Rondreis Ierland 9-daagse

Stap in een wereld waar magie en natuur samenkomen, waar legendes en muziek je verwelkomen en waar je van de ene verwondering in de andere valt. Kom thuis bij een volk dat open staat voor alles en iedereen en waar je voor altijd aan verknocht geraakt. Ontdek de natuur en de pracht van Ierland.

 

Dag 1 

Via de gekende opstapplaatsen rijden we naar Calais waar we de ferry nemen richting Dover. Verder via de grote ring rond Londen naar Centraal-Engeland waarna we Wales bereiken. Overnachting op het schiereiland Anglesey.

 

Dag 2

Vanuit Holyhead dwarsen we de Ierse zee naar Dublin, de hoofdstad van de Ierse Republiek. We bezoeken St Patrick’s Cathedral, de grootste kerk van Dublin. Wij ontdekken ook enkele andere interessante plekken zoals Dublin Castle en Temple Bar. We overnachten net buiten het centrum.

 

Dag 3

Het wereldberoemde bier `Guinness' is ontstaan in Dublin en het bezoekerscentrum is dan ook een must om te bezoeken. We ontdekken waarom de Ier en zijn Guinness onafscheidelijk zijn. In de namiddag verkennen wij het andere deel van Dublin met o.a. Trinity College (Book Of Kells) en Molly Malone.

 

Dag 4

Vandaag verlaten we Dublin en rijden westwaarts richting Athlone, een historische handelsplaats. Van daaruit richting Kinvara door The Burren met Poulnabrone Dolmen. De dolmen bestaat uit een 4 meter lange, dunne tafelachtige steenplaat ondersteund door dunne stenen. Eén van Ierlands meest iconische archeologische monumenten. Voor overnachting naar  Lisdoonvarna.

 

Dag 5

Na het ontbijt gaan we vandaag op ontdekking door het mysterieuze Connemara, met vele kleine baaien, zandstranden en een ruig bergachtige gebied waar op vele plaatsen nog Gaelic (Keltisch) wordt gesproken. In de namiddag brengen we een bezoek aan Kylemore Abbey. In 1920 aangekocht door uit België, West-Vlaanderen, gevluchte Benedictinessen en sindsdien is het een klooster annex kostschool voor meisjes.

 

Dag 6  

Via Doolin naar de Cliffs of Moher, een rotsformatie van 8 km lang en tot 200 m hoog, alwaar we een prachtig uitzicht hebben op de Atlantische Oceaan. Bij helder weer kunnen we zelf de Aran eilanden zien liggen. Via Spanish Point naar Killimer waar we de rivier de Shannon dwarsen naar Tarbert. We overnachten in de omgeving van Tralee.

 

Dag 7

We starten de dag met een bezoek aan het kasteel en de tuinen van Muckross. De rest van de dag spenderen we aan de ‘Ring of Kerry’. Neem je camera bij de hand en laat je betoveren door de landschappen die tot de mooiste van Ierland behoren. Van Atlantische panorama’s vol kleine eilandjes tot traditionele pubs. We ontdekken onder meer Sneem, de kleurig geschilderde huizen rondom het dorpsplein geven dit fijne plaatsje een pittoresk karakter. Verder door de spectaculaire landschappen zoals Moll’s Gap terug naar Tralee.

 

Dag 8   

We verlaten Tralee richting Blarney voor een bezoek aan de gelijknamige kasteelruïne van Blarney Castle met de befaamde steen van welbespraaktheid. Dit 600 jaar oude kasteel ook wel bekend als ‘the biggest little village’ in Ierland bevindt zich in een gezellig en charmant dorpje op ca. 8 km buiten Cork. We sluiten de dag af met een rondleiding en whiskydegustatie in de John Jamesons whisky distilleerderij in Middelton.  

Na dit bezoek trekken we verder richting Waterford voor onze laatste overnachting in Ierland.

 

Dag 9

Wij verlaten Ierland met de overtocht uit Rosslare naar Pembroke en dit  via het St.-Georges Channel. Via het zuiden van Engeland rijden we richting Dover, waar we de ferry nemen naar Calais. Via de gekende afstapplaatsen rijden wij terug naar  Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

Reis per luxeautocar.

Halfpension vanaf het avondmaal op de eerste dag tot en met ontbijt laatste dag.

Alle overtochten per ferry naar Engeland en naar Ierland.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 290,00 / reis.

Toegangsgelden op te bezoeken plaatsen (St. Patrick’s Cathedral, Trinity College met Book of Kells, Guinness Storehouse, Kylemore Abbey, Cliffs of Moher, Blarney Castle en Jameson distillery): +/- € 90,00.

 

Vreemde Munten:

Er kan in Ierland betaald worden met Euro. Je hebt wel Britse  ponden nodig voor eventueel de lunch op 1e en laatste dag alsook op de ferry Calais–Dover, Dover–Calais

(betaalkaart kan normaal gezien ook).

Diverse hotels - Ierland

We verblijven verschillende 3 sterren hotels. Alle kamers zijn steeds voorzien van alle comfort.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

06/07/2019

9

HP

€ 1.125,00