Berlijn en Dresden 6-daagse

Berlijn is de hippe en trendy hoofdstad van het ééngemaakte Duitsland.  Naast moderne architectuur en uitstekende shoppingmogelijkheden, ademt elke hoek van de stad de geschiedenis uit van de jongste eeuw.  Hier was het hoofdkwartier van de nazi’s, hier beleefde Hitler zijn laatste dagen,  hier kwam de muur tussen het vrije Westen en het communistische Oosten.

Op de heenreis bezoeken we eerst de stad Dresden, ook wel het “Florence aan de Elbe” genoemd. De stad had zwaar te lijden onder WO-II maar werd sinds de éénmaking van Duitsland schitterend heropgebouwd.

 

 

Dag 1

We rijden via Brussel en Luik naar Aken, en houden intussen een morgenhalte.

Verder langs Keulen en Siegen naar Giessen.Middagmaal langs autosnelweg.

Van Giessen langs Bad Hersfeld naar Eisenach (eerste stad in voormalige DDR), en verder langs Erfurt naar Weimar, stad van Bach en Goethe.Namiddagstop onderweg. Aankomst in Dresden, in hotel Ramada, voor incheck in de kamers en avondmaal.

 

Dag 2

Na het ontbijt brengt de bus ons naar het centrum van Dresden. De zwaar gebombardeerde maar schitterend heropgebouwde stad kreeg de bijnaam “Het Florence aan de Elbe”, omwille van de schitterende barokke gebouwen en de vele kunst. Onder begeleiding van onze gids bezoeken we het historische stadscentrum met onder meer de Semperoper, het barokke Zwingerpaleis en de Frauenkirche.Na het vrije middagmaal brengen we een bezoek aan het koninklijk paleis en de fabuleuze schat van August de Sterke, vol goud, zilver en edelstenen. Daarna is er tijd voor eigen bezoeken, shopping of een heerlijk terrasje.

 

Dag 3

Na het ontbijt verlaten we Dresden en rijden noordwaarts richting Potsdam. We passeren het kasteel Cecilienhof, bekend van de conferentie van Potsdam waar de overwinnaars na de oorlog Europa herverdeelden.

We krijgen een begeleid bezoek aan de tuin en het slot Sanssouci van Frederik de Grote. Gelegenheid tot vrij middagmaal in de buurt van het kasteel.

In de namiddag maken we voor het eerst kennis met Berlijn in het westelijk deel.  We bezoeken het zomerpaleis Charlottenburg (bezoek met audiofoon) en de tuin. Daarna genieten we van wat vrije tijd op de prestigieuze Kurfürstendamm, met het warenhuis KDW, de Gedächtniskirche, het Europacentrum, enz. Daarna intrek in het hotel in Berlijn.

 

Dag 4

In de voormiddag maken we, onder begeleiding van onze gids, een wandeling in het hart van de stad Berlijn. We starten aan de Alexanderplatz met zijn bekende TV-toren, en wandelen verder tot aan het Museum-eiland en de Dom (die we bezoeken).  We passeren het recent heropgebouwde slot van de Pruisische vorsten.

We wandelen verder langs “Unter den Linden”, met het Duits historisch museum, de Opera, de Sint-Hedwigskathedraal, de Humboldt-universiteit, en vele andere historische gebouwen. Vrij middagmaal in de buurt van “Unter den Linden”.

We wandelen nog een stukje door tot aan de Brandenburger Tor en de Reichstag. Daarna is er vrije tijd voor shopping in de buurt van de Friedrichstrasse of een bezoek aan een museum op het museuminsel, of ander eigen bezoek. Terug naar het hotel met de bus.

 

Dag 5

In de voormiddag hebben we een boottocht op de Spree, langs het futuristische treinstation en de nieuwe regeringsgebouwen. Daarna vrije tijd in de buurt van de mooi heraangelegde Gendarmenplatz en gelegenheid tot vrij middagmaal.

In de namiddag hebben we opnieuw een stadswandeling, met vertrek op de Gendarmenplatz, en met o.a. Checkpoint-Charlie (museum dat herinnert aan de muur van Berlijn), een overgebleven stuk van de muur, het museum “Topografie van de Terreur”, het Holocaust-monument en de Potsdammerplatz met zijn moderne gebouwen. We besluiten de namiddag met nog wat vrije tijd voor een terrasje of wat wandelen, en keren terug naar het hotel.

 

Dag 6

We rijden terug naar Brugge, via Magdeburg, Braunschweig, Hannover, Bielefeld, Dortmund, Eindhoven en Antwerpen.   Meerdere stops worden voorzien, in de voormiddag, op de middag, en in de namiddag.

 

Inbegrepen

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 195,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Ramada - Dresden

Het hotel is gelegen aan de rand van de stad Dresden (de bus brengt ons tot in het centrum). Het moderne en grote hotel, gebouwd in een halve cirkel, heeft ruime comfortabele kamers.  ’s Avonds genieten we er van een uitgebreid buffet, en ook het ontbijtbuffet biedt een ruime keuze.  Het hotel beschikt over een fitness-center.

 

Hotel Leonardo Royal Alexanderplatz - Berlijn

Het recente hotel, een verbouwing in het vroegere Oost-Berlijn, was één van de eerste van de exclusieve keten “Leonardo Royal” in Berlijn.  Het ligt in de buurt van de Alexanderplatz, een uitstekend vertrekpunt voor kennismaking met de bezienswaardigheden van de stad. Het hotel heeft mooie kamers met alle comfort, een eigen restaurant en een verzorgd ontbijtbuffet.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

17/07/2022

6

HP

€ 750,00