Jura 6-daagse

Het Franse Juragebergte, gelegen bij de Zwitserse grens, moet niet onderdoen voor de Vogezen of het Zwarte Woud.  Bossen, meren, schilderachtige uitzichten, wijngaarden en mooie oude dorpjes wisselen elkaar af.  De Franche-Comté, zo wordt deze streek ook genoemd, houdt zijn tradities in eer.  De kazen behoren tot de beste van Frankrijk.  Het hotel waar we verblijven is gelegen in Malbuisson aan de oevers van het gelijknamige meer, en staat bekend om zijn gastronomie.

 

 

Dag 1

We rijden via Rijsel, Reims, Troyes en Dijon, met onderweg een ontbijtstop en een stop voor een vrij middagmaal langs de autosnelweg.Daarna verder via Dôle naar Besançon. Kort bezoek aan de stad Besançon, hoofdstad van de Jura.Daarna verder richting Pontarlier. Aankomst in de vooravond te Malbuisson in Hotel Le Lac***.

 

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we naar Mouthe, voor bezoek aan de bron van de Doubs.

Daarna bezoeken wij het eco-museum Michaud, een oude en typische boerderij in de Jura, waar we kennis maken met de vroegere levenswijze van de boeren in het gebergte, hun gewoonten en gebruiksvoorwerpen. Middagmaal in een typisch streekrestaurant op een oude boerderij in het Juragebergte. In de namiddag rijden we verder naar de streek van de meren en naar de waterval “Le Hérisson”.

 

Dag 3 Na het ontbijt maken we een uitstap naar Arbois, hoofdstad van de Jurawijnen. Onderweg houden we halte aan de Cirque du Fer à Cheval, en genieten van het panorama. In Arbois bezoeken we het woonhuis van Frankrijks beroemdste dokter, Louis Pasteur, en maken we kennis met de Jurawijnen in een wijncoöperatieve. Daarna is er tijd voor een vrij middagmaal in het gezellige stadje Arbois. In de namiddag bezoeken wij de vroegere zoutmijn van Salins-les-Bains, en maken er kennis met het harde labeur dat de mijnwerkers moesten presteren om het kostbare zout te winnen. Terugrit via de Pont du Diable (korte halte).

 

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar Morteau waar we het museum van de horlogerie bezoeken ; in de Jura worden al eeuwenlang horloges gemaakt, een ambacht dat overwaaide uit het naburige Zwitserland. Op de middag komen we in Pontarlier, voor vrij middagmaal, voor een bezoek aan een distillerie van de beroemde Absintdrank, en daarna nog wat vrije tijd in het stadje.

 

Dag 5

Vandaag steken we de Zwitserse grens over en bezoeken we de mondaine stad Lausanne, met zijn mooie oeverpromenade langs het meer van Genève. In de voormiddag bezoek aan het oude stadsgedeelte rond de kathedraal.

Gelegenheid tot vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we het park en het museum van het Olympisch Comité, en genieten daarna wat vrije tijd langs het meer.

 

Dag 6

Via Poligny en Dôle verlaten we de mooie Jura, en rijden naar Troyes in de Champagnestreek. We bezoeken Troyes, bekend om zijn prachtige oude vakwerkhuizen. Onze gids begeleidt ons tijdens een korte stadwandeling.

Middagmaal in Troyes. Daarna terug naar België via Reims en Rijsel.

 

Inbegrepen :

Reis per luxe autocar

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

Avondmaal met 4 gangen, en 1 fles wijn per 4 personen inbegrepen.

Middagmaal dag 2 inclusief wijn.

 

Niet inbegrepen :

Eénpersoonskamer: € 110,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Le Lac *** - Malbuisson

Dit stijlvolle hotelcomplex, bestaande uit 3 gebouwen, is gelegen aan de rand van het meer Lac-St. Point, en is reeds 3 generaties in handen van de familie Chauvin. De kamers werden gerenoveerd en zijn voorzien van bad of douche en toilet, telefoon en tv. Verder beschikt het hotel over een lift, een salon, een bar, een mooi terras met zicht op het meer en een openluchtzwembad. Tijdens ons verblijf genieten we van de uitstekende Franse keuken van dit hotel, dat drie restaurants telt. ‘s Morgens worden we verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet! www.lelac-hotel.com

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

11/08/2022

6

HP

€ 785,00