Noorse Fjorden cruise 8-daagse

Zin om de betoverend mooie Noorse fjorden in het echt te bewonderen? Twijfel niet langer en stap aan boord! De eerste bestemming van de reis is Oslo, waar het Vikingverleden en de moderne levensstijl beiden aanwezig zijn. De dag erna komt Kristiansand aan bod, een aangename kuststad waar veel Noren, zelfs de koninklijke familie, een buitenverblijf hebben. De volgende dag kunt u opnieuw de fjorden in al hun glorie aanschouwen. Nabij Stavanger ligt namelijk het Lysefjord, met zijn imposante rotsformatie ‘De Preekstoel’. Tot slot bezoekt u Flåm, gekend voor zijn magnifieke treinrit doorheen de bergen en het fjordenlandschap.

Uw cruiseschip is de luxueuze Rotterdam, het nieuwe vlaggenschip van rederij Holland America Line. Ze kwam in 2021 in de vaart en combineert moderne faciliteiten met klassieke maritieme traditie. Aan boord zijn er Nederlandstalige receptionisten en er zijn ook Nederlandstalige excursies, dagprogramma’s, en menukaarten beschikbaar. Gedurende de reis kunt u rekenen op onze reisbegeleider die de praktische zaken regelt en meegaat tijdens de optionele ‘excursies in de kijker’.

 

DAG 1

De cruise begint in Amsterdam. U kunt vertrekken vanuit België dankzij de inbegrepen transfers met opstapplaatsen in Lichtervelde, Oostende, Loppem, Gent en Antwerpen.

 

DAG 2

Vandaag geniet u van een ontspannende zeedag. Maak gebruik van de vele faciliteiten op dit prachtige nieuwe schip. Sluit de dag af met een voorstelling in het theater of een drankje in één van de uitgaansgelegenheden.

 

DAG 3
De Noorse hoofdstad combineert moderne architectuur, musea van wereldklasse en de geschiedenis van de Vikingen. Oslo is heuvelachtig en rijk aan natuur; twee derde van de stad bestaat uit beschermd groen. Er zijn talrijke bezienswaardigheden, waaronder het Koninklijk Paleis, het moderne operahuis en het Vigeland-park. In dit park staan er maar liefst 212 beelden, allen gemaakt door de bekende Noorse kunstenaar Gustav Vigeland.

 

DAG 4

Kristiansand is de vijfde grootste stad van Noorwegen. Vanaf de cruiseterminal wandelt u makkelijk naar het nabijgelegen stadscentrum. Onderweg passeert u verschillende parken, een fort uit de zeventiende eeuw en de ‘Fiskebrygga’ (vismarkt). Stop voor een picknick in het Raven’s Valley park of maak een pittoreske rondvaart tussen de ontelbare eilandjes voor de kust. Veel Noren hebben er een buitenverblijf, waaronder ook de koninklijke familie.
 

DAG 5

De geplaveide binnenstad van Stavanger heeft een gezellige historische kern met houten huisjes in de typische witte kleur. U vindt er ook een unieke Anglo-Normandische kathedraal, de oudste van Noorwegen. Vanuit Stavanger kunt u een uitstap maken naar het nabijgelegen Lysefjord met de indrukwekkende rotsformatie, de Preekstoel.

 

DAG 6

Aan de voet van steile kliffen, diep verscholen in het Aurlandsfjord, vinden we het dorpje Flåm. Hier kunt u een rit maken met de legendarische Flåm-spoorweg, één van de mooiste en steilste ritten ter wereld! Tijdens het twintig kilometer lange traject klimt de trein naar het bergdorpje Myrdal, 865 meter hoger dan Flåm. Onderweg ziet u kletterende watervallen, kabbelende rivieren, serene bossen en panoramische uitzichten over het fjord. In de namiddag vaart het schip doorheen het Sognefjord, het derde grootste fjord ter wereld.

 

DAG 7
Na vier rijkgevulde dagen in Noorwegen vaart de Rotterdam terug richting Nederland. Geniet van een ontspannende dag en maak gebruik van de vele voorzieningen aan boord.

 

DAG 8

Aankomst ‘s ochtends in Amsterdam. Na het ontbijt gaat u van boord en brengt de autocar ons terug naar België.

 

Prijzen

  • Binnenhut cat. L                                                              € 1.475 p.p.
  • Buitenhut cat. F                                                               € 1.775 p.p.
  • Balkonhut met beperkt zicht cat. VH               € 1.875 p.p.
  • Balkonhut met vrij zicht cat. VE                           € 1.995 p.p.

Drie troeven van deze cruise

✓ Afwisselende vaarroute
✓ Met Nederlandstalige reisbegeleiding
✓ Modern en luxueus cruiseschip

 

Inbegrepen

Verplaatsing met de bus naar Amsterdam.

Cruise in volpension, Signature Drankenpakket.

Livemuziek in de bars en voorstellingen in het theater.

Havengelden, btw en Garantiefonds Reizen

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskajuit: op aanvraag.

Dranken buiten drankenpakket

verzekeringen, excursies, fooien ($15,50 p.p. / nacht)

 

HOLLAND AMERICA LINE – MS ROTTERDAM

Ons nieuwste schip, de Rotterdam, biedt het beste van alles wat we doen: een voortreffelijke keuken, bekroonde service, prachtig ingerichte hutten en suites en entertainment van wereldklasse. Het hart van dit alles is Music Walk®, een exclusieve collectie live muziekvoorstellingen. Ervaar als eerste de luxueuze Pinnacle-klasse van de Rotterdam tijdens haar eerste reizen. Geniet van de uitmuntende details die ervoor zorgen dat onze gasten steeds weer terugkomen.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

22/07/2023

8

VP

€ 1.475,00

Binnenhut Cat. L

22/07/2023

8

VP

€ 1.775,00

Buitenhut Cat. F

22/07/2023

8

VP

€ 1.875,00

Balkonhut Cat. VH

22/07/2023

8

VP

€ 1.995,00

Balkonhut Cat. VE