Puy-du-Fou, Nantes & Saumur 5-daagse

Een unieke reis, een combinatie van twee dagen topspektakel met het rijke culturele UNESCO-werelderfgoed van de Loire-Vallei. Voor de eerste maal gaat Sima Tours naar Le Grand Parc du Puy-du-Fou, het grootste spektakelpark ter wereld dat jaarlijks door 2,2 miljoen mensen wordt bezocht. Ook in Nantes wordt ‘Les Machines’ met de fameuze olifant bezocht. De kastelen en tuinen van Chambord, Chenonceau en Saumur behoren tot de mooiste van de Loire. Als leuk toemaatje is de streek bekend om zijn lekkere wijnen: Muscadet, Saumur, rosé d’Anjou en het hotel geprezen voor zijn hoog culinair gehalte.

 

Dag 1

Na een ochtendstop langs de autostrade rijden wij naar Parijs. Vrije lunch in centrum van Chartres en gelegenheid tot bezoek van de gotische kathedraal met haar prachtige middeleeuwse brandglasramen. De namiddagstop houden wij in Chambord bij het grootste kasteel van de Loire, het jachtslot van koning Frans I. We verblijven in Saumur, vooral bekend door zijn nationale ruiterschool (Cadre Noir) en zijn wijnen.

 

Dag 2

‘Les Machines de l’Ile’ is een cultureel toeristisch en artistiek project gevestigd op de terreinen van de oude scheepswerven in Nantes. Wij bezoeken de ateliers en maken een wandeling samen met 48 andere passagiers op de rug van ‘Le Grand Eléphant’ hun grootste futuristische attractie van 12 meter hoog en 45 ton staal. Vrije lunch in de middeleeuwse wijk Bouffay en de omgeving van het kasteel van de hertogen van Bretagne, de kathedraal en de opera. In Angers bezoeken wij Carré Cointreau, het bezoekerscentrum van de ons wel bekende likeur. We vernemen er alles over het productieproces en de nieuwe trends van de cocktails, een proeverij mag uiteraard niet ontbreken.

 

Dag 3

Een topdag. We rijden naar Les Espesses in de Vendée waar op de ruïnes van een oud renaissance  kasteel in 1977 het geschiedkundig spektakelpark Le Puy du Fou, 35ha groot, werd opgericht. Bij aankomst in het park ontvangt iedere bezoeker er het dagprogramma. Op de 8 podia met telkens tribunes voor meer dan 3000 personen worden 20 historische shows opgevoerd, zoals gladiatoren gevechten, ruige Viking avonturen, middeleeuwse ridder duels enz.. Het wordt een lange dag want wij blijven voor de show Cinéscénie die enkel in het weekend wordt opgevoerd. Het verhaal van 1700 jaar geschiedenis in de Vendée is het thema van Cinéscénie. Alles is indrukwekkend: een podium van 23ha, een panoramische tribune van 13900 plaatsen, 1000 acteurs allemaal afkomstig uit de regio, honderden paarden, spectaculaire projecties en geluidseffecten en als apotheose grandioos vuurwerk. Om de innerlijke mens te versterken zijn er meer dan 20 verschillende eetgelegenheden in het park.

 

Dag 4

Na het ontbijt houden wij het rustig de zondagvoormiddag. We maken een wandeling rond het kasteel van Saumur. Ooit gebouwd als fort aan de Loire en later omgebouwd tot een sprookjeskasteel. Met de bus rijden we naar het wijndomein Gratien-Meyer voor een bezoek aan hun kelders gevolgd door een proeverij van hun parelende wijnen, ideaal als aperitief voor het middagmaal in ons hotel. In de namiddag volgen wij de Loire tot in de grottendorpen Montsoreau, trotse bezitter van een prachtig kasteel en Souzay-Champigny. Wij stoppen ook even aan de koninklijke abdij Fontevreaud (6ha groot), de best bewaarde verzameling kloostergebouwen ter wereld (UNESCO-werelderfgoed).

 

Dag 5

Na ongeveer 100 kilometer bereiken we Chenonceau, beroemd om zijn kasteel een architectonisch meesterwerk gebouwd op de eilandjes van de Cher. Mogelijkheid tot vrij bezoek en lunch. Nadien rijden wij via Parijs met een avondstop onderweg naar Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

Het avondmaal van dag 3 wordt genuttigd ’s middags op dag 4.

Dagticket voor Le Grand Puy-du-Fou en voor avondspektakel  Cinéscénie.

Bezoek Gratien-Meyer, Carré Cointreau en Le Grand Eléphant.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 175,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden Chambord en Chenonceau.

Hotel du Parc ***- Saumur

Charmant hotel (Logis 3*) bekend om zijn gastronomische keuken en gelegen aan de rond van de stad Saumur. De kamers hebben alle comfort. Men serveert er een uitgebreid ontbijtbuffet en lekkere driegangenmenu’s. (1/4 wijn en water inbegrepen)

https://www.hotelduparc.fr/

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

01/08/2019

5

HP

€ 700,00