Keulen & Valkenburg 2-daagse

Om langer en vooral ’s avonds van de sfeer op de oudste en drukste kerstmarkt van Duitsland te genieten is een overnachting in het centrum van Keulen de ideale oplossing. Na een uitgebreid ontbijt steken we de grens over naar de kerststad bij uitstek in Nederland: Valkenburg aan de Geul. Aan de voet van de Cauberg, welbekend bij de wielerliefhebbers, onder de ruïne van het middeleeuws kasteel bevindt zich de Fluweelengrot: één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Dit uniek decor wordt omgetoverd tot een kerstmarkt vol magie en fonkelende versiering. Het ticket voor deze kerstmarkt is in de prijs inbegrepen.

 

Dag 1

De eerste dag gaat het richting Keulen waar er in de binnenstad 5 grote kerstmarkten zijn. De Dom, Neumarkt, Rudolfplatz, Alter Markt (Heumarkt) en Schaafenstrasse liggen in het centrum. De kerstmarkt aan de Dom is de meest romantische en de imposantste. In de schaduw van de Dom staan er 160 fraai opgesmukte kraampjes met talrijke lekkernijen en mooie kerstdecoraties. De verschillende kerstmarkten zijn onderling bereikbaar te voet of via de U‑bahn. Er rijdt ook een handig toeristentreintje rond tussen de kerstmarkten (betalend). Buiten een bezoek aan een kerstmarkt kan je ook naar de warenhuizen gaan, o.a. Galeria Kaufhof is omgetoverd in een gezellig kerstdecor. Men kan ook de winkel van Eau de Cologne 4711 gratis bezoeken. Zowel de Dom als het Romeins‑Germaans museum en de vele Romaanse kerken zijn ook het bezoeken waard. Overnachting in een 4‑sterren hotel in Keulen.

 

Dag 2

Na een uitgebreid ontbijt en een busrit van een goed uur komen we ‘s middags aan in Valkenburg aan de Geul. Terecht wordt Valkenburg dé kerststad van Nederland genoemd. Nergens heerst er meer sfeer dan op de kerstmarkten in de mergelgrotten. Er is een ticket voorzien voor een bezoek aan de Fluweelgrot waar er een constante temperatuur is van 12°C. Het toeristische stadje Valkenburg, ook bekend bij de wielertoeristen en koersliefhebbers, heeft de voorbije jaren een ware metamorfose ondergaan: De ingekokerde Geul vloeit weer in open bedding doorheen de stad. De stad wordt gedomineerd door de ruïne van het kasteel. In de Grote Straat krioelt het van kroegen, restaurants en terrasjes.

 

Inbegrepen

Reis per luxe-autocar.

Verblijf in kamer en ontbijt.

Toegangsticket Fluweelgrot.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 55,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Radisson Blu****-Keulen (of gelijkwaardig)

Het Radisson Blu hotel in Keulen ligt vlakbij de Messe. Het beschikt over een bistro en mediterranen restaurant. In de loungebar, dat een glazen plafond van 15 meter hoog heeft, worden er oa. cocktails en verschillende bieren geserveerd. De moderne kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en een badkamer met bad en douche. We kunnen er genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

17/12/2022

2

KO

€ 200,00