Rondreis Ierland 9-daagse

Stap in een wereld waar magie en natuur samenkomen, waar legendes en muziek je verwelkomen en waar je van de ene verwondering in de andere valt. Kom thuis bij een volk dat open staat voor alles en iedereen en waar je voor altijd aan verknocht geraakt. Ontdek de natuur en de pracht van Ierland.

 

DAG 1

Via de gekende opstapplaatsen rijden wij richting Calais waar wij de ferry nemen richting Dover. Wij rijden door Engeland, richting Wales, waar wij overnachten in de omgeving van Llandudno.

 

Dag 2

Wij maken de overtocht van de Ierse zee en komen tegen de middag aan in Dublin, Wij bezoeken er St. Patrick’s Cathedral om vervolgens een wandeling te maken in de omgeving. We ontdekken ook enkele interessante plekken zoals Christ Church Cathedral, Dublin Castle en Temple bar. Wij overnachten in Dublin.

 

Dag 3

In de voormiddag bezoeken wij Trinity College met het befaamde ‘Book Of Kells’ en de majestueuze bibliotheek. Achteraf ontdekken wij de omgeving en gaan ook langs bij Molly Malone. Er is wat vrije tijd voorzien. In de namiddag bezoeken wij het bezoekerscentrum Guinness Store House, waar wij de geschiedenis van het bier ontdekken, we kunnen er uiteraard ook proeven.

 

Dag 4

Wij dwarsen Ierland en rijden richting Westkust. Na een kort bezoek aan het fort in Athlone, een historische handelsplaats, ontdekken wij de Keltische kruisen en hun geschiedenis in Clonmacnoise. Na de middag rijden wij door The Burren en stoppen aan Poulnabrone Dolmen. De dolmen bestaat uit een 4 meter lange, dunne tafelachtige steenplaat ondersteund door dunne stenen. Eén van Ierlands meest iconische archeologische monumenten. Wij overnachten in de omgeving van Galway.

 

Dag 5

Wij rijden door het ruige Connemara met zijn vele kleine baaien, zandstranden en bergachtige gebied. In de namiddag brengen we een bezoek aan Kylemore AbbeyNa een stop in Maam Cross rijden wij terug naar ons hotel.

 

Dag 6

Via de pier in Doolin rijden wij naar de Cliffs of Moher, een rotsformatie van 8km lang en 200m hoog, waar we een prachtig uitzicht hebben op de Atlantische Oceaan. Verder via Ennistymon en Spanish Point om de korte oversteek te maken van Talbert naar Killimer om naar onze overnachting te rijden in de omgeving van Killarney.

 

Dag 7

Vandaag volgen wij één van de mooiste routes in Ierland, de Ring of Kerry. Onderweg een kort bezoek aan ‘King Puck’ in Killorglin. Na de vele prachtige zichten, mooie dorpjes en leuke plaatsen sluiten wij de dag af bij de waterval van Muckross House.

 

Dag 8

In de voormiddag bezoeken wij Blarney voor een bezoek aan de gelijknamige kasteelruïne van Blarney Castle met de befaamde steen van welbespraaktheid. Dit 600 jaar oude kasteel ook wel bekend als ‘the biggest little village’ in Ierland bevindt zich in een gezellig en charmant dorpje op ca. 8 km buiten Cork. In de namiddag bezoeken wij de Jameson Distillery in Middleton. Na dit bezoek trekken we verder richting Waterford voor onze laatste overnachting in Ierland.

 

Dag 9

Wij verlaten Ierland met de overtocht uit Rosslare naar Pembroke. Via het zuiden van Engeland rijden we richting Dover, waar we de ferry nemen naar Calais.

 

Inbegrepen:

Reis per luxeautocar.

Halfpension vanaf het avondmaal op de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

Alle overtochten per ferry naar Engeland en naar Ierland.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 300,00 / reis.

Toegangsgelden op te bezoeken plaatsen (St. Patrick’s Cathedral, Trinity College met Book of Kells, Guinness Storehouse, Clonmacnoise, Kylemore Abbey, Cliffs of Moher, Blarney Castle en Jameson distillery): +/- € 100,00.

 

Vreemde Munten:

Er kan in Ierland betaald worden met euro. Je hebt wel Britse ponden nodig voor eventueel de lunch op eerste en laatste dag alsook op de ferry Calais–Dover, Dover–Calais, betaalkaart kan ook.

Diverse hotels - Ierland

We verblijven verschillende 3 sterren hotels. Alle kamers zijn steeds voorzien van alle comfort.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

10/07/2021

9

HP

€ 1.220,00