Rondreis Ierland 9-daagse

Reis naar een wereld waar magie en natuur samenkomen en waar legendes en muziek je verwelkomen. Kom thuis bij een volk dat open staat voor alles en iedereen en waar je voor altijd aan verknocht geraakt. Ontdek de natuur en de pracht van Ierland en laat je door alles en iedereen verwonderen.

 

Dag 1

Via de gekende opstapplaatsen rijden wij richting Calais waar wij de ferry nemen richting Dover. Wij rijden door Engeland, richting Wales, waar wij overnachten in  Llandudno.

 

Dag 2

Wij maken de overtocht van de Ierse zee en komen tegen de middag aan in Dublin, Wij bezoeken er St. Patricks’ Cathedral en maken vervolgens een wandeling in de omgeving waarbij wij enkele interessante plekken zoals Peace Park, Christ Church Cathedral,     Dublin Castle en Temple bar ontdekken. Wij overnachten in Dublin.

 

Dag 3

In de voormiddag bezoeken wij Trinity College met het befaamde ‘Book Of Kells’ en zijn majestueuze bibliotheek. Na dit bezoek gaan wij richting Molly Malone waarna de omgeving kan ontdekt worden en er is ook wat vrije tijd voorzien in de omgeving van belangrijkste winkelstraat van Dublin.

In de namiddag bezoeken wij het bezoekerscentrum Guinness Store House, waar wij de geschiedenis van dit bier ontdekken en waar we dit uiteraard ook kunnen proeven. Nadien terug naar ons hotel in Dublin.

 

Dag 4

Wij dwarsen Ierland en rijden richting westkust. Wij ontdekken de Keltische kruisen en hun geschiedenis in Clonmacnoise. Na dit bezoek rijden wij naar Athlone, een historische handelsplaats voor een kort bezoek aan het fort, van waar je een prachtig zicht hebt op de Shannon rivier. Na de middag rijden wij door naar Knock, hét belangrijkste bedevaartsoord van Ierland. We overnachten in Tuam.

 

Dag 5

Wij rijden door het ruige Connemara met zijn vele kleine baaien, zandstranden en bergachtige gebied. Tegen de middag zijn wij aan het imposante klooster van Kylemore Abbey. In de namiddag bezoeken wij dit klooster met zijn recent bezoekerscentrum en waar we ook de prachtige tuin kunnen bezoeken. Na een stop in Maam Cross rijden wij terug naar ons hotel in Tuam.

 

Dag 6

Wij ontdekken The Burren met Poulnabrone Dolmen, één van Ierlands’ meest iconische archeologische monumenten. Na een korte stop op de pier van Doolin met zijn gekleurde huisjes, rijden we naar de Cliffs of Moher, een rotsformatie van 8 km lang en 200 m hoog, waar we een prachtig uitzicht hebben op de Atlantische Oceaan.                          Verder via Ennistymon en Spanish Point om de korte oversteek te maken van Talbert naar Killimer om naar onze overnachting te rijden in Killarney.

 

Dag 7

Vandaag volgen wij één van de mooiste routes in Ierland, de Ring of Kerry; nadat wij een kort bezoek brachten aan ‘King Puck’ in Killorglin. Na de vele prachtige zichten, mooie dorpjes en leuke en verrassende plaatsen sluiten wij de dag af bij de waterval van Muckross House en blijven nog een nacht in Killarney.

 

Dag 8

In de voormiddag rijden wij naar Blarney voor een bezoek aan de gelijknamige kasteelruïne van Blarney Castle met de befaamde steen van welbespraaktheid. Dit 600 jaar oude kasteel ook wel bekend als ‘the biggest little village’ in Ierland bevindt zich in een gezellig en charmant dorpje op ongeveer 8 km buiten Cork. In de namiddag bezoeken wij de Jameson Distillery in Middleton. Na dit bezoek trekken we verder richting Waterford voor onze laatste overnachting in Ierland.

 

Dag 9

Wij verlaten Ierland met de overtocht uit Rosslare naar Pembroke. Via het zuiden van Engeland rijden we richting Dover, waar we de ferry nemen naar Calais en vervolgens via de gekende afstapplaatsen terug naar Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

Reis per luxeautocar.

Halfpension vanaf het avondmaal op de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

Alle overtochten per ferry naar Engeland en naar Ierland.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 300,00 / reis.

Toegangsgelden op te bezoeken plaatsen (St. Patrick’s Cathedral, Trinity College met Book of Kells, Guinness Storehouse, Clonmacnoise, Kylemore Abbey, Cliffs of Moher, Blarney Castle en Jameson distillery): +/- € 100,00.

 

Vreemde Munten:

Er kan in Ierland betaald worden met euro. Je hebt wel Britse ponden nodig voor eventueel de lunch op eerste en laatste dag alsook op de ferry Calais–Dover, Dover–Calais, betaalkaart kan ook.

Diverse hotels - Ierland

We verblijven verschillende 3 sterren hotels. Alle kamers zijn steeds voorzien van alle comfort.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

10/07/2021

9

HP

€ 1.220,00