Cotswolds 5-daagse

Wij ontdekken een van de mooiste streken in Engeland; gekend als een “Gebied van onnatuurlijke schoonheid”; welke jaarlijks duizenden bezoekers lokt van over de ganse wereld.

 

Dag 1

Via Calais varen we naar Dover en tegen de middag bereiken we Oxford - ook de thuishaven van ‘Inspector Morse’- waar wij één van de grootste en mooiste colleges bezoeken Christ Church College, waarvan de kapel tevens de kathedraal van Oxford is.

Via een gegidste wandeling ontdekken we Radcliffe Camera, Bodleian Library, de ‘Brug der Zuchten’, het Sheildonian Theatre en de beroemde winkelstraat.    

 

Dag 2

Vandaag ontdekken we de typische Cotswolds dorpen met een bezoek aan  Stow-on-the-Wold, waar op het marktplein nog een houten ‘martel- constructie staat, waar de gevangenen werden vastgeklonken, om dan door dorpsgenoten bekogeld te worden met rotte groenten.

Dit marktplein is omringd door 17e en 18e -eeuwse huizen, pubs, winkels en antiekzaken. Het kerkje met bijhorende begraafplaats is zeker een bezoekje waard.

Tegen de middag rijden we naar Bourton-on-the-Water, het Venetië van de Cotswolds, omwille van de rivier de Windrush die er door stroomt en de vele bruggetjes. Via een rondrit met stop bezoeken we nog Bilbury, Burford en Witney, waar bepaalde huisjes ons enkele 100-en jaren terugbrengen.

 

Dag 3

In de voormiddag bezoeken we Warwick Castle; één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Engeland. In dit kasteel, ingericht in de 17e en 18e -eeuwse stijl, staan wassen beelden (groep Madame Tussaud) om alles nog levendiger te maken.

Er is een rozen- en een fazantentuin en ook de kelder toont een beeld van het leven van 400 jaar terug.

In de namiddag bezoeken we de landschapstuin Hidcote Manor Gardens, gekenmerkt door kleine tuinkamertjes die van elkaar gescheiden zijn door hagen en muren. Elke tuin heeft zijn specifieke indeling en bevat uitzonderlijke planten.

Op de terugreis houden we nog een korte stop in Chipping Campden.

 

 

Dag 4

Vandaag is Shakespeare-dag. We bezoeken Anne Hathaway’s cottage, het geboortehuis van de vrouw van Shakespeare. Deze intacte cottage,   met het originele meubilair, het mooie strooien dak en de immense tuin toont ons een beeld zoals het was in de 16e eeuw.

We houden een fotostop aan Mary Arden’s Farm (Shakespeares’ moeder) en tegen de middag zijn wij in Stratford-upon-Avon.

In de namiddag en de vrije lunch is er voor elk wat wils.

Er is een geleide wandeling voorzien met een bezoek aan diverse plekken die verwijzen naar Shakespeare.

Anderen kunnen het bruisende stadje op eigen tempo bezoeken en genieten van de vele winkeltjes en terrasjes.

 

Dag 5

Wij verlaten Engeland met eerst nog een tripje naar Woodstock, waar wij de geboorteplaats van Winstow Churchill ontdekken; het immense Blenheim Palace en momenteel nog altijd bewoond door de graaf van Marlborough.

In de namiddag keren wij huiswaarts, waar we in Dover terug inschepen op de ferry.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe autocar

Overtocht per ferry, Calais - Dover en Dover - Calais.

Verblijf in typisch Engels hotel, op basis van halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt de laatste dag.

                         

Niet inbegrepen: 

Toeslag éénpersoonskamer: € 160,00

De toegangsgelden op te bezoeken plaatsen; te vereffenen aan de gids (tijdens heenreis).

 

Opmerking :

Alle reizigers moeten over een internationaal paspoort beschikken, geldig tot 6 maanden na terugkeer!

 

The Holt Hotel*** - Steeple Aston

Ons hotel is opgetrokken in typische Cotswolds-stijl. Men beschrijft het als ‘de perfecte rustplaats voor een relaxerend verblijf op het vredige platteland’. De kamers zijn uitgerust met alle modern comfort, badkamer met toilet, telefoon, broekenpers, haardroger en televisie. Er is een pub, een gezellige lobby en een restaurant voor verzorgde maaltijden en full English breakfast.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

31/07/2022

5

HP

€ 665,00