Amsterdam Light Festival en kerstshopping- 2 daagse

Heel het jaar door kan Amsterdam de toerist boeien, zeker ook tijdens de eindejaars periode met het Light Festival. Voor de 7de maal zullen meer dan 40 voor de gelegenheid ontworpen lichtkunstwerken en installaties van nationale en internationale kunstenaars de toeschouwers met verbazing slaan. Daarnaast heeft Amsterdam nog heel wat andere troeven: zijn vele musea (Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Huis van Anne Franck, enz.) en het ruime winkelaanbod met De Biekorf, Magna Plaza, de Kalversstraat, de 9straatjes, enz.

 

Dag 1

Na een koffiestop aan de grens starten wij met een bezoek aan de Amsterdamse diamantair Gassan Diamonds, gevestigd in een oude door stoom aangedreven diamantslijperij. We kijken mee over de schouders van de diamantslijpers. Vrije tijd in de omgeving van de Dam. ’s Namiddags is er tijd om te shoppen, om een museum te bezoeken of met onze gids een geleide wandeling te maken. Bij valavond maken wij een rondvaart van 75 minuten op de grachtengordel langs de vele lichtkunstwerken.

Een ware schittering voor het oog. Naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

Dag 2

We rijden naar Zaandam voor een bezoek aan de Zaanse Schans. Naast het Zaans museum vindt men er één toeristisch dorp met oude heropgebouwde huizen uit de 18e en 19e eeuw. In de talrijke molens worden oude ambachten en oude beroepen uitgeoefend. Een leuke terugkeer naar de tijd van onze grootouders. Terug naar Amsterdam naar het Museumplein dat omgetoverd is tot een leuke ontmoetingsplaats met vele eetkraampjes. Het Rijksmuseum met zijn mooie tuin, het Concertgebouw, het Van Goghmuseum, het Stedelijk museum met zijn nieuwe moderne gevel, het Vondelpark, het drukke Leidse Plein, de P.C. Hooftstraat met zijn chique winkels bevinden zich allemaal op wandelafstand. Vol mooie herinneringen keren we naar huis terug.

 

Inbegrepen

Reis per luxe autocar.

Verblijf in kamer en ontbijt.

Rondvaart Light festival.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 60,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Hampton by Hilton Arena Boulevard *** - Amsterdam

Hotel Hampton by Hilton is perfect centraal gelegen in de meest dynamische buurt van Amsterdam. Binnen wandelafstand bevinden zich de Amsterdam ArenA, de Heineken Music Hall, het Ziggo Dome en een van de grootste IMAX-bioscopen van Nederland. Met het openbaar vervoer sta je binnen de vijftien minuten voor de deur van het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum of het Van Gogh-museum. Hampton by Hilton is een  hotel met alle gewenste comfort, gaande van gratis WiFi en flatscreen-TV tot vergaderruimtes en een gratis fitnesscenter met de meest moderne toestellen. De ruimtes zijn open en modern ingericht. Het hotel biedt elke ochtend een warm ontbijtbuffet. Je kunt 24 uur op 24 terecht in de Suite Shop voor een snack of een drankje. In de directe omgeving van het hotel zijn er tal van eigentijdse bars en restaurants.

http://www.hiltonhotels.com/Amsterdam

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

07/12/2019

2

KO

€ 185,00

LAATSTE PLAATSEN!