Hessen, Thuringen & Ijzeren Gordijn 4-daagse

30 jaar geleden werden West- en Oost- Duitsland weer herenigd. In deze reis hoppen we heen en weer over het oude IJzeren Gordijn. Ongetwijfeld is het bezoek aan de kalimijn in Merkers, waar Hitler zijn goudvoorraad en kunstwerken 600 m onder de grond verborg, het hoogtepunt van deze 4-daagse. De bekendste burcht van Duitsland, de Wartburg, wordt bezocht evenals verschillende vakwerksteden. 

 

Dag 1

Via Eindhoven en Dortmund rijden we naar Kassel en houden halt bij het Hercules monument (UNESCO-werelderfgoed). Onze verblijfplaats is een gezellig oud vakwerkstadje, schilderachtig gelegen aan het riviertje de Fulda in het Hessisch middelgebergte. Ideaal voor een mooie avondwandeling.

 

Dag 2

Vandaag de topattractie van deze reis: het bezoek aan de zoutmijn in Merkers. Met auto’s maken wij een boeiende rit 800 m diep in de mijn. Wij zien de Grote Bunker (zaal van 250 m op 22 m, waar tot 50 000 ton zout kan gestapeld worden). Ook de kristalgrot, een waar meesterwerk der natuur en de ‘Goldraum’ waar op het einde van WO II het geld, goud en de kunstschatten van de Nazi’s verborgen waren. Het bezoek wordt afgesloten met een drankje in de diepste bar ter wereld! Een fantastische ‘Erlebnis’. Na het middagmaal in het zoutstadje en kuuroord Bad Salzungen rijden we naar Eisenach om de fameuze Wartburg te bezoeken, de mooiste en meeste bezochte burcht van Duitsland.

 

Dag 3

We starten met een bezoek aan het zeer oude vakwerkstadje Fritzlar. Dit middeleeuwse stadje bezit een machtige Dom, maar vooral de marktplaats zal u bekoren met zijn talrijke vakwerkhuizen uit de 15de en 16de eeuw. Daarna naar Waldeck voor het middagmaal. Nadien maken wij een boottocht van anderhalf uur op de nabijgelegen Edersee, het grootste stuwmeer van Europa. We sluiten deze mooie dag af met een bezoek aan het prachtige werkstadje Melsungen met wat vrije tijd voor shopping of een terrasje.

 

Dag 4

Op de terugweg zijn we tegen de middag in Bonn. Vrij middagmaal.  Wij rijden er langs de voormalige regeringsgebouwen en maken een wandeling in het centrum langs de Dom, het oude stadhuis, de Remigiuskerk en natuurlijk het Beethovenhuis. Via Aachen rijden we tevreden terug naar Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Volpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

Toegangsgelden zoutmijn Merkers, burcht Eisenach, boottocht op Edersee.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 55,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Posthotel Rotenburg *** - Rotenburg

Ons hotel ligt in het centrum van Rotenburg an der Fulda. Het beschikt over kamers met alle comfort, een gezellig restaurant met lekkere keuken en een terras in de tuin. Een echte aanrader wat betreft comfort en vooral lekker eten! Zowel het ontbijt als het avondmaal zij in buffetvorm.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

31/07/2021

4

VP

€ 495,00