Berlijn en Harz 6-daagse

Toen Berlijn terug hoofdstad werd van het ééngemaakte Duitsland, werd het de grootste bouwput van Europa. Sindsdien is de stad uitgegroeid tot een hippe stad met het nieuwe regeringskwartier, schitterende winkelcentra en reusachtige gebouwen. Toch ademt de stad nog steeds de geschiedenis van de jongste eeuw uit: van de tijd van de Pruisische vorsten, via Hitler en de nazi’s, tot de tweedeling en de Berlijnse muur.

Deze reis combineert Berlijn met het Harzgebergte, op de oude grens tussen West- en Oost-Duitsland, een streek met schitterend gerenoveerde historische stadjes en vakwerkhuizen.

 

Dag 1

We rijden via Antwerpen en Eindhoven naar het Duitse Ruhrgebied. Daarna verder via Kassel, met kort stadsbezoek, en Göttingen naar het Harzgebergte. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Braunlage.

 

Dag 2

We maken een daguitstap in het Harzgebergte. We bezoeken in de voormiddag Quedlinburg, een schitterend gerestaureerd stadje met vakwerkhuizen (Unesco-werelderfgoed), voor een begeleide wandeling. Vrije tijd en gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag bezoeken we het typische stadje Wernigerode en nemen er het nostalgische treintje dat ons tot boven aan het kasteel ‘Schloss Wernigerode’ brengt met kasteelbezoek. Na nog wat vrije tijd in Wernigerode keren we terug naar het hotel in Braunlage.

 

Dag 3

In de voormiddag reizen we verder naar Berlijn en steken de oude West/Oost-grens over waar we halte houden aan de oude grenspost die nu als museum ingericht is.

Net voor Berlijn bereiken we Potsdam waar we het barokke slot Sanssouci bezoeken. Het kasteel en de tuinen werden aangelegd onder Frederik de Grote als buitenverblijf in de bossen rond Berlijn.

Daarna komen we Berlijn binnen langs het voormalig Oostelijk deel, passeren een stuk overgebleven muur aan de Stralauer Allee, en verder langs de statige Karl-Marx-Allee en de Alexanderplatz. Aankomst in het hotel.

 

Dag 4

In de voormiddag maken we, onder begeleiding van onze gids, een wandeling in het hart van de stad Berlijn. We starten aan de Alexanderplatz met zijn bekende TV-toren en wandelen verder tot aan het Museum-eiland en de Dom (die we bezoeken). We wandelen verder langs “Unter den Linden” met het Duits historisch museum, de Opera, de Sint-Hedwigskathedraal en de Humboldt-universiteit. Na vrije tijd voor het middagmaal wandelen we nog een stukje door tot aan de Brandenburger Tor en de Reichstag. Indien mogelijk bezoek aan de koepel van de Reichstag.

De bus brengt ons daarna naar het zomerkasteel Charlottenburg voor bezoek en naar het Olympisch Stadion waar Hitler de Duitser toesprak.

 

Dag 5

In de voormiddag voorzien we eerst het westelijke deel van Berlijn met de Kurfürstendamm, het warenhuis KDW en de Gedächtniskirche. Daarna maken we een boottocht op de Spree langs het futuristische treinstation en de nieuwe regeringsgebouwen. Vrij middagmaal in de buurt van de Gendarmenplatz. In de namiddag hebben we opnieuw een stadswandeling met start op de mooie Gendarmenplatz, verder naar Checkpoint Charlie met zijn museum dat herinnert aan de muur van Berlijn. Daarna verder naar een stuk overgebleven muur en het museum van de Terreur. We eindigen aan het Holocaust-monument en de Potsdammerplatz met zijn moderne gebouwen.

 

Dag 6

We rijden terug naar West-Vlaanderen via Hannover, Dortmund, en Antwerpen.

 

Inbegrepen

Reis per luxe autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 150,00 / reis.

Alle toegangsgelden op te bezoeken plaatsen

Hotel Relexa **** Harz Wald – Braunlage

Dit 4‑sterrenhotel ligt in Braunlage, in het prachtige Harz-gebergte, en biedt moderne rustige kamers en een binnenzwembad. Het stadscentrum bereikt u in 10 minuten lopen.

De gasten mogen gratis gebruikmaken van WiFi, de spafaciliteiten en het fitnesscentrum van het hotel.

https://www.relexa-hotel-braunlage.de 

Leonardo Royal Hotel**** - Berlijn

Het hotel heeft een uitzonderlijke toplocatie: de Alexanderplatz, de Potsdamer Platz, de Brandenburger Tor en de Berliner Dom zijn allemaal snel te bereiken. Dit superieure 4‑sterrenhotel beschikt over een sauna op de bovenste verdieping, een fitnessruimte en kamers met airconditioning en gratis WiFi. Alle kamers hebben grote ramen en een licht interieur. U vindt er faciliteiten voor warme drankjes en een flatscreen‑tv.

www.leonardo-hotels.nl/berljin-hotels

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

15/07/2018

6

HP

€ 660,00