Rudesheim 3-daagse

Nergens ervaart men meer het echte kerstgevoel dan in Duitsland. Langs Moezel en Rijn bezoeken wij vier steden die naast hun kerstmarkt ook heel wat te bieden hebben: Bernkastel, Traben-Trarbach, Mainz, Bonn en onze verblijfsplaats Rüdesheim. Dat de culinaire specialiteiten de glühwein en riesling overvloedig aanwezig zijn is evident.

 

Dag 1
Na een koffiestop langs de autostrade rijden wij via Verviers, Sankt-Vith en een stukje Duitse Eifel naar Bernkastel. Het schilderachtige, middeleeuwse marktplein met zijn grote adventskalender en fontein is een uniek decor voor de kerstmarkt. In Kues, bij de brug over de Moezel, kan met in het gotische Sint-Niklaasbejaardentehuis (1450) een prachtige kapel bezoeken. Tot aan WO I was Traben-Trarbach één van de belangrijkste wijnhavens van Europa. De prachtige Art-Nouveau gebouwen getuigen van de rijkdom van de wijnboeren uit die tijd. De ondergrondse Mosel Wein-Nachts markt in de ruime wijnkelders langs de Moezel is voor de bezoekers een unieke belevenis. Nadien trekken wij naar het hotel in het centrum van Rüdesheim, de beroemdste kleine stad uit de Rheingau bekend om zijn wereldberoemde Drosselgasse.

Dag 2
Na een uitgebreid ontbijt maken we een uitstap naar Mainz, de hoofdstad van de deelstaat Rijnland-Paltz. De volledige autoloze binnenstad baadt in fonkelende lichtjes. De 12e eeuwse romaanse Dom en het Guttenbergmuseum zijn echte publiekstrekkers. Na de middag terug naar onze verblijfsplaats om volop te genieten van de kerstmarkt der Naties. Meer dan 120 standen uit 12 landen staan opgesteld op de markt en langs de Rijnoever. Gastronomisch avondmaal.

Dag 3
Na een uitgebreid ontbijt volgen wij de Rijn tot in Koblenz. Langs de steile wijnbergen en indrukwekkende ridderburchten, elk met hun eigen geschiedenis (UNESCO-werelderfgoed). Wij bezoeken de historische binnenstad van Bonn, de hoofdstad van West-Duistland van 1949-1990 en tevens de geboortestad van Beethoven. Wandelend naar de Dom, Beethovenhuis, Remigiuskerk, oude stadhuis, overal wordt men in de kerstsfeer gedompeld. In de late namiddag rijden we via Keulen, Aachen en Luik naar huis terug.

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal op de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 55,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

 

 

Hotel Trapp*** - Rudesheim

Hotel Trapp is centraal gelegen 100 m van het marktplein. Het is een gezellig hotel met uitstekende keuken en prachtig interieur. De kamers zijn mooi ingericht en beschikken over alle modern comfort. Specialiteit van het huis is een gerecht op basis van eend, dat we de laatste avond geserveerd krijgen.

http://www.hotel-trapp.de/

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

13/12/2019

3

HP

€ 280,00

VOLZET!