Bretagne - 6 dagen - vertrek 01/06/2024

Bretagne blijft één van de mooiste bestemmingen in Frankrijk.

Voor wie houdt van de zee en de indrukwekkende rotskusten. Voor wie houdt van het Bretoense binnenland, met schitterende stadjes en groene landschappen. Voor wie houdt van de Keltische cultuur, die zich uit in legendes, oude verweerde calvaires, menhirs en dolmens. En zeker voor wie houdt van een gastronomische keuken waar vis en schaaldieren een prominente plaats innemen. We verblijven in een 4-sterrenhotel in Tréguier aan de roze granietkust, bekend om zijn gastronomische keuken. Van daaruit beleven we een rustig programma voor genieters.

 

Dag 1:

Heenreis langs Amiens richting Le Havre. Via de hangbrug “Pont de Normandie” steken we de Seine over. Aan de overkant bereiken we het charmante Normandische stadje Honfleur, voor bezoek en gelegenheid tot vrij middagmaal. De reis gaat verder via Caen en langs de Mont-St.Michel naar St.Brieuc. We bereiken Tréguier en ons hotel Aigue Marine.

 

Dag 2: 

In de voormiddag bezoeken we onze verblijfplaats Tréguier, een mooi en gezellig stadje dat herinnert aan St.Yves, de patroon van de Bretoenen. We bezoeken de kathedraal. Na de wandeling is er vrije tijd in de stad, gelegenheid tot vrij middagmaal. In de namiddag trekken we naar het bloemeneiland “Ile de Bréhat”. De boot maakt eerst een rondvaart omheen het eiland en laat ons daarna uitstappen om een wandeling te maken op dit verkeersvrije eiland (vrije tijd op het eiland).

 

Dag 3: 

In de voormiddag rijden we naar de roze granietkust. Via Perros-Guirec bereiken we Ploumanac’h, waar we een mooie wandeling maken langs de roze rotsen, via het gekende “sentier des douaniers”. Gelegenheid tot vrij middagmaal. In de namiddag ontdekken we het Parc du Râdome, het planetarium van Bretagne. We bezoeken er een expositie over de moderne telecommunicatie en krijgen een indrukwekkende lasershow te zien binnen de Râdome zelf. Via deze schotelantenne werd ooit de eerste TV-verbinding met Amerika gemaakt.

 

Dag 4: 

In de voormiddag staan twee typische voorbeelden van de beroemde Bretoense calvaires op het programma, eerst in Guimiliau en daarna in St.Thégonnec. De calvaires zijn een onderdeel van het ommuurde parochie-erf van een dorp, met triomfpoort, kerk en grafkapel. Vrij middagmaal in St.Thégonnec. In de namiddag rijden we via St.Pol-de-Léon, de streek van de artisjokken en de bloemkolen, naar het vissersstadje Roscoff, bekend om zijn algenkust. We bezoeken Algoplus, die cosmetische en gastronomische producten maakt van de algen.

 

Dag 5:

In de voormiddag bekijken we de schitterende abdijruïnes van de Abbaye de Beauport, die gedeeltelijk gerestaureerd werden en een idee geven van dit belangrijke religieuze centrum aan de Bretoense kust. ’s Middags vrije tijd in het gezellige havenstadje Paimpol, met gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag maken we een schitterende boottocht op de rivier Trieux die, verbonden met de zee, meegaat met eb en vloed en ons leidt tot aan het kasteel Roche-Jagu, waar we tijd krijgen om het kasteel van buiten en de kasteeltuinen te bewonderen.

 

Dag 6:

Terugreis. Via de Bretoense hoofdstad Rennes, naar Le Mans en verder naar Chartres, voor een bezoek aan de kathedraal en vrij middagmaal. In de namiddag reizen we via Parijs terug naar West-Vlaanderen.

 

Inbegrepen:

  • Reis per luxe autocar
  • Verblijf in halfpension

Niet inbegrepen :

  • Middagmalen en toegangsgelden voor alle bezoeken en boottochten.
  • Toeslag éénpersoonskamer : € 270,00

Hotel Aigue Marine**** - Tréguier Het Hotel Aigue Marine ligt in het pittoreske stadje Treguier, ter hoogte van de jachthaven op de rivier de Jaudy, die in verbinding staat met de zee. Het beschikt over een verwarmd buitenzwembad in een prachtige tuin. Het hotel, waarvan de kamers in 2019 gerenoveerd werden en dat promotie kreeg met een 4de ster, heeft mooie kamers met alle moderne comfort. Het hotel is bovendien bekend om zijn uitstekende gastronomie.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

01/06/2024

6

HP

€ 980,00