18/09/2024 9 dagen € 1810

VERNIEUWD PROGRAMMA!

Onvergetelijke rondreis op het Ile de la Beauté

Corsica is een wondermooi eiland met schitterende kusten en een indrukwekkend gebergte. Achter elke bocht wacht een nieuwe verrassing, je vergeet deze reis nooit meer. De gezellige dorpjes ademen een Italiaanse sfeer uit ; Genua was er vroeger de baas. Sima Tours biedt u een unieke topreis aan, nog beter uitgekiend dankzij onze ervaring. In 9 dagen krijgt u de mooiste plaatsen van het eiland te zien. Met vier verblijfshotels blijft de rondreis aangenaam en niet overladen. We reizen met het vliegtuig, wat u een lange heen- en terugreis per bus bespaart. En tenslotte aan een aantrekkelijke prijs, vergelijk gerust.

Hotel Isola

Hotel Isola in Borgo nabij Bastia. 1e nacht

Hotel Saint-Christoph

Hotel Saint-Christoph in Calvi. 2e en 3e nacht

Hotel Corsica

Hotel Corsica in Porto. 4e en 5e nacht

Hotel Santateresa

Hotel Santateresa in Bonifacio. 6e, 7e en 8e nacht.

 • Dag 1
  Dag 1

  Met de bus naar Charleroi voor rechtstreekse vlucht naar Bastia. In de namiddag bezoeken we Bastia, met zijn citadel, de oude haven, mooie kerken en het grote plein ‘Place St.Nicolas’. In de vooravond aankomst in het hotel, in de buurt van Bastia, en gelegen langs de zee.

 • Dag 2

  We maken een rondrit op de Cap Corse, het noordelijke en bergachtige schiereiland. We komen langs Erbalunga, Santa Severa, Pino en Nonza, en hebben verschillende haltes in mooie stadjes. In de namiddag bezoeken we een wijndomein in Patrimonio, bekend om de beste wijn van Corsica. Daarna doorheen de woestijn van Agriates, en zo naar onze verblijfplaats Calvi.

 • Dag 3
  Dag 3

  In de voormiddag bezoeken we Calvi en zijn hooggelegen citadel op een schiereiland tussen de Golf van Calvi en de Golf van Revellata. Vrije tijd en vrij middagmaal in het gezellige centrum en aan de jachthaven. In de namiddag een mooie uitstap naar de typische oude dorpjes van de Balagne. We houden halte in de kunstenaarsdorpjes Pigna en Sant’Antonino. Terug naar het hotel in Calvi.

 • Dag 4

  We rijden naar Corte, de vroegere hoofdstad van Corsica. Met een toeristisch treintje komen we tot aan de citadel op een hoge rotspiek waarrond de oude stad gebouwd werd. Stadsbezoek en vrije tijd. In de namiddag maken we een uitzonderlijke rit door het ruige gebergte en doorheen de kloof van de Scala di Santa Regina, om zo aan te komen in onze volgende verblijfplaats Porto.

 • Dag 5
  Dag 5

  Vrije voormiddag in het haventje van Porto, gelegen aan één van de mooiste kusten van Corsica. In de namiddag maken we een boottocht langs de unieke rode rotsformaties. De boot brengt ons in het natuurgebied Scandola dat door Unesco erkend werd als werelderfgoed. We houden halte in Girolata, een geïsoleerd plaatsje te midden deze prachtige natuur. Terug naar het hotel in Porto.

 • Dag 6

  Vanuit Porto gaat het langs de “Calanches de Piana”, mooie rotsformaties met eigenaardige vormen, naar Ajaccio, de grootste stad van het eiland. We maken een stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden en bieden de gelegenheid om het huis van Napoleon te bezoeken. Vrije tijd. In de namiddag rijden we verder naar het hotel in Bonifacio, het zuidelijkste punt van Corsica.

 • Dag 7
  Dag 7

  We nemen de tijd om Bonifacio te bezoeken, merkwaardig gelegen boven op een rotsplateau, met zicht op het naburige Sardinië. Er is gelegenheid tot een boottocht om van op de zee de rotsformaties met grotten te bewonderen waarop de stad gebouwd is. Een toeristisch treintje brengt ons naar de bovenstad, voor bezoek en vrije tijd. Daarna terug naar het hotel in Bonifacio.

 • Dag 8

  ’s Morgens ontdekken we Sartène, “het meest Corsicaanse stadje van Corsica”. Na een wandeling in het oude stadscentrum en een proeverij van streekspecialiteiten, is er vrije tijd.In de namiddag maken we een schitterende rit in de bergen, met de fameuze Col de Bavella en zijn rotspieken. Onderweg passeren we typische dorpjes met granieten huizen. Daarna terug naar Bonifacio.

 • Dag 9

  In de voormiddag transfer naar de nabije luchthaven van Figari, voor terugvlucht naar Charleroi waar de Sima bus ons opwacht.

 • Transfer per bus naar en van de luchthaven van Charleroi.
 • Vluchten van Charleroi naar Bastia, en van Figari terug naar Charleroi, met Air Corsica.
 • Verblijf in halfpension
 • Alle uitstappen met plaatselijke bus en chauffeur voor de hele reis.
 • Toegangsgelden voor de bezoeken.
 • Eénpersoonskamer: €455,00.

Lichtervelde garage

Industrielaan 8 - Lichtervelde

De auto kan veilig blijven staan op de parking van ons reisbureau voor meerdaagse reizen.

Loppem - Carpoolparking

Koning Albert I-laan, 8210 Zedelgem