Rondreis Ierland 9-daagse

Stap in een andere, groene wereld gekenmerkt door mystiek en schoonheid, natuur, groene valleien en woeste kusten. Ontdek boeiende steden en landschappen en voel je welkom in dit gastvrije land.

 

Dag 1

Via de gekende opstapplaatsen rijden wij richting Calais, waar wij de ferry nemen richting Dover.

Na onze aankomst op Engelse bodem dwarsen wij het land richting Noord Wales, waar wij overnachten in

 

Dag 2

Wij maken de overtocht van de Ierse zee en ontschepen in de vroege namiddag in Dublin.

Wij starten onze Ierse rondrit met een bezoek in St. Patricks Cathedral om vervolgens een gegidste wandeling te maken in de omgeving en ontdekken enkele bezienswaardigheden waaronder Dublin Castle en Temple bar en Christ Church Cathedral. Wij overnachten in het Red Cow Moran hotel in Dublin.

 

Dag 3

In de voormiddag bezoeken wij Trinity College met het befaamde ‘Book Of Kells’ en de majestueuze bibliotheek “The Long Room”.

Achteraf wandelen wij tot bij Molly Malone via Grafton Streeten voorzien ook wat vrije tijd.

In de namiddag bezoeken wij het Guinness Storehouse waar wij de geschiedenis ontdekken van dit befaamde bier en hoe dit wordt gebrouwen. Op de hoogste verdieping hebben wij een prachtig zicht op Dublin en kunnen wij ook proeven van een Irish Pint.

Wij overnachten nogmaals in Dublin.

 

Dag 4

Wij rijden richting westkust en ontdekken de Keltische geschiedenis in Clonmacnoise. We verpozen even in Athlone om vervolgens een rondrit te maken door het ‘maanlandschap’ van The Burren en stoppen natuurlijk aan Poulnabrone Dolmen. We overnachten in het Maldron Hotel Oranmore in Galway.

 

Dag 5

Het ruige Connemara maakt deel uit van de dagtrip en we stoppen eerst in  de hoofdstad van Connemara, Clifden. Tegen de middag zijn wij in Kylemore Abbey; het klooster en de prachtige van de zusters Benedictijnen, die oorspronkelijk in 1920 uit Ieper zijn gevlucht.

Op onze terugweg rijden wij langs een fjord en een prachtige waterval en maken een stop in Maam Cross om vervolgens terug te rijden naar ons hotel in Galway.

 

 

Dag 6

Via de pier en het kleurrijke Doolin rijden wij naar de 8km lange en

120 m hoge Cliffs van Moher, waar ook een prachtig bezoekerscentrum is.

We staan even stil bij een monument voor de hongersnood in Ennistymon, om via Spanish Point een korte oversteek te maken van Talbert naar Killimer om naar onze overnachting te rijden in het Brandon Hotel in Tralee.   

 

Dag 7

Wij starten in Killorglin waar King Puck ons de weg leidt naar een van de mooiste routes in Ierland, de Ring of Kerry.

Na vele prachtige zichten, mooie dorpjes met verrassende ontdekkingen; adembenemende kusten en valleien sluiten wij de dag af bij de waterval van Muckross House. Opnieuw overnachting in Tralee.

 

Dag 8

In de voormiddag bezoeken wij Blarney Castle met zijn magische steen van welbespraaktheid en zijn gif tuin. Tenslotte leren we hoe de meest verkochte whiskey ter wereld wordt gedistilleerd, maar ook hoe die smaakt in de Jameson Distillery in Middleton. Overnachting in het Treacys Hotel in Waterford.

 

Dag 9

Op onze laatste dag starten wij wat vroeger om op tijd de ferry in Rosslare te nemen naar Fishguard, waarna we het zuiden van Engeland doorkruisen richting Dover, op weg naar huis.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe autocar.

Overtochten per ferry: Calais - Dover ; Holyhead - Dublin ; de korte oversteek van Killimer naar Tarbert ; Rosslare - Fishguard en Dover - Calais.

We verblijven in verschillende sterrenhotels; op basis van halfpension; met o.a. full Irish Breakfast en 3-gangen diner, vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt de laatste dag.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 330,00 / reis.

Toegangsgelden voor de te bezoeken plaatsen; tijdens de heenrit te betalen aan de gids.

 

Hotels:

 

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

18/07/2022

9

HP

€ 1.280,00