Mont-Saint-Michel, Jersey en Seine Maritime 5-daagse

Een volle dag verblijf op het kleine kanaaleiland Jersey, 20 km lang en 9 km breed, om er te genieten van de bloemenweelde en het uitzonderlijke microklimaat. Korte kennismaking met de hoofdstad Saint‑Hélier. De grootse infrastructuurwerken om de Mont Saint-Michel zijn oorspronkelijke omgeving terug te schenken zijn voltooid. Een bezoek aan deze stad en abdij gebouwd op een rots staat op het programma. Zowel Le Havre, heropgebouwd na de vernieling tijdens de tweede wereldoorlog als Rouen, ooit de hoofdstad van Normandië, worden bezocht. Natuurlijk worden de Normandische specialiteiten zoals camembert, cider, calvados en zeevruchten niet vergeten. Dit jaar is er opnieuw een dagje extra Bretagne ingelast met als attractie de ommuurde vestingstad Saint-Malo.

 

Dag 1

Na een koffiestop langs de autostrade rijden wij via Amiens Normandië binnen. In het badstadje Sainte‑Adresse bij Le Havre, de plaats waar de Belgische regering verbleef tijdens de eerste wereldoorlog, gaan wij het monument van koning Albert bekijken. Na de oorlog werd de totaal vernielde stad heropgebouwd volgens een urbanisatieplan van Auguste Perret. Sinds 2005 staat Le Havre op de Unesco werelderfgoedlijst. Wij maken er een rondrit en bezoeken de Sint-Jozefskerk, helemaal in beton gebouwd. Vrije maaltijd in de havenbuurt. Vooraleer naar ons hotel te gaan brengen wij een bezoek met proeverij aan één van de mooiste calvadosdistillerien ondergebracht in een 18de‑eeuwse vakwerkhoeve.

 

Dag 2

In Granville bezoeken wij de luxueuze villa en tuin van Christian Dior. De artistieke evolutie van de ontwerpen van Dior wordt er op een schitterende manier getoond. De aangelegde terrassen in de tuin bieden een uniek zicht op de zee. Langs de prachtige kustlijn rijden we naar de Mont Saint-Michel, we houden een fotostop aan het Duitse militaire kerkhof Huismes. We nemen het middagmaal aan de voet van de Mont Saint-Michel. Het reuzenproject waarbij de Mont Saint-Michel zijn vroegere natuurlijke glans terugkrijgt is voltooid. Tijd voor bezoek aan de gotische abdij ‘La Merveille’ (300 trappen), een panoramisch terrasje of een wandeling op de nieuw aangelegde promenade langs de Couesnon.

 

Dag 3

Vandaag varen wij van Granville met een snelle catamaran naar Jersey, vooral bekend van de lieve kleine koetjes. Na het middagmaal maken wij met een lokale bus en gids een rondrit op dit bloemeneiland. Regelmatig wordt een stop ingelast om de charmes van dit eiland te fotograferen. Terug met de catamaran naar Granville en met de bus naar ons hotel waar we, wat later dan gewoonlijk, van het lekkere avondmaal zullen genieten.

 

Dag 4

Vandaag staat een dag Bretagne op het programma. In het vissersdorpje Cancale, prachtig gelegen aan de Smaragdkust, zien wij de oesterkwekerijen en bij eb de oesterbanken. Wie oesters lust komt hier aan zijn trekken! Op de pointe du Grouin, een landtong met veel rotsen, genieten we van een stuk adembenemende natuur. Middagmaal in het ommuurde zeeroversnest Saint-Malo. Nadien volgt een stadswandeling op de stadsmuren of wat vrije tijd voor een terrasje. Op weg naar ons hotel stoppen wij nog in Saint-Suliac, één van de mooiste dorpen van Frankrijk, een charmant plaatsje langs de Rance. De vissers hangen er nog hun netten te drogen aan de gevels van de huizen.

 

Dag 5

Op weg naar Rouen verlaten wij de autosnelweg om via de pont de Brotonne het regionaal natuurpark van de bochten van de Seine te doorkruisen. We bezoeken de Benedictijnenabdij Saint-Wandrille en met audio-gids de ruïnes van de oude abdij, abdijkerk en tuinen van Saint Georges de Boscherville. Vrij middagmaal in het oude stadsgedeelte van Rouen. Nadien wandeling langs de place du Vieux Marché, waar Jeanne d’Arc op de brandstapel stierf, le Gros Horloge en de kathedraal tot we de terugreis naar huis aanvatten via Amiens.

 

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Volpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag.

Excursie naar Jersey met overzet per catamaran, lokale bus te Jersey en lokale gids.

Toegangsgelden voor de distillerie Coeur de Lion, de abdij Saint‑Wandrille en de tuinen, abdijkerk en ruïnes van de abdij Saint‑Georges de Boscherville.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 130,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Le Fruitier*** - Villedieu-les-Poêles

Dit gezellig familiaal hotel ligt in het centrum van Villedieu‑les‑Poêles, een leuk stadje bekend voor zijn klokkengieterij en koperslagers. Het hotel heeft 48 totaal vernieuwde kamers voorzien van alle comfort. Men serveert ons een uitgebreid ontbijtbuffet en uitstekende driegangenmaaltijden bereid met verse Normandische producten.

http://www.le-fruitier.com/

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

12/08/2018

5

VP

€ 685,00

LAATSTE KAMER (DUBBEL)!