Bretagne 7-daagse

Bretagne, land van de zee, heeft 1200 km grillige kust, met woeste rotspartijen en schitterende stranden. Een streek om van te smullen, letterlijk voor wie van vis en schaaldieren houdt. Het binnenland met zijn oude stadjes, zijn calvariebergen en zijn prehistorische stenen is een land van tradities en legenden. We verblijven eerst in het zuiden, met o.m. een boottocht naar Belle‑Ile, en hebben een tweede verblijfplaats in het Noorden, met een bezoek aan het bloemeneiland ‘Ile de Bréhat’.

 

Dag 1

Via Rijsel naar Péronne voor ontbijtstop. Verder richting Parijs. Korte stop in Chartres voor een bezoek aan de kathedraal. In de namiddag bereiken we Rennes, hoofdstad van Bretagne. Van daaruit via Lorient naar Concarneau, onze verblijfplaats.

 

Dag 2

In de voormiddag bezoeken we Concarneau, een oud ommuurd stadje op een schiereiland middenin de vissershaven. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we naar het meest westelijke punt van Frankrijk, de Pointe du Raz, een indrukwekkende rots die ver in zee reikt.

 

Dag 3

In Carnac bekijken we de mysterieuze stenen uit de prehistorie, die in lange rijen opgesteld staan. We bezoeken het smalle schiereiland Quibéron waar we picknicken. In de namiddag boottocht naar Belle-Ile, het grootste en mooiste eiland van Bretagne, waar we een rondrit maken met een lokale bus.

 

Dag 4

In de voormiddag rijden we naar Locronan, één van de meest typische Bretoense oude stadjes, waar de tijd is blijven stilstaan. Bezoek, vrije tijd en middagmaal. Verder naar Quimper, bekend om zijn porselein, zijn kathedraal en zijn gezellige stadscentrum. Begeleid bezoek aan de keramiekfabriek ‘Faïencerie de Quimper’.

 

Dag 5

Vandaag steken we Bretagne dwars over. We maken kennis met de ‘Enclos Paroissiaux’, de ommuurde parochie-erven, in Pleyben, in Saint-Thégonnec (vrij middagmaal), en tenslotte in Guimiliau, één van de oudste. Daarna via een mooi stukje Noord-Bretoense kust naar onze tweede verblijfplaats Tréguier.

 

Dag 6

Na een korte stadwandeling in Tréguier, met bezoek aan de kathedraal St‑Trugdual, bedevaartsoord van Saint‑Yves, rijden we naar Ploumanach voor een wandeling langs de roze granietkust. Vrij middagmaal in Tréguier. In de namiddag nemen we de boot naar het autovrije bloemeneiland ‘Ile de Bréhat’.

 

Dag 7

We vatten onze terugtocht aan naar Saint‑Mâlo, met ons laatste bezoek in Bretagne aan de oude ommuurde stad, ooit een roversnest. Daarna verder via Mont-Saint-Michel naar Villedieu‑les‑Poêles voor ons vrije middagmaal. Na de middag rijden we doorheen Normandië en passeren Caen en Rouen. Terug naar Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal op de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag met extra

picknick op dag 3 inbegrepen.
Boottocht naar Belle-Ile en rondrit met lokale bus en boottocht bloemeneiland ‘Ile de Bréhat’.

Begeleid bezoek aan de keramiekfabriek ‘Faïencerie de Quimper’.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 250,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel L'Ocean **** - Concarneau

Hôtel de l'Ocean biedt uitzicht op de baai van Concarneau en beschikt over een verwarmd overdekt zwembad. Comfortabele kamers. Het restaurant, met panorama op het strand, serveert heerlijke gerechten, en ’s morgens een verzorgd ontbijtbuffet.

Hotel Aigue Marine **** - Tréguier

Het Aigue Marine ligt in het pittoreske stadje Treguier. Het beschikt over een verwarmd buitenzwembad in een prachtige tuin. Het hotel, dat recent promotie kreeg met een 4de ster, heeft mooie en comfortabele kamers en een uitstekende keuken.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

09/09/2021

7

HP

€ 950,00