Lotharingen, kerst 3-daagse

Net zoals in Duitsland bestaat er al eeuwen lang een traditie van kerstmarkten in Lotharingen. Begin december combineert men in Nancy de kerstmarkt met de komst van de Sint. In Metz staan 150 chalets verspreid over 5 pleinen in de gehele binnenstad. De zaterdag is er in Nancy een grote feestelijke Sint-Niklaasparade met verschillende praalwagens. Op die dag zijn ook alle musea (o.a. Schone Kunsten) in Nancy gratis toegankelijk. Op de terugreis bezoeken wij de kerstmarkt bij de abdij van Maredsous.

 

Dag 1

We rijden via Namen, Wanlin naar Metz waar wij onmiddellijk in de kerstsfeer worden gedompeld. Wandeling met de gids naar de kathedraal en het historisch centrum. Vrij middagmaal en vrije tijd op de kerstmarkt. Tegen de avond intrek in het hotel en avondmaal in een naburig restaurant.

 

Dag 2

Op weg naar Nancy bezoeken wij een mirabellenbedrijf en distilleerderij en proeven er natuurlijk hun producten. Nancy beleeft vandaag een ware hoogdag. Gans de stad is in feest. Op alle pleinen, uitgenomen het Stanislasplein (UNESCO), staan chalets opgesteld. Vrij avondmaal in Nancy. We blijven er tot de stad op een feeërieke wijze verlicht is.

 

Dag 3

We starten de zondagmorgen met een rondrit naar de keizerlijke wijk en het Pompidou centrum. Nadien is er vrije tijd voor lunch, kerstmarkt of een gratis museum bezoek. In de late namiddag vangen wij de terugreis aan. Op het domein van de abdij van Maredsous, midden in de bossen, staat een grote kerstmarkt opgesteld. Een ideale plaats om met een boterham met kaas en een biertje de dag af te sluiten.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Kamer en ontbijt.
Avondmaal op dag 1.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 60,00 / reis.

 

Ibis Metz Centre Gare*** - Metz

Het hotel ligt in het centrum van Metz tegenover het treinstation en op enkele minuten wandelen van het Centre Pompidou en de kerstmarkt op place Saint-Louis/ De comfortabele kamers beschikken over airco, flatscreen TV, enz.. Gratis WiFi in alle ruimtes van het hotel. Het ontbijt is zeer lekker en copieus.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

02/12/2022

3

KO

€ 255,00