Lourdes & Bourdeaux

Een volwaardige bedevaartsreis met de mogelijkheid volgens eigen wens deel te nemen aan de religieuze plechtigheden. Heenreis in 2 dagen met overnachting, terugreis in 1 dag. Inbegrepen de 2 uitstappen naar de cirque de Gavarnie (UNESCO) en de col du Tourmalet. De tweede dag uitgebreid stadbezoek van de stad Bordeaux met als topper bezoek van de nagelnieuwe Cité du Vin, een architecturale parel.

 

Dag 1

Na een koffiestop rijden wij via Parijs naar Chartres voor het vrije middagmaal. De Onze-Lieve-Vrouw kathedraal (UNESCO) is van ouds een druk bezocht bedevaartsoord, waarvan de brandglasramen wereldberoemd zijn. Via Tours en Poitiers bereiken wij ons verblijfshotel in de omgeving van Bordeaux.

 

Dag 2

We bezoeken de wijnstad Bordeaux waar wij ook lunchen. De stad Bordeaux onderging een totale facelift de voorbije decennia en bekroond met een Unesco erkenning. We wandelen door de verkeersvrije binnenstad: place de la Bourse met de Miroir d’eau, place de la Concorde, le Grand Theâtre, de kathedraal Saint-André (UNESCO),… . In de Cité du Vin bezoeken wij de interactieve tentoonstelling over de wijnproductie in 85 landen. In het belvedère op de 8e verdieping genieten wij niet enkel van een uniek zicht maar ook van een lekker wijntje. Via Pau en Tarbes rijden wij naar ons hotel in Lourdes voor het avondmaal en eventueel deelname aan de kaarskensprocessie.

 

Dag 3

Vrije voormiddag in Lourdes. Gelegenheid tot het bijwonen van de Vlaamse bedevaartsmis. Mogelijkheid om met de gids in de voetsporen van Bernadette te treden naar de watermolen, het cachot en de parochiekerk. In de namiddag rijden we door het nationaal park van de Pyreneeën naar de cirque de Gavarnie (UNESCO-werelderfgoed). Flinke stappers kunnen er te voet een wandeling maken in dit keteldal. Een wonderbaarlijke creatie van moeder natuur. Onderweg stoppen wij aan de Pont-Napoleon en bezoeken we de ommuurde tempelierskerk in Luz Saint-Sauveur.’s Avonds kan men deelnemen aan de feestelijke kaarskensprocessie.

 

Dag 4

Vrije voormiddag voor persoonlijk bezoek aan de grot of bijwonen eucharistieviering. Met de gids gaan wij naar de grot, de baden, de drie basilieken en de kruiswerk. Lunch in het hotel. In de namiddag bezoeken wij eerst Bartrès, het piepkleine dorpje waar Bernadette de schapen hoedde. Daarna rijden we naar de Col du Tourmalet, welbekend door de Tour de France.

 

Dag 5

Na een vroeg ontbijt vangen wij de terugreis aan via Toulouse, Limoges en Parijs met de nodige stops onderweg bereiken wij Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Volpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

¼ liter wijn en water tijdens de avondmalen in Lourdes.

Bezoek Cité du Vin met proeverij

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 150,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Paradis**** - Lourdes

Totaal gerenoveerd hotel, gelegen langs de Gave, op wandelafstand van het heiligdom. Elegante kamers voorzien van alle comfort. Uitstekend restaurant met mooie bar en boetiek. Gratis WiFi.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

31/07/2022

5

VP

€ 660,00