Zwarte Woud, Lossburg 5-daagse

Wie eenmaal het Zwarte Woud bezocht heeft komt er steeds terug. Zo groot is de aantrekkingskracht van deze mooie brok natuur. Het Zwarte Woud is gelegen in het zuiden van Duitsland, in de staat Baden-Württemberg. De vaste ingrediënten van dit landschap zijn de lichtglooiende heuvels bedekt met donkere naaldbossen, lieflijke valleien, meren, rivieren en watervallen, rotsen en ravijnen, historische kastelen en kloosters, leuke stadjes om gezellig te kuieren, oude boerderijtjes en folkloristische klederdracht. Het dorpje Lossburg, onze verblijfplaats, is gelegen in het hartje van het Zwarte Woud op 6 km van Freudenstadt, het ligt op een hoogte van 800 m en is tevens een bekend luchtkuuroord.

 

Dag 1

Heenreis langs Brussel, Luxemburg en Metz. In Straatsburg maken wij een boottocht vanaf het Bisschoppelijk Paleis via de sluizen van La petite France naar het Europees Parlement. Via Freudenstadt bereiken wij onze verblijfplaats Lossburg.

 

Dag 2

Na het ontbijt bezoeken we een hamrokerij waar de echte Schwarzwalderham wordt gerookt. Nadien ontdekken we het middeleeuws, volledig ommuurde Dornstetten met zijn pittoreske vakwerkhuizen en schilderachtig marktplein. Vrij middagmaal. Op de terugweg houden we halt op de grote markt van Freudenstadt, bijna volledig vernield tijdens WO II en prachtig heropgebouwd.

 

Dag 3

Vandaag gaan we naar Freiburg, de gezellige hoofdstad van het Zwarte Woud. Freiburg heeft één van de mooiste historische stadskernen van Duitsland en wordt doorsneden door kleine waterlopen naast de voetpaden. We wandelen naar de indrukwekkende Munster, het Historische Kaufhaus, de Alte Wache... Uiteraard gaan wij ook naar de stemmige pleintjes zoals Rathausplatz en Adelhauser Platz. Na het vrije middagmaal rijden we door het Glottertal naar Sankt Peter voor een bezoek aan de barokke abdijkerk. Triberg, waar wij de hoogste waterval van Duitsland gaan bekijken, is onze laatste stop.

 

Dag 4

Het moderne kuuroord Baden-Baden staat vandaag op het programma, gelegen in het Rijndal en omgeven door bossen en bergen. Op onze wandeling komen we voorbij het Festspielhaus, de Trinkhalle met mooie fresco’s en het Kurhaus met het wereldberoemde casino. We flaneren langs de historische gebouwen in de Lichtentaler Allee en bezoeken de oude stadskern rond Schlossberg. Op de terugweg stoppen we nog in het bloemendorpje Sasbachwalden.

 

Dag 5

Op de terugreis stoppen we rond de middag in Metz, de hoofdstad van de nieuwe regio Grand Est. Vrij middagmaal in de omgeving van de kathedraal met de grootste oppervlakte brandglasramen van Frankrijk. Verder via Luxemburg en Namen keren we naar Lichtervelde terug.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

Bezoek hamrokerij en boottocht Straatsburg.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 95,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Akzent, Landgasthof Hirsch *** superior - Lossburg

Gelegen in het centrum van Lossburg, combineert dit traditionele hotel een vriendelijke sfeer met een moderne look. Het hotel staat bekend voor zijn hoge kwalitatieve dienstverlening, gemoedelijke sfeer, regionale maaltijden en zelfgemaakte taarten. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds 3-gangen avondmaal. De kamers zijn voorzien van alle comfort. Het hotel beschikt over een lounge met open haard, tuin, terras, sauna, jacuzzi, massage...

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

08/08/2021

5

HP

€ 530,00