Rudesheim 3-daagse

Kerstsfeer in Duitsland... Magische taferelen overgoten met warme glühwein en de geur van kaneel. Elk jaar, tegen eind november, ondergaat Rüdesheim, de beroemde kleine stad in de Rheingau en poort tot het Unesco Werelderfgoed van de Midden-Rijn, een echte metamorfose. Dan ontvangt deze unieke plaats de Kerstmarkt der Naties. Meer dan 120 standen uit 12 landen tonen hun waren, specialiteiten en gebruiken in de schitterende atmosfeer van de historische oude stad en de wereldberoemde Drosselgasse.

 

Dag 1

Na een koffiestop langs de autostrade rijden we naar Koblenz. De oude romantische stad aan de samenvloeiing van Rijn en Moezel is feestelijk versierd en kerstmuziek doet je er wegdromen. In het oude, rustige gedeelte van de stad wachten meer dan 100 feestelijk glinsterende kerstkraampjes op de bezoekers. Liefhebbers kunnen met de spectaculaire kabelbaan van de binnenstad over de Rijn naar de vesting Ehrenbreitstein en hebben zo een adembenemend uitzicht op de Midden‑Rijn. Vrij middagmaal. Van Koblenz naar Rüdesheim rijden we langs de steile wijnbergen en indrukwekkende ridderburchten elk met hun eigen geschiedenis (Unesco werelderfgoed). Vooraleer naar het hotel te gaan houden wij halt in het bezoekerscentrum van Asbach Uralt de beroemde brandenwijn gestookt in Rüdesheim.

 

Dag 2

Wij genieten van een uitgebreid ontbijt. Op weg naar Wiesbaden bezoeken wij het Niederwald monument, opgericht ter herinnering aan de eenmaking van het Duitse rijk. De kuurstad Wiesbaden wordt het Nice van het Noorden genoemd. In het verkeersvrije historische centrum bezoeken wij de kerstmarkt. Daar zijn genoeg mogelijkheden om de innerlijke mens te versterken. In de namiddag keren we terug naar Rüdesheim voor de kerstmarkt der Naties.  Ook de Bromersburg met het Rheingauer wijnmuseum is niet veraf. Avondmaal en overnachting in ons hotel gelegen dichtbij de Drosselgasse, een steil omhoog lopend steegje vol souvenirwinkels en terrassen van de wijnkelders.

 

Dag 3

Rijkelijk ontbijtbuffet. We rijden naar Mainz, de hoofdstad van de deelstaat Rijnland-Palts. Mainz is gekend voor zijn romaanse Dom, het Gutenbergmuseum en zijn bruisende kerstmarkten. Vrij middagmaal. Op de terugweg stoppen wij nog even in Maria Laach: een Benedictijnenabdij prachtig gelegen aan een kratermeer, wij bezoek de indrukwekkende romaanse basiliek uit de 12de eeuw. Ook een bezoekje aan de abdijwinkel is aanlokkelijk. Via Keulen, Aachen en na een stop langs de autostrade terug naar huis. 

 

Inbegrepen

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal op de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 55,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Trapp*** - Rudesheim

Hotel Trapp is centraal gelegen 100 m van het marktplein. Het is een gezellig hotel met uitstekende keuken en prachtig interieur. De kamers zijn mooi ingericht en beschikken over alle modern comfort. Specialiteit van het huis is een gerecht op basis van eend, dat we de laatste avond geserveerd krijgen.

http://www.hotel-trapp.de/

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

14/12/2018

3

HP

€ 265,00

LAATSTE PLAATSEN!