Normandië

Een totaal nieuw programma voor deze reis naar Normandië. De bloeiende boomgaarden van de appelaars en perelaars zorgen in de lente voor een enige attractie. Om er volop van te genieten volgen wij zowel de “route du cidre” als de “route du poiré”. Uiteraard blijft onze verblijfsplaats Villedieu-les-Poêles, ideaal gelegen voor de uitstappen. De gastronomische keuken van hotel Le Fruitier is een garantie voor een zeer geslaagde vakantie.

 

Dag 1

Na een koffiestop langs de autostrade rijden wij via Amiens en Rouen naar Lisieux, de belangrijkste plaats van de Pays d’Auge, voor het vrije middagmaal. Wij bezichtigen er de prachtige basiliek het 2de grootste bedevaartsoord van Frankrijk. In Livarot, het bekende kaasdorp, bezoeken wij de kaasfabriek Graindorge. In een mooie presentatie volgen wij gans het productieproces. We sluiten af met een degustatie van enkele Normandische kazen met een glaasje wijn, cider of appelsap.

 

Dag 2

Sinds 1865 worden er in de klokkengieterij van Villedieu-les-Poêles klokken van allerlei formaten gegoten. In een authentiek kader volgen wij een verrassend boeiend bezoek. Voor het middagmaal gaan wij naar Coutances. Gelukkig bleef de gotische kathedraal gespaard van oorlogsgeweld. Zij vormt samen met de plantentuin en het monumentale stadhuis een mooi geheel. In Agon-Coutainville zien we bij laagtij de mosselbanken en oesterparken. Wij volgen de kustlijn tot Granville en gaan er de villa “ les Rhumbs”, geboortehuis en museum van Christian Dior, met zijn prachtige tuin bekijken.

 

 

Dag 3

Domfront is het centrum van de poiré, een AOP product, zoals cider maar gemaakt met perensap. Wij bezoeken er een distilleerderij en wandelen er even in het charmante historische centrum. Middagmaal aan de voet van de Mont-Saint-Michel. Met de Passeur (shuttlebus) gaan we de Mont-Saint-Michel bezoeken. Er is tijd voorzien voor een bezoek aan de gotische abdij ‘La Merveille’ (300 trappen), en panoramisch terrasje of een wandeling op de nieuw aangelegde promenade langs de Couesnon.

 

Dag 4

De universiteitsstad Caen werd in grote mate vernield tijdens WO II. We gaan kijken wat er over blijft van het kasteel van Willem de Veroveraar. In de kerk van de Abbaye aux Hommes bezoeken wij zijn graf. In Ouistreham houden wij halt bij de Grote Bunker en rijden zo naar de landingsplaatsen. Vrij middagmaal in Arromanches met zicht op de caissons. Onze laatste stop voor die dag is Bayeux, de eerste Franse stad die bevrijd werd na WO II. Gelegenheid voor de liefhebbers (facultatief) om het, met de hand geweven, wereldberoemde wandtapijt (UNESCO) van de slag bij Hastings te gaan bewonderen.

 

Dag 5

Op weg naar huis valt er nog heel wat te beleven. Beuvron-en-Auge behoort tot het selecte kransje van 100 mooiste dorpen van Frankrijk. We gaan even kijken. In het prachtige kasteel du Breuil is een calvados distilleerderij gevestigd. We volgen de gids en proeven deze godendrank. Voor vrije middagmaal stoppen wij in Honfleur. In dit schilderachtige kunstenaarsdorp bezoeken wij aan de haven de houten Sint-Niklaaskerk. Al over de Pont de Normandië komen wij in Picardie. Na een bezoek aan het Memorial in Villers-Bretonneux ter ere van de gesneuvelde Australische soldaten in WO I en een stop in een wegrestaurant bereiken wij Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Volpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

Toegangsgelden voor de distilleerderij Chateau du Breuil en Poiré distilleerderij.

Bezoek kaasfabriek Graindorge en klokkengieterij Cornille-Havard

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 115,00 / reis.

Toeslag Kamer Célèste : € 50,00 / kamer / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Le Fruitier*** - Villedieu-les-Poêles

Dit gezellig familiaal hotel ligt in het centrum van Villedieu‑les‑Poêles, een leuk stadje bekend voor zijn klokkengieterij en koperslagers. Men serveert ons een uitgebreid ontbijtbuffet en uitstekende driegangenmaaltijden bereid met verse Normandische producten. Het hotel heeft 48 totaal vernieuwde kamers voorzien van alle comfort. De kamers Célèste, in trendy art-deco stijl, zijn een luxueuzer.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

27/04/2022

5

VP

€ 655,00