Seelisberg 5-daagse

Waar de wieg van Zwitserland ooit stond, op een panoramisch terras hoog boven het Vierwoudstrekenmeer, ligt onze verblijfplaats. Luzern, Brunnen, Altdorf en Engelberg liggen in de buurt. Via de Brünigpass bereiken we pittoreske plaatsjes, maar krijgen we ook prachtige zichten op het Jungfraumassief. We trekken naar Sankt-Gallen en Appenzell. Die steden hebben hun middeleeuwse karakter goed bewaard. Tijdens ons verblijf kunnen we genieten van de gezonde berglucht, onvergetelijke vergezichten en prachtige uitstappen!

 

Dag 1

Via de Ardennen rijden we naar Saint-Avold. Vrij middagmaal. Verder langs Colmar om in Bazel Zwitserland binnen te rijden. Via Luzern bereiken we onze verblijfplaats Seelisberg om er enkele dagen te genieten van de gezonde berglucht.

 

Dag 2

Via Hergiswil (korte halte aan een glasblazerij) bereiken we Luzern. Vrije tijd om één van de mooiste steden van Zwitserland te bezoeken of om te winkelen. Na het vrije middagmaal rijden we via Stans naar het mooie dal van de Engelberger-Aa. Op het eind van het dal komen we in het kloosterdorp Engelberg op 1050 m. Het is prachtig gelegen in een verrukkelijke bergomgeving aan de voet van de Titlis. Een bezoek aan de kloosterkerk en de kaasmakerij loont ook de moeite, en spring zeker eens binnen in één van de vele ‘konditoreien’.

 

Dag 3

Vandaag bezoeken we een streek die zeer mooi, maar minder bekend is. We rijden naar het noordoosten, naar Sankt-Gallen. Het meest in het oog springend is de benedictijnenabdij (UNESCO-werelderfgoed) maar ook het middeleeuwse centrum met vakwerkhuizen en herenhuizen is het bezoeken waard. Via het mooie Appenzellerland bereiken we de hoofdstad van dit kanton: Appenzell. Het goed bewaarde historische centrum staat vol bont beschilderde huizen. Via Rapperswil en Schwyz keren we terug naar ons hotel.

 

 

Dag 4

Na het ontbijt rijden we over de Brünigpass naar Berner Oberland. Via Brienz (kort bezoek aan het houtsnijdersdorp) rijden we langs Brienzersee naar Interlaken. Interlaken is gelegen tussen de meren en bij mooi weer heb je een prachtig zicht op de Jungfrau. Het is één van de grootste trekpleisters in Zwitserland waar een gezellige drukte heerst. We brengen de namiddag door in het dorp van Sherlock Holmes: Meiringen. Indien er voldoende smeltwater is kunnen we er ook de Aareschlucht bezoeken (facultatief).

 

Dag 5

Na het ontbijt vatten we de terugreis aan. Via de autowegen langs Bazel, Colmar, Strasbourg naar Saint-Avold voor het vrij middagmaal. Verder huiswaarts via Luxemburg en Brussel.

 

Inbegrepen

Reis per luxe autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 110,00 / reis.

De dranken tijdens het avondmaal.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Bellevue*** - Seelisberg

Hotel Bellevue is een sfeervol hotel met een bijzonder aantrekkelijke ligging, hoog boven één van de mooiste meren van Zwitserland, het Vierwoudstrekenmeer. Het uitzicht is er subliem. Het hotel beschikt o.a. over een kleine fitnessruimte en een sauna (gratis). Voor een drankje kun je terecht in de hotelbar of op het terras. Alle ruime comfortabele kamers zijn voorzien van bad of douche, wc, haarföhn, TV… In het voortreffelijke restaurant genieten we van 3-gangen avondmalen met af en toe een thema avond en ontbijtbuffet.

http://www.bellevue-seelisberg.ch/index.php?id=bellevue-seelisberg

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

08/04/2018

5

HP

€ 500,00

Paasvakantie PROMO