Schotland - 7 daagse

Wie spreekt van Loch Ness, Highlands, haggis, whisky, …. denkt aan Schotland.

Wij gaan op kennismakingsreis naar Schotland en in de loop van deze rondreis ontdekken we de diverse aspecten van een uniek land vol herinneringen aan een rijk historisch verleden. De talrijke monumenten en ruïnes zijn hiervan de beste getuigen. Reeds bij het overschrijden van de grens merkt U de uitgesproken Schotse kenmerken van het landschap. Variërend van groene dalen tot de woeste hoogten van de Highlands en de unieke Lochs.

Kortom, dit land is een bron van inspiratie voor het samenstellen van een gevarieerd programma.  

 

Dag 1:

Via de gekende opstapplaatsen rijden wij naar Calais waar we de ferry nemen richting Dover. Wij doorkruisen Engeland en na een middagstop houden we halt op Schotse bodem in Gretna Green; daar waar vroeger naar toe werd gevlucht om ‘heimelijk’ te trouwen. We verblijven één nacht in Carlisle.

 

Dag 2:

Na het verlaten van ons hotel rijden we naar Falkirk waar de roterende scheepslift wordt bezocht. Nadien bewonderen wij in Pitlochry een  ‘visladder’ , gebouwd om o.a. zalm de stuwdam op te zwemmen. We sluiten onze dag af met een demonstratie van schaapdrijven met bordercollie in Kingcraigh. Intrek in ons hotel te Inverness voor twee nachten.

 

Dag 3:

Vandaag verkennen wij een deel van de Highlands en houden een eerste stop aan de watervallen van Measach, in de kloof van Corrieshalloch.

We blijven de Highlands doorkruisen en houden halt in de tuinen in Iverewe; één van de meest bekroonde tuinen in Schotland. Bij aankomst aan het Eilean Donan kasteel zal iedereen direct begrijpen waarom dit het meest gefotografeerde kasteel van Schotland is. Terug naar Inverness voor overnachting.

 

Dag 4:

We beginnen onze dag aan de oevers van Loch Ness waar we langs de ruïnes rijden van het Urquhart kasteel. We zoeken Nessie niet maar vervolgen onze weg langs het Nessie meer naar het Caledonische kanaal waar  men trap-sluizen diende te installeren om de boten te kunnen versassen.

Op onze terugweg houden wij nog halt in Blair Athol Distillery waar wij worden gebrieft over de wereldvermaarde whisky en deze natuurlijk ook kunnen proeven.

Verder naar Edinburgh waar we twee nachten verblijven.

 

 

 

 

Dag 5:

Wij blijven een ganse dag in Edinburgh en starten onze verkenning aan het kasteel waar ook de wereldvermaarde taptoe jaarlijks wordt gehouden. Natuurlijk bezoeken wij dit majestueuze bouwwerk.

Wij wandelen de Golden Mile op eigen tempo en worden in de namiddag verwacht in het Schots Parlement waar wij een rondleiding meemaken.

 

Dag 6:

In de voormiddag bezoeken wij Her Majesty’s Yacht de Brittannia die hier permanent ligt aangemeerd en, nadat het uit de vaart werd genomen ingericht is als museum.

Via het 10m hoge Arria Statue dat een engel voorstelt, stoppen wij iets later in Moffat Mill, een grote kledij- en souvenirshop. Verder naar regio The Lake District waar we overnachten te Windermere.

 

Dag 7:

Onze kennismaking met Schotland zit er bijna op en we rijden richting Dover waar wij de ferry nemen richting vasteland.

Via de gekende plaatsen bereiken wij Lichtervelde.

 

Inbegrepen

Reis per luxe-autocar

Halfpension vanaf het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt laatste dag.

Overtochten per ferry Calais-Dover en Dover-Calais.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 440,00 / reis

Toegangsgelden voor alle geplande bezoeken: £ 80 à £ 100, te betalen tijdens de heenreis aan de gids (exacte prijzen momenteel nog niet gekend).

 

Hotels

Premier Inn Carlisle Central, Premier Inn Inverness Centre Millburn Road, Premier Inn Edinburgh Park Airport en The Windermere Hotel.  

We verblijven telkens in driesterren hotels, de kamers zijn steeds voorzien van alle comfort

 

OPGEPAST! INTERNATIONAAL PASPOORT VEREIST!

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

12/07/2023

7

HP

€ 1.250,00