Tirol, Nauders

Reserveer nu
20/09/2024 7 dagen € 920

Tirol, met zijn majestueuze Alpen en schilderachtige dorpen, biedt een betoverende mix van avontuur en rust, waar elke ademhaling de frisheid van de berglucht voelt.

Het skioord Nauders ligt op 1.400 meter hoogte aan het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Ideaal gelegen voor een vakantie vol afwisseling. Je kan er de gondelbaan nemen naar een hoger gelegen plateau, om daarna zelfs nog een niveau hoger op te zoeken met een skilift. We beleven er de folkloristische traditie van de terugkeer van het vee naar het dorp. In Merano bezoeken wij het lievelingskasteel Trauttmansdorff van keizerin Sisi en genieten er volop van deze mondaine kuurstad met zijn mediterraan klimaat. In Zwitserland maken wij kennis met de eigenheid van Graubünden, de grootste provincie van het land. Men kan er ook gratis gebruik maken van het regionaal bus vervoer met de SUMMER CARD – aan te vragen in het hotel via uw ID-kaart.

Hotel Post - Nauders

Hotel Post **** - Nauders Hotel Post ligt in het centrum van Nauders. Dit traditionele en gastvrije viersterren familiehotel staat bekend om zijn heerlijke keuken met zeer uitgebreid en gevarieerd ontbijtbuffet en een driegangen avondmenu met keuzemogelijkheid en salad-bar. Prima service! Alle kamers zijn per lift bereikbaar en beschikken over een moderne badkamer. Het hotel heeft een gezellige bar en een ruime wellness- en relaxatieruimte met overdekt zwembad, sauna en stoombad.(650m²).

 • Dag 1
  Dag 1

  Via de Ardennen rijden we langs Arlon, Luxemburg en Metz richting Strasbourg en Colmar om in Basel Zwitserland binnen te rijden. Vrij middagmaal onderweg. Via Zürich bereiken we onze verblijfplaats Nauders, parel van het drielandengebergte, een wandelparadijs.

 • Dag 2
  Dag 2

  Almabtrieb in de streek. We genieten van de Blasmusik rond de feesttent. Tegen de middag komen de runderen van de bergweiden en trekken door het dorp naar een weide in het dal. De lokale bevolking in klederdracht viert deze terugkeer met een traditioneel feest en muzikale omlijsting. Vrij middagmaal. Daarna verkennen we onze verblijfplaats Nauders en genieten verder van de vrije namiddag. Het zwembad en de wellnessruimte in ons hotel bieden ook mogelijkheden.

 • Dag 3
  Dag 3

  Vandaag rijden we over de Reschenpas richting Merano en zien hoe de kerktoren van Alt Graun boven het stuwmeer uitsteekt.

  In het zomerpaleis Trauttmansdorff genoot Keizerin Sisi van de prachtige Italiaanse tuin. In het kasteel zien we het aardige “Touriseum” evenals enkele kamers waar Sisi ooit verbleef. Sisi bezocht de geneeskrachtige thermen van het nabij gelegen Merano aan de oevers van de rivier de Passer. Ook wij bezoeken dit stadje met zijn indrukwekkende arcaden en mediterrane sfeer. Vrij middagmaal met vrije tijd in Merano.

 • Dag 4

  In de voormiddag rijden we naar het Zwitserse Samnaun, een taksvrij dorp gelegen te midden van hoge bergtoppen. Zwitserse chocolade, uurwerken, enz tegen betaalbare prijzen. Voor het vrije middagmaal keren we een stukje terug en bezoeken Serfaus, een mondain skioord. Hier kan men de hoogste metrolijn van Europa nemen!

 • Dag 5
  Dag 5

  Het Benedictinessen klooster van Müstair is UNESCO werelderfgoed. Geleid bezoek aan de kloosterkerk met middeleeuwse fresco’s en het museum dat inzicht geeft in een leven onder strenge kloosterregels. We doorkruisen het Zwitserse Nationaal Park tot het skioord Zernez. Vrij middagmaal. Via een prachtige Alpenstraße rijden we tot Bad Scuol (CH) en verkennen er het historische centrum. Terug naar Nauders.

 • Dag 6
  Dag 6

  Na een fotostop bij de kerktoren in het stuwmeer van Alt Graun trekken we via het dal van de Adige naar het middeleeuwse Italiaanse plaatsje Glorenza. Het stadje is nog volledig ommuurd. U kan er de straatjes en steegjes verkennen. Vrij middagmaal. We keren terug via Sluderno. Hier kan u, via een steil paadje, de hoger gelegen Churburg bezoeken, ooit gebouwd in opdracht van de bisschop van Chur, en nog bewoond door een familie van hoge adel, de graven Trapp. Mogelijkheid tot boeiend geleid bezoek, o.m. aan de meest belangrijke privé verzameling harnassen in Europa! Het regionale museum in het dorp zelf biedt een alternatief zonder helling, evenals een bezoekje aan een gelateria of een caffetteria

 • Dag 7

  Tevreden nagenietend van deze mooie reis, vatten wij na het ontbijt en het laden van de valiezen, de terugreis aan. Via de autowegen langs Zurich Bazel, Colmar naar de omgeving van Strasbourg voor vrij middagmaal. Verder huiswaarts via Luxemburg en Brussel.

 • Reis per luxe autocar
 • Verblijf in halfpension, 3-gangen keuze menu met saladebuffet.
 • Toegangsgeld kasteel en tuinen Trauttmansdorff, klooster en museum van Müstair.
 • Gebruik wellnessruimte met sauna, jacuzzi en zwembad.
 • Dagelijkse namiddag Jause met versnaperingen.
 • Eénpersoonskamer: € 120,00/reis.
 • Toeslag gerenoveerde dubbele kamer ‘Kutscher’: € 200 €/reis/kamer
 • Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Lichtervelde garage

Industrielaan 8 - Lichtervelde

De auto kan veilig blijven staan op de parking van ons reisbureau voor meerdaagse reizen.

Loppem - Carpoolparking

Koning Albert I-laan, 8210 Zedelgem