Bretagne 6-daagse

Bretagne is een mooie regio in het westen van Frankrijk. Het heeft een uitgestrekte kustlijn met verrassende dorpjes en badplaatsen en waar je kunt genieten van het water en de natuur. Wie houdt van de lekkere keuken met zeevruchten en vooral oesters is hier terecht op de juiste bestemming.

 

Dag 1

Via de gekende opstapplaatsen  rijden wij richting Bretagne.

Na een middagstop in de omgeving van Le Havre zetten wij onze weg verder richting Tréguier en nemen onze intrek in hotel Aigue Marine.

 

Dag 2

Wij verkennen onze verblijfplaats en wandelen Tréguier in met een bezoek aan enkele bezienswaardigheden waaronder de kathedraal met het praalgraaf van St Yves en mooie ambachtshuizen.

Na de middag schepen wij in op de ferry in Paimpol die ons naar l’île de Bréhat brengt; één van de vele eilandjes langs de kust, maar zeker een van de mooiste. Auto’s zijn er verboden zodat iedereen optimaal dit beschermd natuurgebied kan ontdekken.

 

Dag 3

Onze eerste stop van de dag is in Louannec en Perros-Guirec waar wij de roze kust bewonderen. Na het panoramisch zicht bij de vuurtoren van Ploumanach begeven wij ons naar Brest. Deze grote stad is al gans zijn bestaan een belangrijke historische plaats, waar nu nog veel sporen van terug te vinden zijn.

 

Dag 4

Onze dagtrip leidt ons via Plouzec naar de piratenstad Saint Malo, een gedeeltelijk ommuurde stad. Een wandeling op de versterkte muur van 1,8 km lengte, met uitzicht over de zee, is populair en prachtig.

Voor de  liefhebbers kan het ‘Grand Aquarium’ bezocht worden waar men een reis kan maken met de onderzeeër 'Nautibus'.

We sluiten onze dag af met een wandeling op de pier van Canacale Port Mer.

 

Dag 5

Op onze trip naar Rennes bekijken wij eerste de mooie ambacht huizen in Dinan. Rennes, de hoofdstad van Bretagne heeft zo veel te bieden dat keuzes moeten gemaakt worden. Wij bekijken zeker enkele houten historische gebouwen.

Het parlement is een van de mooiste bezienswaardigheden in deze stad die ook nog 2 grote parken heeft met Engelse en Franse invloeden.

 

Dag 6

Wij keren vandaag huiswaarts en houden halt in Honfleur vooraleer onze weg te vervolgen richting de gekende afstapplaatsen.

 

Inbegrepen

Reis per luxe autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 215 ,00 / reis.

Toegangsgelden voor de te bezoeken plaatsen; tijdens de heenrit te betalen aan de gids.

 

Hotel Aigue Marine**** - Tréguier

Wij verblijven in het hotel Aigue Marine in Tréguier. Dit luxe hotel beschikt over ruime, luxe kamers met alle voorzieningen. Het dakterras, zwembad en verwenmogelijkheden is de ideale rustplaats voor de ontdekking van Bretagne.

Zie www.aiguemarine-hotel.com

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

22/08/2022

6

HP

€ 855,00