Gelderland & Achterhoek 5-daagse

Wie houdt van ongeschonden groene natuur, een streek waar je nog echt tot rust kan komen, moet De Achterhoek verkennen.  Misschien wat minder bekend, maar een streek van bossen, kastelen en gezellige dorpjes.  De Achterhoek wordt gevormd door het vroegere graafschap Zutphen, in het midden van Nederland tegen de Duitse grens.  Het historische stadje Zutphen is er het centrum van, en tevens onze verblijfplaats van waaruit we elke dag een mooie uitstap maken. Eens verliefd op de Achterhoek kom je er altijd graag terug, om te genieten en te ontsnappen aan de drukte van onze moderne wereld.

 

DAG 1

Na een ontbijtstop in Oosterhout gaat het via ’s Hertogenbosch naar Arnhem, voor bezoek aan het Airborne kerkhof in Oosterbeek, rustplaats van Britse en Poolse gesneuvelden bij de slag om Arnhem in september 1944, vrije lunch.

In de namiddag bezoek aan Huis Bergh, een imposante waterburcht in ’s Heerenberg nabij de Duitse grens, met een rijke collectie van meubelen en kunstwerken.

In de late namiddag rijden we naar Zutphen, voor een wandeling met bezoek aan de Sint-Walburgiskerk en gelegenheid tot koffie of thee met gebak in “De Pelikaan”, bekend koffiehuis met koffiebranderij. Intrek in ons hotel te Zutphen.

 

DAG 2

We rijden naar het natuurpark De Hoge Veluwe, het mooiste en grootste natuurreservaat van Nederland, waar we onder begeleiding van een natuurgids een rondrit maken met de bus, afgewisseld met enkele korte wandelingen.Er is daarna ook gelegenheid tot bezoek aan het museum Kröller-Müller, bekend van zijn Van Gogh-collectie, of wandelen in het natuurpark.

Vrije lunchgelegenheid in de selfservice in de natuurpark.

In de namiddag rijden we naar Zwolle voor een stadwandeling langs het moderne museum “De Fundatie”, de kerk, de grachtengordel en de oude stadspoort.

Tenslotte maken we een stop in het oude Hanzestadje Hattem, een gezellig plaatsje waar er vrije tijd is om iets te drinken. Terug naar het hotel in Zutphen.

 

DAG 3

Vrije tijd in het stadscentrum van Zutphen waar op zaterdagvoormiddag de wekelijkse markt doorgaat. Aansluitend maken we een mooie tocht met de fluisterboot doorheen het historische Zutphen ;de schipper vertelt ons tal van verhalen.

Gelegenheid tot middagmaal in het Kasteel van Vorden, het mooiste van de achtkastelenroute waarom de Achterhoek bekend is.We krijgen er tevens een rondleiding.

In de namiddag bezoek aan de Tuinen van het landgoed De Wiersse, de mooiste tuin van de Achterhoek met verrassende tuinkamers die overlopen in de omgevende landschappen. We nemen er ook onze koffie of thee.

 

DAG 4

In de voormiddag rijden we door een mooi stukje natuur van de Achterhoek om aan te komen in Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland, voor bezoek en vrije tijd.

Vrij middagmaal in de stad Apeldoorn.

In de namiddag begeleid bezoek aan Paleis Het Loo, één van de domeinen van de Koninklijke Familie in Nederland, gelegen in een mooi park nabij Apeldoorn.Het paleis was de voorbije jaren gesloten wegens restauratiewerken, maar is nu terug open voor het publiek.Na het begeleid bezoek is er vrije tijd voor wandeling in de tuinen en het park, en voor een drankje.

 

DAG 5

Na het ontbijt trekken we naar Dordrecht, een mooie historische stad, met kleurrijke kades, grachten en huizenrijen, waar we een begeleide wandeling maken, vrije lunch.

In de namiddag rijden we naar Kinderdijk, bekend om zijn molens, werelderfgoed van de Unesco.Tot 1950 werden de molens gebruikt om de Alblasservaard, gelegen onder het zeeniveau, te ontwateren.We bezoeken de museummolen, maken een boottocht langs de molens, en bekijken een film over de betekenis van de molens voor de waterbeheersing in Nederland.

Terugrit via Antwerpen naar onze afstapplaatsen.

 

Inbegrepen

Verblijf in halfpension vanaf het avondmaal van de eerste dag tot en met het ontbijt laatste dag.

 

Niet inbegrepen

Toeslag éénpersoonskamer :  € 165,00 / reis

De middagmalen en toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

 

HOTEL ‘S GRAVENHOF 

Hotel ’s Gravenhof ligt in het centrum van Zutphen, recht tegenover de Walburgiskerk, en behoort tot de Hampshire Hotels.  Het hotel beschikt over comfortabele kamers met airco, gratis wifi, badkamer met douche en/of bad en toilet.  Bovendien heeft het hotel een gastronomisch restaurant waar we elke avond genieten van een 3-gangenmenu, en elke morgen van een ontbijtbuffet. Hotel ’s Gravenhof is ideaal gelegen om een wandeling te maken in het historisch centrum van het gezellige Zutphen, en voor onze excursies in de Achterhoek rond Zutphen.

www.hotelsgravenhof.nl

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

25/05/2023

5

HP

€ 630,00