Saarland 3-daagse

Een leuke driedaagse tijdens het Pinksterweekend naar de kleinste deelstaat van Duitsland. Saarland, gekneld tussen Frankrijk en Duitsland, heeft een rijke geschiedenis en wordt geapprecieerd voor zijn heerlijke wijnen en gastronomische keuken. Zowel de hoofdstad Luxemburg (UNESCO) als Saarbrücken, de hoofdstad van Saarland, worden bezocht. Alle toegangsgelden tijdens deze reis zijn inbegrepen.

 

Dag 1

Via Namen, voorbij l’Arc Majeur, Wanlin (koffiestop) rijden we naar het Groothertogdom Luxemburg. Op de Kirchberg zien we de imposante gebouwen van de Europese instellingen en wandelen wij in de tuin van het Mudam, een realisatie van architect Pei. Op weg naar Mettlach houden we halt in Schengen voor het Europa Monument. De wereldberoemde fabrikant van keramiek en porselein Villeroy & Boch heeft zijn hoofdzetel en fabriek in Mettlach. We bezoeken er het beleveniscentrum, een ware openbaring! Belangrijk detail: er is een outlet winkel in de onmiddellijke omgeving. Nadien rijden wij naar Saarlouis voor avondmaal en overnachting.

 

Dag 2

Op weg naar Saarbrücken passeren wij in Völklingen en bezoeken de oude indrukwekkende staalovens (UNESCO). Dat bedrijf had in zijn glorie periode 16 000 werknemers en is gevestigd op een terrein van 6ha. In Saarbrücken bezoeken wij de Ludwigplatz en Ludwigkirche, parels van barok, ontworpen door de beroemde architect Stengel. Nadien gaan we naar het Schloss waarin het regionaal museum van Saarland is gevestigd en naar Schlossplatz eveneens een realisatie van Stengel. Het oude stadsgedeelte van Saarbrücken is volledig autovrij. De Sankt-Johann Markt wordt het salon van Saarbrücken genaamd. In de omgeving krioelt het van kleine straatjes en gezellige restaurantjes. Vrij middagmaal en wat vrije tijd in deze gezellige stad. Terug naar de grote en kleine markt in Saarlouis, een stad gebouwd in opdracht van de Franse koning Louis XIV. Hij gaf de opdracht aan Vauban om er een citadel te bouwen en schonk zijn naam aan de stad.

 

Dag 3

Wij zoeken de mooiste en meest gefotografeerde plaats van Saarland op. In Orcholz maakt de grillige en meanderende Saar een U‑bocht. Vanop het uitzichtpunt heeft men een uniek zicht. Ook de installatie van het parcours van de boomkruinwandeling is het bekijken waard. Het kleine Saarburg is wereldberoemd om zijn waterval met watermolen middenin de historische stad en het decor voor een jaarlijkse druk bezochte kerstmarkt. Vrij middagmaal. Wij bezoeken er ook het museum van de klokkengieterij. Nadien vangen wij de terugweg aan langs de Saar, langs beide zijden omzoomd met wijngaarden. Verder via Trier, Bitburg en Malmedy komen wij weer naar Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal op de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

Bezoek Mudampark, beleveniscentrum Villeroy & Boch, museum van Saarland, site hoogovens Völklingen(UNESCO) en oude klokkengieterij in Saarburg.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 60,00 / reis.

 

Hotel Victor's Residenz *** - Saarlouis

Het driesterren hotel is gelegen dicht bij het centrum van Saarlouis. De kamers zijn uitgerust met alle comfort. Het hotel beschikt over een wellnessruimte en sauna. In het restaurant worden verzorgde 3‑gangen menu’s geserveerd.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

04/06/2022

3

HP

€ 305,00