Kent, Ashford 3-daagse

Kent schenkt  zichzelf de titel van ‘Garden of England’ of de tuin van Engeland. Landschappelijk is dit deel van Groot-Brittannië heel mooi en heel gevarieerd: lieflijke dorpjes zijn er met elkaar verbonden door een glooiend landschap van uitgestrekte landerijen en groene weiden. De regio kan ook bogen op tal van historische monumenten en prachtige kastelen. Kortom, een parklandschap waarin soms diep verscholen, toeristische pareltjes te vinden zijn. Bovendien is de zee ook nooit veraf.

 

Dag 1

Via Calais, waar we de ferry nemen naar Dover.

In Engeland aangekomen rijden we onmiddellijk naar de historische scheepswerven van Chatham.  Hier wordt op een originele wijze 400 jaar maritieme geschiedenis tot leven gebracht. Via een interactieve presentatie maken we de scheepswerf mee toen hier de HMS Victory van Lord Nelson werd gebouwd. Men kan de oudste nog werkende touwslagerij van Europa bezoeken of op de vroegere werf een onderzeeër, een mijnenjager of een 19de -eeuws oorlogsschip bezoeken.

In de namiddag trekken we nog naar Sissinghurst ‘Castle and Gardens’.

De toren geeft u een prachtig overzicht op de aangelegde tuin, die jaarlijks bezocht wordt door liefhebbers uit gans de wereld. Deze tuin is al jaren dé meest gelauwerde tuin in Engeland. 

Tenslotte rijden wij naar Hotel Ashford International voor diner en overnachting.

 

Dag 2

We starten met een bezoek aan het fraaie Hever Castle; het prachtige domein waar Anna Boleyn haar jeugd heeft doorgebracht. De enorme tuin met onder andere een rozentuin met meer dan 3000 variëteiten is een streling voor het oog.

Na een korte stop in Royal Turnbridge Wells rijden we naar het 14e-eeuwse Ightham Mote, mooi gelegen in een vallei bij Sevenoaks. Wat het omwalde middeleeuwse landhuis zo bijzonder maakt, is dat elke kamer een laag van elke eeuw bevat. Er zijn meer dan 70 kamers – de Great Hall, de bibliotheek, de kapel, de crypte, de dienstvertrekken, tonen ons een schat aan voorwerpen. Op de binnenplaats staat een Victoriaans hondenhok, het enige ‘Grade I listed’ hondenhok in Engeland.

Diner en logies.

 

Dag 3

Op onze laatste voormiddag lopen we in de sporen van Charles Dickens in Rochester, de stad waar hij een lange tijd woonde en overleed. Gelegen aan de Medway rivier, nodigt de stad ons uit voor een wandeling langs de verschillende woningen en herkenningspunten die in de schrijver zijn verhalen terug te vinden zijn. Rochester Cathedral is na Canterbury de oudste kathedraal van Engeland.

Daarna rijden we naar Canterbury. U geniet er van vrije tijd in dit gezellig centrum waar u naast winkelen ook wandelend de stad kunt ontdekken of de majestueuze kathedraal kunt bezoeken.

Op het afgesproken uur rijden we naar Dover voor de terugvaart naar het vasteland.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe autocar en overtocht per ferry (Calais-Dover).

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt de laatste dag.

                         

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 90,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen. (+/- £ 55,00)

Hotel Ashford International **** - Kent

Het hotel is gelegen op slechts een kwartiertje rijden van Leeds Castle en beschikt over een zwembad en jacuzzi, fitness- en wellnessruimte, sauna, stoombad… De kamers zijn voorzien van alle comfort: airco, tv, bad/douche, koffie- en theefaciliteiten. Het restaurant biedt een brasseriemenu en maakt gebruik van lokale ingrediënten.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

08/08/2021

3

HP

€ 335,00