Rudesheim 3-daagse

Nergens ervaart men meer het echte kerstgevoel dan in Duitsland. Langs Moezel en Rijn bezoeken wij vijf steden die naast hun kerstmarkt ook heel wat te bieden hebben: Bernkastel, Traben-Trarbach, Wiesbaden, Bonn en onze verblijfplaats Rüdesheim. Dat de culinaire specialiteiten de glühwein en riesling overvloedig aanwezig zijn is evident.

 

Dag 1

Na een koffiestop langs de autostrade rijden wij via Verviers, Sankt-Vith en een stukje Duitse Eifel naar Bernkastel. Het schilderachtige, middeleeuwse marktplein met zijn grote adventskalender en fontein is een uniek decor voor de kerstmarkt. In Kues, bij de brug over de Moezel, kan met in het gotische Sint-Niklaasbejaardentehuis (1450) een prachtige kapel bezoeken. Tot aan WO I was Traben‑Trarbach één van de belangrijkste wijnhavens van Europa. De prachtige Art-Nouveau gebouwen getuigen van de rijkdom van de wijnhandelaars uit die tijd. De ondergrondse Mosel Wein Nachts markt in de ruime wijnkelders langs de Moezel is voor de bezoekers een unieke belevenis. Nadien rijden wij naar het hotel in het centrum van Rüdesheim, de beroemdste kleine stad uit de Rheingau bekend om zijn fameuze Drosselgasse en zijn brandwijn. Wij bezoeken ook het bezoekerscentrum van Asbach Uralt..

 

Dag 2

Wij starten met een stop bij het Niederwald Momnument Germania gebouwd naar aanleiding van de Duitste eenmaking in 1871. Wiesbaden is de hoofdstad van de deelstaat Hessen en sinds de romeinen een belangrijk kuuroord. In het stadscentrum zijn er 26 warme waterbronnen. De kerstmarkt der vallende sterren is een ware attractie. Op weg naar Rudesheim houden wij halt bij de Vinotheek en kloosterwinkel bij de voormalige abdij van Eberbach die één van de grootste wijndomeinen van Duitsland. Na de middag terug naar onze verblijfsplaats om volop te genieten van de kerstmarkt der Naties. Meer dan 120 standen uit 12 landen staan opgesteld op de markt en langs de Rijnoever. Gastronomisch avondmaal.

 

Dag 3

Na een uitgebreid ontbijt volgen wij de Rijn richting Koblenz, langs de steile wijnbergen en indrukwekkende ridderburchten, elk met hun eigen geschiedenis die erkend zijn als UNESCO-werelderfgoed. In Linz-am-Rhein houden wij onze middagstop op de kerstmarkt. Wij bezoeken de historische binnenstad van Bonn, de hoofdstad van West-Duistland van 1949‑1990 en tevens de geboortestad van Beethoven die er precies 251 jaar geleden geboren is. Wandelend naar de Dom, Beethovenhuis, Remigiuskerk, oude stadhuis, overal wordt men in de kerstsfeer gedompeld. In de late namiddag rijden we via Keulen naar huis terug.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 55,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

17/12/2021

3

HP

€ 290,00