Tirol, Nauders 7-daagse

Nauders is een drielandenpunt, ligt in Oostenrijk en paalt aan Italië en Zwitserland. Ideaal gelegen voor een vakantie vol afwisseling. We verblijven in Oostenrijk en beleven er de terugkeer van de schapen naar het dorp. In Merano bezoeken wij het lievelingskasteel Trauttmansdorf van keizerin Sissi en genieten er volop van deze mondaine kuurstad met zijn mediterraan klimaat. In Zwitserland maken wij kennis met de eigenheid van Graubünden, de kleinste en hoogste provincie van het land.

Dag 1
Via de Ardennen rijden we langs Arlon, Luxemburg en Metz richting Strasbourg en Colmar om in Bazel Zwitserland binnen te rijden. Vrij middagmaal onderweg. Via Zurich bereiken we onze verblijfplaats Nauders om er enkele dagen te genieten van de gezonde berglucht.

Dag 2
De Schafschied in Tarrenz in september is de grootste almabtrieb in de regio Imst. Rond de 1000 schapen en hun lammeren komen van de bergweiden naar het dal en overspoelen de straten van het dorp. De lokale bevolking viert deze terugkeer met een groot feest met muzikale omlijsting. Op de terugweg naar ons hotel nemen wij in Serfaus de hoogste metrolijn in Europa en wandelen in de Dorfstrasse van dit chique skioord.

 

Dag 3

’s Morgens verkenning van het op 1400 m hoog gelegen bergdorp Nauders met zijn kasteel, de Sint‑Valentijnskerk en enkele bezienswaardige kapellen. Vrij middagmaal en vrije namiddag. Nauders, de parel van het drielandengebergte, is een waar wandelparadijs. Men kan er ook gratis gebruik maken van het regionaal vervoer met de Summer Card. Genieten van het zwembad en de wellnessruimte in ons hotel is natuurlijk ook mogelijk.

 

Dag 4
Vandaag gaan we naar Zuid‑Tirol in Italië. We rijden over de Reschenpas en houden halt voor een fotostop aan het stuwmeer waar de kerktoren van Alt Graun boven het water uitsteekt. Het kasteel Trauttmansdorf is een ware openbaring. Het toont ons de kamers waar Sissi verbleef. In dit zomerpaleis genoot Sissi van de lusttuin en het mooie zicht op de stad Merano. Merano is een kuurstad met Habsburgse uitstraling en mediterrane sfeer. We wandelen langs de Heilige‑Geestkerk, de Sint-Niklaaskerk en de statige gebouwen van de thermen. We sluiten de dag af met wat vrije tijd om te winkelen onder de arcaden langs de oevers van de Passer.

 

Dag 5

We steken de grens over en volgen in het kanton Graubünden één van de diepste bergdalen van de Alpen. In Bad-Scuol verkennen wij het prachtige historische centrum. Stop in het skioord Zernez voor vrij middagmaal. We doorkruisen het Zwitsers Nationaal park en via de Ofenpas komen wij in de vallei van Mustair. In de kerk van de Benedictinessen bewonderen wij de fresco’s(UNESCO) uit de tijd van Karel De Grote. Op weg naar ons hotel bezoeken wij het middeleeuwse Glorenza, het kleinste stadje van Zuid-Tirol.

 

Dag 6

In de late voormiddag rijden wij naar Samaun, een taksvrij dorp, gelegen midden de bergtoppen (1844m hoogte). Ideaal voor een wandeling genietend van de gezonde berglucht of om inkopen te doen tegen een zacht prijsje.

 

Dag 7

Tevreden nagenietend van deze mooie reis, vatten wij na het ontbijt en het laden van de valiezen, de terugreis aan. Via de autowegen langs Zurich Bazel, Colmar, Strasbourg naar St.‑Avold (of omgeving) voor vrij middagmaal. Verder huiswaarts via Luxemburg en Brussel.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.
Ontbijtbuffet, 4-gangen keuze menu met saladebuffet, dessertbuffet.
Toegangsgeld kasteel en tuinen Trauttmansdorf.
Gebruik wellnessruimte met sauna, jacuzzi en zwembad.
Dagelijkse namiddag versnaperingen.
 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 100,00 / reis.

Toeslag gerenoveerde dubbele kamer ‘Kutscher’: € 175 € / reis / kamer

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

 

Hotel Post **** - Nauders

Hotel Post is in het centrum van Nauders gelegen. Dit traditionele en zeer gastvrije viersterren familiehotel staat vooral bekend om zijn heerlijke keuken die zich weerspiegelt in een zeer uitgebreid en gevarieerd ontbijtbuffet en een viergangen avondmenu met keuzemogelijkheid, een streling voor de smaakpupillen. Alle kamers zijn per lift bereikbaar en beschikken over een moderne badkamer. Het hotel heeft een gezellige bar en een ruime wellness- en relaxatieruimte met overdekt zwembad, sauna en stoombad.(650m²).

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

10/09/2022

7

HP

€ 760,00