Noorse Fjorden cruise 8-daagse

Cruise MS Nieuw Statendam (in samenwerking met KW)

Wie de Noorse fjorden wil bewonderen zou wellicht geen mooiere route kunnen uittekenen. Op deze cruise bezoeken we namelijk enkele van de meest iconische en adembenemede fjorden van Noorwegen: het Geirangerfjord en het Hardangerfjord. Wij varen tussen steile wanden, groene heuvels en machtige watervallen.

 

Dag 1

’s Morgens brengt een Sima Tours autocar ons richting Amsterdam. Na de inscheping kunnen we al meteen gebruikmaken van alle faciliteiten aan boord. In de late namiddag vertrekt het schip. Het begin van een prachtige reis naar de Noorse fjorden.

 

Dag 2

Terwijl ons schip verder vaart richting Noorwegen beleven we een ontspannende dag op zee. Deze zeedag is ideaal om ons luxueuze cruiseschip van onder tot boven te verkennen.

 

Dag 3
Nabij Eidfjord zien we de spectaculaire waterval Vøringsfossen, één van de meest bezochte Noorse trekpleisters. Voor fervente wandelaars is een uitstap naar de Hardangervidda een aanrader. Vanop dit bergplateau genieten we van een spectaculair uitzicht. In de namiddag vaart het schip langzaam door het Hardangerfjord. Zoek een plaatsje op het dek, geef uw ogen de kost en laat u betoveren!

 

Dag 4

Molde is gelegen aan het Romsdalsfjord en heeft als bijnaam de Rozenstad. Wandel in het centrum tussen de mooie houten huizen en schitterende versierde Domkerk.

 

Dag 5

Het dorpje Geiranger ligt aan het bekende Geirangerfjord. Met zijn karakteristieke S-vorm, hoge watervallen en rode bergboerderijen wordt Geirangerfjord en het omliggende landschap als natuurerfgoed beschermd door UNESCO-werelderfgoed.

 

Dag 6

Ontdek Bergen, een stad vol geschiedenis. Tijdens een wandeling door het centrum zal uw oog onmiddellijk vallen op de gele, witte en rode houten huizen van de Bryggenwijk. Deze historische gebouwen liggen aan de kade en werden eeuwenlang gebruikt door handelaars.

 

Dag 7

Na vier rijk gevulde dagen in Noorwegen genieten we van een laatste rustige dag op zee.

 

Dag 8

’s Ochtends meert het schip opnieuw aan in Amsterdam. Na het ontbijt gaan we van boord en nemen we de autocartransfer terug naar huis.

 

Inbegrepen

De verplaatsing met de bus naar de haven van Amsterdam en terug.

Cruise in volpension

Koffie, fruitsap, thee, ice tea en water in het buffetrestaurant.

Nederlandstalige reisbegeleiding (min. 15 deelnemers).

Havengelden, BTW en Garantiefonds Reizen.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskajuit: op aanvraag.

Dranken tijdens de maaltijden.

Fooien (€ 14,50/per persoon/ nacht).

Eventuele uitstappen of toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

 

Vroegboekvoordeel :       GELDIG TOT EN MET 15/01/2019

Gratis drankenpakket ‘Signature’ t.w.v. € 360.*
* actie geldig voor 1ste en 2de persoon in de hut.

MS Nieuw Statendam

De ms Nieuw Statendam staat in het teken van moderne elegantie. Het atrium is het hart van het schip en maar liefst drie dekken hoog. Het plafond verandert van kleur waardoor de sfeer elke keer anders aanvoelt. U kunt aan boord genieten van maaltijden van topniveau. Er zijn 9 verschillende restaurant aan boord van het schip, voor elk wat wils. In de Queen’s lounge geniet u ’s avonds van wervelende live muziek. De hutten zijn verzorgd en beschikken op zijn minst over minibar, kluisje, tv en een badkamer met een douche, wasbak, föhn en een toilet. Het dagprogramma is in het Nederlands verkrijgbaar, er is Nederlands personeel aan boord en ook de kapitein en officieren zijn afkomstig uit Nederland.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

19/07/2020

8

VP

€ 1.595,00