, een prijzen winnende tuin, de leefwereld van Shakespeare en natuurlijk ook de geboorteplaats van Winston Churchill. Wij verblijven in Steeple Aston, de ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen.

Alle reizigers moeten over een internationaal paspoort beschikken, geldig tot 6 maanden na terugkeer! Enkel nog 2 persoonskamers beschikbaar.

The Holt Hotel - Steeple Aston

Ons hotel is opgetrokken in typische Cotswolds-stijl. Men beschrijft het als ‘de perfecte rustplaats voor een relaxerend verblijf op het vredige platteland’. De kamers zijn uitgerust met alle modern comfort, badkamer met toilet, telefoon, broekenpers, haardroger en televisie. Er is een pub, een gezellige lobby en een restaurant voor verzorgde maaltijden en full English breakfast.

 • Dag 1

  We rijden naar Calais voor de oversteek naar Dover. Via de ring rond London gaan we naar de universiteitsstad Oxford waar we rond de middag aankomen. Na het vrij middagmaal bezoeken we Christchurch College, het grootste en mooiste van alle colleges. Met een begeleide wandeling ontdekken we de schitterende gebouwen die Oxford rijk is (Bodlean Library, Sheldonian Theatre, Radcliffe camera…). Tenslotte naar ons verblijfshotel in Steeple Aston.

 • Dag 2

  Vandaag ontdekken we de troeven van het ongerepte Cotswolds-landschap en verkennen we een paar schitterende dorpen, zoals de oude marktstad Stow on the Wold, Bourton on the Water (het Venetië van de Cotswolds) en het beroemde straatdorp Broadway. We sluiten de dag af met een bezoek aan Evesham, waar ooit één van de grootste en rijkste kloosters van Engeland stond.

 • Dag 3
  Dag 3

  In de voormiddag bezoeken we Warwick Castle, één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Engeland. Het evolueerde van een houten toren naar een luxueus kasteel. De Merlin-groep (die ook Madame Tussaud’s uitbaat) brengt met wassen beelden de rijke geschiedenis van het kasteel tot leven. Na de middag bezoeken we één van de meest toonaangevende Engelse tuinen: Hidcote Manor Gardens, schitterend ‘verstopt’ in het landschap. We ronden de dag af met een korte wandeling in Chipping Campden met zijn beroemde Market Hall en Alms Houses.

 • Dag 4
  Dag 4

  Vandaag besteden we aandacht aan het leven en woonplaats van William Shakespeare. We bezoeken eerst de cottage waar zijn vrouw Anne Hathaway woonde. Deze voormalige hoeve met tuinen is nog exact zoals het in ‘zijn’ tijd was. We houden een fotostop aan Mary Arden’s House, de voormalige boerderij-woning van Shakespeares moeder, waarna we naar het centrum van het gezellige Stratford upon Avon rijden voor de vrije lunch. Na de middag wandelen we langs diverse locaties die in verband worden gebracht met Shakespeare (Swan Theatre, de kerk, Hall’s Croft, Alms Houses, Guildhall, …).

 • Dag 5
  Dag 5

  Na het ontbijt beginnen we onze dag in Blenheim Palace, zowat het Versailles van Engeland, waar Winston Churchill werd geboren. Dit paleis wordt nog steeds bewoond door de graaf van Marlboro. We wandelen op eigen tempo door de statige, weelderige kamers en ontdekken de geschiedenis van dit immense paleis. Ook de beroemde tuinen aangelegd door tuingenie Capability Brown kunnen bezocht worden. Na het middagmaal rijden we naar Dover voor onze oversteek naar Calais en verder huiswaarts.

 • Reis per luxe autocar
 • Overtocht per ferry, Calais - Dover en Dover - Calais.
 • Verblijf in halfpension.
 • Toegangsgelden tijdens de uitstappen.
 • Toeslag éénpersoonskamer : € 220,00

Lichtervelde garage

Industrielaan 8 - Lichtervelde

De auto kan veilig blijven staan op de parking van ons reisbureau voor meerdaagse reizen.

Loppem - Carpoolparking

Koning Albert I-laan, 8210 Zedelgem