Lyon, Beaujolais & Rhônevallei 6-daagse

Lyon en omgeving is door de meeste mensen slechts gekend als een vluchtige étappe op de weg naar het Zuiden. Deze stad verdient echter meer! De oude stad van Lyon behoort sedert 1998 tot de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. Niet enkel de stad is het bezoeken waard, maar ook de onmiddellijke omgeving biedt toeristische pareltjes, die wij op deze reis zullen ontdekken. Tevens is deze streek ook gekend voor z’n hoogstaande gastronomie en de nabijgelegen wijnstreek Beaujolais. Ook het aangename klimaat in deze regio is een extra troef!

 

Dag 1

We rijden richting Reims langs Laon, Reims en Châlons naar Troyes. In Troyes, de stad in de Champagne die bekend is om zijn prachtige vakwerkhuizen, maken we een kleine stadswandeling. We komen in de kerk Sainte-Madeleine doorheen de schilderachtige ruelle des Chats. In de namiddag rijden we verder naar de Bourgogne en passeren Dijon, Beaune en Mâcon. Aankomst in onze verblijfplaats Villefranche-sur-Saône, avondmaal in het hotel.

 

Dag 2

We beginnen de dag met een korte stadswandeling in onze verblijfplaats Villefranche-sur-Saône. Daarna richting het wijndorpje Pouilly-Fuissé nabij Mâcon voor een wijndegustatie met uitleg en gelegenheid tot aankoop. In de namiddag maken we een mooie rit doorheen de wijnstreek van de Beaujolais. We passeren St. Amour, Juliénas en andere bekende wijnstadjes. In de namiddag verder naar de schilderachtige streek  ‘Les Pierres Dorées’. Deze regio dankt zijn naam aan de okerkleurige kalksteen waarmee de huizen, kastelen en dorpjes opgetrokken zijn. We  bezoeken het dorpje Oingt, het pareltje in de Pierres Dorées.

 

Dag 3

Vandaag bezoeken we Lyon, een stad vol kunstschatten aan de samenvloeiing van de Rhône en de Saône. Onder begeleiding van onze gids maken we een wandeling langs de Opera, het stadhuis, de winkelstraten en de schitterende place des Terreaux. In deze buurt bezoeken we het Atelier de Soie waar zijde beschilderd wordt voor gekende modemerken. Na een koffiepauze wandelen we verder naar de typische wijk ‘Vieux-Lyon’ bekend om zijn overdekte steegjes (traboules) tussen de hoge huizen van de huiswevers (canuts).  Gelegenheid tot het nemen van het kabelspoor naar de basiliek Notre-Dame-de-Fourvière, gebouwd op het hoogste punt van de stad. Van op het terras hebben we een uniek panorama. In de namiddag hebben we vrije tijd en maken we een boottocht op de Saône, die ons tot aan het samenvloeiingspunt met de Rhône brengt en schitterende zichten op de stad oplevert.

 

Dag 4

We starten onze dag met een bezoek aan Ars-sur-Formans, een ontroerende kennismaking met de plaats waar ‘de pastoor van Ars’ geleefd heeft. Les Dombes is een uniek gebied waar duizenden vijvers liggen en veel trekvogels halt houden. Daarna naar Pérouges,  één van de meest authentieke stadjes van Frankrijk. De wallen, de bochtige straatjes en de schilderachtige huizen waren het decor voor talrijke historische films zoals de ‘Drie Musketiers’. Middagmaal gereserveerd in Pérouges. In de namiddag rijden we naar Bourg-en-Bresse voor bezoek aan het Koninklijk klooster van Brou. Bezoek aan de wereldberoemde laatgotische kerk onder begeleiding van onze gids. Op de terugweg bezoeken we een boerderij waar de typische ‘Poulet de Bresse’ gekweekt wordt.

 

Dag 5

Richting het zuiden tot Vienne, de oude Romeinse stad in de Rhônevallei. In de voormiddag is er een rondleiding met een plaatselijke gids op de archeologische site in St. Romain-en-Gal, net aan de overkant van de Rhône, aansluitend bezoek van de kathedraal en de Romeinse tempel. In de namiddag een mooie rit door de uitlopers van het Centraal Massief naar het oude klooster van Sainte-Croix-en-Jarez. 

 

Dag 6

Na het ontbijt verlaten we de Beaujolais streek en rijden terug noordwaarts langs Macon, Dijon en Langres. Bezoek aan het graf van Generaal De Gaulle en gereserveerd middagmaal in Bar-sur-Aube. ’s Namiddags huiswaarts via Troyes en Reims naar Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal op de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag.

Extra middagmaal op dag 4 en 6.

Drank bij de maaltijden (gebruikelijk ¼ wijn per pers. en water).

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 110,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Best Werstern Plaisance *** - Villefranche-sur-Saône

Het hotel is gelegen in het centrum van de stad vlakbij een aangename winkelbuurt. De mooie, recent vernieuwde kamers, beschikken allemaal over een badkamer, wc,  minibar, telefoon enz. Verder beschikt het hotel over een goed restaurant “La Fontaine Bleue” en een gezellige salon/bar.  ’s Morgens worden we verwend met een lekker ontbijtbuffet.

www.hotel-plaisance.com

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

26/04/2019

6

HP

€ 780,00

VOLZET!