Bourgondië

Reserveer nu
31/07/2024 5 dagen € 710

Bourgondië, een historische regio in Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, voortreffelijke wijnen en schilderachtige landschappen.

Deze prachtige streek in Frankrijk werd helemaal terug onder de aandacht gebracht door het boek van Bart Van Loo. Hij ging op zoek naar de historische link tussen Vlaanderen en Bourgondië. Rijk aan mooie landschappen, historische steden (Dijon en Beaune), een heerlijke keuken en de beste wijnen ter wereld. De wijnstreek rond Dijon wordt niet voor niets de “Côte d’Or” genoemd. Clos-de-Vougeot, Gevrey-Chambertin en Vosne-Romanée zijn slechts enkele van de gerenommeerde wijnen. Misschien worden Vlamingen wel Bourgondiërs genoemd door de historische band met deze streek. Deze reis biedt een evenwicht tussen cultuur, gastronomie en ontspanning.

Hotel Ibis Gare Hotel - Dijon

Ibis Dijon Gare Hotel ligt tegenover het treinstation van Dijon op slechts 10 minuten wandelen van het historische stadscentrum. De 128 kamers beschikken over alle comfort, airco en gratis WiFi. Le Klub, restaurant van het hotel, heeft een goede reputatie en serveert regionale specialiteiten. s’ Morgens genieten de klanten van een verzorgd en copieus ontbijt.

 • Dag 1

  Vertrek richting Dijon. Tussenstop voor een vrije lunch en dan verder naar Vézelay voor een bezoek aan dit prachtige dorp dat op de weg naar Compostella lag. Hier houden pelgrims al 1000 jaar halt voor een bezoek aan de Romaanse Basiliek Sainte-Madeleine, die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. De korte klim naar de Basiliek is de moeite waard, te meer omdat je van op dit punt een prachtig uitzicht hebt over de Morvan. Tijdens je wandeling herken je ongetwijfeld het decor van de film ‘La grande Vadrouille’. In de vooravond aankomst in het hotel. Avondmaal in het hotel.

 • Dag 2
  Dag 2

  Een eerste kennismaking met de stad Dijon, bezoek aan de overdekte markthal. Vervolgens aan Cassissium waar we alles te weten komen over de productie van de Kir. Lunch in Nuits-Saint-Georges. In de namiddag trekken we naar het historische wijndomein Clos de Vougeot. Terug via de toeristische Route des vins de Bourgogne.

 • Dag 3
  Dag 3

  Vandaag ontdekken we ‘Le puits de Moïse’ en la Chartreuse de Champmol. Vrije lunch en tijd in Dijon, mogelijkheid tot vrij bezoek van de musea in Dijon en/of shopping.

 • Dag 4
  Dag 4

  We rijden met de bus naar Beaune en bezoeken ‘Les Hospices de Beaune’. Aansluitend rijden we naar Combertault waar we samen genieten van la cuisine du terroir. Na de lunch terug naar Beaune om de rest van de stad te ontdekken. Mis vooral de collégiale Notre-Dame niet met de prachtige wandtapijten over het leven van Maria.

 • Dag 5
  Dag 5

  Vertrek richting Flavigny, bezoek aan de oude abdij waar ‘Les anis de Flavigny’ nog steeds op artisanale manier gemaakt worden. Daarna vatten we de terugreis aan. We stoppen nog onderweg voor een vrije lunch. We komen in de vooravond in Lichtervelde aan.

 • Reis per luxe autocar
 • Verblijf in volpension vanaf avondmaal dag 1 tot ontbijt op dag 5 met uitzondering van middagmaal op dag 3.
 • Toegangsgelden voor bezoeken aan Clos de Vougeot, Cassissium met proeverij, Hôtel-Dieu des Hospices de Beaune, abdij Flavigny-sur-Ozain en Chartreuse de Champmol.
 • Toeslag éénpersoonskamer : € 130,00
 • Eventuele extra toegangsgelden tijdens de uitstappen.
 • Middagmaal op dag 3 (Dijon)

Lichtervelde garage

Industrielaan 8 - Lichtervelde

De auto kan veilig blijven staan op de parking van ons reisbureau voor meerdaagse reizen.

Loppem - Carpoolparking

Koning Albert I-laan, 8210 Zedelgem