Toeristisch Lourdes 6-daagse

Een nieuwe formule voor een volwaardige bedevaartsreis zonder lange vermoeiende dagrit. Twee dagen heen en twee dagen terug. Het Mariaoord Lourdes is ideaal gelegen middenin de Pyreneeën voor een prachtuitstap naar de Cirque de Gavarnie. Onderweg doen wij heel wat interessante plaatsen aan (bijna allemaal UNESCO-werelderfgoed): Chartres, Rocamadour, Limoges, Clermont-Ferrand, Albi en Nevers.

 

Dag 1

Via Parijs rijden we naar Chartres voor het vrije middagmaal en bezoek aan de kathedraal, één van de parels van de gotiek. In Limoges bezoeken wij het museum Haviland van de gelijknamige porseleinfabriek.

 

Dag 2

Rocamadour is na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats in Frankrijk. Wij bezoeken er het heiligdom bestaande uit verschillende kapellen en een kerk gebouwd op een rots. Het was een vaste stek voor de bedevaarders naar Compostella. Lunch in Toulouse. We maken er een stadswandeling en zien het Capitool, de basiliek Saint-Sernin en de vele stadskastelen van de rijke pastelhandelaars.

 

Dag 3

Vrije voormiddag in Lourdes. Gelegenheid tot het bijwonen van de Vlaamse mis in de kapel Pater Kolbe of in de crypte of basiliek of aan de grot. Mogelijkheid om met de gids in de voetsporen van Bernadette te treden naar de watermolen, het cachot, de parochiekerk…. In de namiddag rijden we door het nationaal park van de Pyreneeën naar de Cirque de Gavarnie (UNESCO-werelderfgoed). Wij kunnen er te voet, te paard of met een ezel naar dit keteldal gaan kijken. Een wonderbaarlijke creatie van moeder natuur die werd gevormd miljoenen jaren geleden door de gletsjers. ’s Avonds kan men deelnemen aan de kaarskensprocessie.

 

Dag 4

We verlaten Lourdes richting Albi. In deze rode stad bezoeken we de kathedraal Sainte‑Cecile, prachtig versierd na de overwinning tegen de katharen. Het aanpalend bisschoppelijk paleis herbergt het museum Toulouse-Lautrec en heeft een prachtige tuin. We ronden de dag af in het middeleeuwse Conques, één van de mooiste dorpen van Frankrijk, met een prachtige romaanse abdijkerk. Overnachting in Issoire.

 

Dag 5

We starten de dag met een bezoek aan de mooiste romaanse kathedraal van de Auvergne. Nadien rijden we naar het vulkanenlandschap van Auvergne met zijn vele kratermeren. Hun kandidatuur als UNESCO-werelderfgoed wordt in 2018 behandeld. Orcival, een bedevaartsoord, heeft een prachtige romaanse basiliek. Ons middagmaal nemen we in een lokaal restaurant. Met een tandradbaan klimmen we tot op de top van de Puy-de-Dôme (1460m), de jongste vulkaan in het Centraal Massief.  Langs het plateau van Gergovia waar Vercingetorix de Romeinen versloeg keren we naar ons hotel terug. Misschien doet een verfrissende duik in het verwarmde zwembad de eetlust aanwakkeren.

 

Dag 6

Na een rijkelijk ontbijtbuffet vangen we de terugreis aan. In Nevers brengen wij een groet aan het schrijn van de Heilige Bernadette opgebaard in de kloosterkerk Saint-Gildard. Verder via Parijs, Rijsel naar Lichtervelde.

 

*** Voor deze reis wordt aan de winnaars van de tombola van de Vrienden van Lourdes het gevraagde attest bezorgd.***

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Volpension vanaf het avondmaal op de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag.

¼ liter wijn en water tijdens de avondmalen.

Tandradbaan naar de Puy-de-Dôme.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 150,00 / reis.

Middagmalen de eerste en laatste dag.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Paradis**** - Lourdes

Totaal gerenoveerd hotel, gelegen langs de Gave, op wandelafstand van het heiligdom. Elegante kamers voorzien van alle comfort. Uitstekend restaurant met mooie bar en boetiek. Gratis WiFi.

http://www.hotelparadislourdes.fr/

Hotel Apolonia**** - Limoges

 Een comfortabel hotel dat rustig gelegen is in een groene omgeving. De kamers zijn voorzien van alle nodige comfort.

https://hotel-limoges-apolonia.com/

Hotel Le Pariou *** - Issoire

Dit hotel met 54 comfortabele, elegante kamers heeft een tuin en verwarmd buitenzwembad. Het restaurant is beroemd om zijn verfijnde keuken op basis van verse producten. ’s Morgens uitgebreid ontbijtbuffet.

https://www.hotel-pariou.com/

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

26/07/2018

6

VP

€ 725,00

LAATSTE KAMERS (DUBBEL)!