Normandië, Villedieu-les-Poêles en Jersey 5-daagse

Al jaren een topper! 

 

Een volle dag verblijf op het kleine Kanaaleiland Jersey, 20 km lang en 9 km breed, om er te genieten van de bloemenweelde en het uitzonderlijke microklimaat. Korte kennismaking met de hoofdstad Saint‑Hélier. De grootse infrastructuurwerken om de Mont Saint-Michel zijn oorspronkelijke omgeving terug te schenken zijn voltooid. Een bezoek aan deze stad en abdij gebouwd op een rots staat op het programma. Rouen, ooit de hoofdstad van Normandië, wordt bezocht. Heel speciaal wordt de tocht met de "train marin" naar de mosselbanken in de baai van de Mont  Saint-Michel…Arromanches, waar in 1914 de kunstmatige haven werd aangelegd om de invasie van de geallieerde troepen mogelijk te maken en verschillende andere oorlogsites staan op het programma.

Natuurlijk worden de Normandische specialiteiten zoals camembert, cider, calvados en zeevruchten niet vergeten.

 

Dag 1

Na een koffiestop langs de autostrade rijden wij via Amiens en de Pont de Normandie, Normandië binnen… Rond de middag zijn wij in Le Havre.

Deze havenstad werd bijna totaal vernield tijden de tweede wereldoorlog en heropgebouwd door Auguste Perret. Wij bezoeken zijn fantastische Sint Jozefskerk. Vrij middagmaal. Op weg naar onze verblijfsplaats bezoeken wij met gids de bekende calvadosdistilleerderij van het kasteel du Breuil. Uiteraard gevolgd door een proeverij.

 

Dag 2

In de plantentuin van Avranches heeft men een uniek zicht op de baai van de Mont Saint-Michel. Het reuzenproject waarbij de Mont-Saint-Michel zijn vroegere natuurlijke glans terugkrijgt is voltooid. Middagmaal aan de voet van de Mont-Saint-Michel. Met de Passeur (shuttlebus) gaan we de Mont-Saint-Michel bezoeken. Er is tijd voorzien voor een bezoek aan de gotische abdij ‘La Merveille’ (300 trappen), en panoramisch terrasje of een wandeling op de nieuw aangelegde promenade langs de Couesnon.

Met een natuurgids stappen we in de "train marin" en gaan we ons verdiepen in de oester- en mosselkweek.

 

Dag 3

Vandaag varen wij van Granville met een snelle catamaran naar Jersey, vooral bekend als belastingparadijs en om zijn lieve kleine koetjes. Na het middagmaal maken wij met een lokale bus en gids een rondrit op dit bloemeneiland. Regelmatig wordt een stop ingelast om de charmes van dit eiland te fotograferen. Terug met de catamaran naar Granville en met de bus naar ons hotel.

 

Dag 4

Op weg naar Arromanches houden wij halt in Coutances bij de gotische cathedraal en in Bayeux bij de tapisserie; Tijd voor een facultatief bezoek...Na het middagmaal in Arromanches volgen wij de kustlijn van Gold Beach en Ouistreham bereiken wij Caen.

Na een stadswandeling in de omgeving van ruïnes van het kasteel van Willem de Veroveraar keren wij naar ons hotel terug.

 

Dag 5

In Livarot ,in het hartje van de pays d'Auge, maken wij kennis en proeven wij de Normandische kazen in de kaasfabriek Graindorge. In 2023 wordt de honderdste verjaardag van Theresia van Lisieux gevierd.We bezoeken de basiliek en de kapel van de Carmel. Vrij middagmaal in het oude stadsgedeelte van Rouen. Nadien wandeling langs de place du Vieux-Marché, waar Jeanne d’Arc op de brandstapel stierf, le Gros Horloge en de kathedraal tot we de terugreis naar huis aanvatten via Amiens.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Volpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

Bezoek kasteel du Breuil met calvadosproeverij, bezoek en proeverij kaasfabriek, tocht met de train marin.

Excursie naar Jersey met overzet per catamaran, lokale bus en gids in Jersey.

(internationaal reispas vereist!)

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 140,00 / reis.

Toeslag Kamer Célèste airco : € 55,00 / kamer / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

 

 

Hotel Le Fruitier *** - Villedieu‑les‑Poêles

Dit gezellig familiaal hotel ligt in het centrum van Villedieu‑les‑Poêles, een leuk stadje bekend voor zijn klokkengieterij en koperslagers. Men serveert ons een uitgebreid ontbijtbuffet en uitstekende driegangenmaaltijden bereid met verse Normandische producten. Het hotel heeft 48 totaal vernieuwde kamers voorzien van alle comfort. De kamers Célèste is een luxueuzere, ruime kamer in trendy art‑deco stijl.

http://www.le-fruitier.com/

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

03/08/2023

5

VP

€ 845,00

---GEEN SINGLES MEER BESCHIKBAAR---