Kerstcruise op de Rijn - 4 daagse

Een unieke kans om volop te genieten van de kerstsfeer en het rijke shoppingaanbod in Düsseldorf, Koblenz, Bonn en Keulen.

Rustig varend langs de Rijn op een nieuw  cruiseschip van de Zwitserse maatschappij VIVA. Men serveert ons heerlijke gerechten. Een cruise voor fijnproevers in all-in formule.

 

Dag 1
Met de bus komen wij tegen de middag aan in Düsseldorf, de hoofdplaats van de grootste Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Bezoek aan de kerstmarkt verspreid over zes pleinen en de Köningsallee, de mooiste en meest exclusieve straat van de stad. Liefhebbers van moderne kunst vinden hun gading in K20 en K21. In de late namiddag schepen we in op ons cruiseschip en kunnen we gebruik maken van alle faciliteiten aan boord.

 

Dag 2
De volledige voormiddag varen we richting Koblenz. Na het middagmaal aankomst in Koblenz, waar de Moezel in de Rijn stroomt. Op verschillende pleinen in de historische binnenstad is er kerstmarkt. Wie wil kan met de kabellift aan de overzijde van de Rijn de Christmas Garden bij het fort Ehrenbreitstein bezoeken.

 

Dag 3
In Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland, staat de kerstmarkt opgesteld rond het standbeeld van Beethoven, de beroemste inwoner van de stad. Ook de pas gerestaureerde Münster Kathedraal is zeker het bezoeken waard. Na het middagmaal aan boord meren wij aan in Keulen, de moederstad van alle Duitse kerstmarkten. Van de indrukwekkende Dom en het Gallo-Romeins museum tot aan het chocolademuseum baadt de stad in een echte kerstsfeer die ‘s avonds met vele lichtjes nog aan romantiek wint.

 

Dag 4

De bus van Sima Tours komt ons in de late voormiddag oppikken en brengt ons brengt ons na een middagstop op het Vrijthof in Maastricht naar de verschillende opstapplaatsen.

 

Inbegrepen:

Transfer per autocar tot aan cruise schip.

Volpension met ontbijtbuffet, lunch, diner (fijnproeversmenu’s) en snacks.

Alcoholvrije dranken (mineraalwater, frisdranken, vruchtensappen, diverse koffiespecialiteiten) en alcoholische dranken (schuimwijn, Aperol, witte wijn, rode wijn, rosé, diverse bieren, cocktails, likeuren)

High tea: één keer per reis, een selectie van zoete en hartige lekkernijen en exclusieve theesoorten.

Minibar, waterfles en schuimwijn als welkomstdrankje in de kajuit.

Exclusieve verzorgingsproducten van Rituals, wifi en fooien.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskajuit:

Emerald Deck:         € 160,00
Ruby Deck:               € 185,00
Diamond Deck:        € 200,00

 

VIVA ONE

Als eerste nieuwbouw schip van VIVA Cruises maakt het luxueuze premium schip VIVA ONE indruk met 88 moderne buitenhutten en een stijlvolle ambiance. Het schip inspireert zijn gasten met het hoofdrestaurant "Riverside", evenals de "VIVA's Bistro" en een ruime lounge. Op de VIVA ONE worden passagiers ondergebracht, verdeeld over drie dekken. Op de verschillende dekken bevinden zich hutten met een raam, Franse balkons en suites met een inloopbalkon om van het uitzicht te genieten. Alle hutten zijn uitgerust met twee bedden die aan elkaar kunnen worden geschoven, badkamer met douche en toilet, flatscreen-tv en minibar.

 

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

01/12/2023

4

VP

€ 750,00

Buitenkajuit met raam op het Emerald Deck

01/12/2023

4

VP

€ 835,00

Buitenkajuit met Frans balkon op het Ruby Deck

01/12/2023

4

VP

€ 895,00

Buitenkajuit met Frans Balkon op het Diamond Deck