Parijs, kerstshopping

De lichtstad Parijs is tijdens de kerstperiode zeker het bezoeken waard! Laat je je betoveren door de miljoenen lichtjes en gezellige kraampjes.

De kerstmarkt die vroeger op de Champs-Elysées stond staat nu in de jardin des Tuileries en volgens de organisitoren is nog uitgebreider dan vroeger.

Ook de kerstmarkt rond de kerk van Saint-Germain-des-Prés is de moeite waard.
Op de place de la Concorde bevindt zich een reuzenrad.

Buiten de kerstmarkten zijn ook de grootwarenhuizen Lafayette en le Printemps tijdens de wintermaanden prachtig versierd!  De etalages zijn ieder jaar een echte attractie vooral voor groot en klein.

De koepel in Lafayette is een lust voor het oog en vanop het terras heeft men een uniek zicht op de verlichte stad Parijs.

De modezaken bevinden zich in de avenue Montaigne, rue du Faubourg, Saint-Honoré en de Champs-Elysées.

Dicht bij de busparking bevindt zich het Petit Palais, museum van Schone Kunsten van de stad Parijs waar de toegang altijd gratis is.

 

Na 15 jaar renovatie is het prestigieuze Art-Deco warenhuis La Samaritaine, onder de vleugels van LVHM, heropend. Gespreid over 7 verdiepingen met een opervlakte van 20 000m² zijn er verschillende restaurants in gehuisvest. Ook in de Bourse de Commerce, pas gerenoveerd, toont de stichting Pinault haar rijke collectie hedendaagse kunst. Reserveren is absoluut een must.

Op 3 december zijn bijna alle musea gratis.

Reserveren is een must!

 

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren