Rudesheim 3-daagse

Kerst langs Rijn en Moezel.

Nergens ervaart men meer het echte kerstgevoel dan in Duitsland. Langs Rijn en Moezel bezoeken wij vijf plaatsen die naast hun kerstmarkt ook heel wat te bieden hebben: Koblenz, Rüdesheim, Wiesbaden, Traben-Trarbach en Bernkastel. Dat de culinaire specialiteiten de glühwein en riesling overvloedig aanwezig zijn is evident.

 

Dag 1

Na een koffiestop rijden wij naar de Deutsches Eck in Koblenz, plek waar de Moezel in de Rijn vloeit. Op 7 plaatsen in de historische binnenstad staan chalets van de kerstmarkt opgesteld. Wie verkiest het fort Ehrenbreitstein te bezoeken (facultatief) gelegen aan de overzijde van de Rijn kan de kabelbaan nemen die speciaal voor de Landsegartenschau in 2011 werd gebouwd; vrij middagmaal. Wij volgen de Rijn (Unesco) tussen de steile wijnbergen voorbij de Lorelei en de middeleeuwse ridderburchten tot in onze verblijfplaats, bekend om zijn Drosselgasse en brandewijn. Avondmaal en tijd om naar de kerstmarkt te gaan.

 

Dag 2

We brengen een bezoek aan het bezoekerscentrum van Asbach Uralt. Na een korte stop aan de Benedictinessen abdij Sint Hildegard (Unesco) rijden wij naar Wiesbaden, de hoofdstad van de deelstaat Hessen en tevens een bekend kuuroord.

In het stadscentrum zijn er 26 warmwaterbronnen. De kerstmarkt van de vallende sterren is een ware attractie. Terug naar Rüdesheim om volop te genieten op de markt en langs de Rijnoever van de kerstmarkt der Naties met meer dan 120 standen uit 12 landen.

 

Dag 3

Vooraleer wij de terugreis aanvangen rijden wij naar het Niederwald Denkmal Germania gebouwd naar aanleiding van de eenmaking van Duitsland in 1871.

Tot aan WO II was Traben-Trarbach een van de belangrijkste wijnhavens van Europa.

De prachtige Art Nouveau gebouwen getuigen van de rijkdom van de wijnbouwers uit die tijd.

De ondergrondse Mosel Wein Nachtsmarkt in de ruime wijnkelders is voor de bezoekers een echte belevenis.

Het schilderachtige kleine marktplein van Bernkastel met zijn grote adventskalender en fontein is een uniek decor voor een echte Duitse kerstmarkt.

Tevreden keren wij via Sankt-Vith en Verviers terug naar huis.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal dag 1 tot het ontbijt op dag 3.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 60,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

 

Alt Deutsche Weinstube*** superior in Rüdesheim

Een gezellig familiehotel met alle comfort en faciliteiten.

Uitstekende ligging op korte afstand van de Rijn en 450 meter van de kerstmarkt en de Drosselgasse. Heel verzorgde maaltijden en copieus ontbijtbuffet

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

24/11/2023

3

HP

€ 380,00