15/08/2024 4 dagen € 890

Budapest, een stad waar elke hoek een verhaal vertelt, roept je op om haar rijke geschiedenis en adembenemende uitzichten zelf te komen ontdekken!

Budapest is de hoofdstad van Hongarije en telt 1,8 miljoen inwoners. De stad is uniek door zijn twee verschillende stadsdelen. Aan de westoever van de Donau ligt het stadsdeel Buda, de heuvel met de burcht en het koninklijk paleis. Aan de oostoever ligt het stadsdeel Pest, dat vlak is, en onder meer het Parlement, de St. Stefaansbasiliek, schitterende pleinen en tal van musea omvat. Beide stadsdelen zijn met elkaar verbonden door de beroemde kettingbrug, die samen met de andere bruggen het symbool vormt van de stad. Tijdens deze 4-daagse citytrip bezoeken we, onder begeleiding van onze eigen gids van Sima Tours, de voornaamste bezienswaardigheden in Buda en Pest. Te voet maar soms ook met de bus. Er blijft voldoende vrije tijd om zelf iets te gaan bezoeken, een gezellig terrasje te doen of voor shopping. Het hotel ligt vlak aan het historische hart van de stad, en dicht bij de voornaamste bezoekplaatsen.

GEEN EENPERSOONSKAMERS MEER BESCHIKBAAR!

Hotel Ibis Styles City Budapest

Hotel Ibis Styles Budapest City ligt aan de oever van de Donau vlak bij het historisch stadscentrum, met prachtig uitzicht op de Gellért-heuvel. De 130 kamers zijn uitgerust met alle moderne comfort, internet en airconditioning. ’s Morgens geniet je er een heerlijk ontbijtbuffet. Er is een tramhalte bij het hotel, en je bent op korte afstand van heel wat van de voornaamste bezienswaardigheden van de stad, ook niet ver van de Grote Markthal. In de onmiddellijke buurt zijn er tal van restaurants en bars.

 • Dag 1

  De bus van Sima Tours brengt ons in de voormiddag naar de luchthaven van Zaventem. In de namiddag hebben we onze rechtstreekse vlucht naar Budapest. Na aankomst en incheck in het hotel, begeleidt onze gids ons voor een eerste keer naar het historische stadscentrum, voor een eerste kennismaking en vrije tijd voor het avondmaal.

 • Dag 2

  Met een plaatselijke autocar maken we een rondrit door Pest, het kloppende hart van de stad. Het is het zakencentrum met tal van winkels en restaurants. We zien het beroemde Heldenplein alsook de vele gebouwen in art nouveau-stijl langs de brede boulevards, de Sint-Stefaansbasiliek die we bezoeken, het prachtige operagebouw en het neogotische parlement. Na onze rondrit is er vrije tijd in de Grote Markthal voor het middagmaal. In de namiddag maken we een wandeling naar het Vrijheidsplein, één van de meest indrukwekkende pleinen van de stad. Daar vinden we het beursgebouw, de Nationale Bank, en nog diverse andere gebouwen in art nouveau-stijl. ’s Avonds gelegenheid tot vrij avondmaal in het stadscentrum.

 • Dag 3

  In de voormiddag maken we een wandeling in de Joodse wijk, tegenwoordig een trendy wijk met talrijke cafés en restaurants. We bezoeken de Grote Synagoge, de grootste van Europa, in Moorse stijl, en de Joodse begraafplaats er naast, herinnering aan de verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we Buda met zijn paleizen, kerken (o.a. de Mathiaskerk), de vestingstorens en de middeleeuwse straatjes die bijdragen tot de charme van de stad. We zien ook de burchtwijk en de Nationale Galerij (vrije gelegenheid tot bezoek van dit museum). Tenslotte vrij avondmaal in deze buurt, en daarna terug naar het hotel.

 • Dag 4

  Vrije voormiddag en middag om zelf nog een stuk van de stad te verkennen. Of gelegenheid om een museum te bezoeken, het Huis van de Hongaarse Secession (Art Nouveau), of de Franz Liszt muziekacademie. Pas in de loop van de namiddag haalt de bus ons op voor transfer naar de luchthaven. In de vooravond hebben we de rechtstreekse vlucht naar Brussel, en daarna brengt de bus van Sima Tours ons terug naar West-Vlaanderen

 • Transfers naar en van Zaventem, transfers naar en van de luchthaven in Budapest.
 • Rechtstreekse vluchten van Zaventem naar Budapest, en terug, met Brussels Airlines.
 • Overnachtingen met ontbijtbuffet in het hotel.
 • Het programma begeleid door onze eigen gids, inclusief de excursie met de bus.
 • Eénpersoonskamer : € 160,00 /persoon.
 • Toegangsgelden voor de bezoeken tijdens de excursies. Gelegenheid voor een boottocht ’s avonds op de Donau, met avondmaal op de boot.

Lichtervelde garage

Industrielaan 8 - Lichtervelde

De auto kan veilig blijven staan op de parking van ons reisbureau voor meerdaagse reizen.

Loppem - Carpoolparking

Koning Albert I-laan, 8210 Zedelgem