Rome, citytrip 4-daagse

Deze 4-daagse vliegtuigreis naar Rome biedt u de ideale kans om kennis te maken met de Eeuwige Stad. De stad waar we de wieg van onze Westerse beschaving aantreffen, het was de hoofdstad van het Romeinse Rijk en daarna van de Katholieke Kerk. We nemen ruim de tijd om te genieten, zowel van de Italiaanse sfeer, de keuken en de zon, als van de prachtige kunstwerken en gebouwen die de geschiedenis heeft nagelaten. Rome is een fantastische stad om te beleven.

 

Dag 1

Transfer met onze bus van Lichtervelde naar Zaventem. We komen aan in de luchthaven van Rome om 09u30, zodat we nog een mooie dag hebben voor een eerste kennismaking. Een lokale bus brengt ons eerst naar enkele bezienswaardigheden aan de rand van de stad, zoals de catacomben die herinneren aan de eerste christenen die toen nog vervolgd werden, de Basiliek van Sint-Paulus-buiten-de-muren. Nadien naar het centrum, we passeren de thermen van Caracalla en de Basiliek van Sint-Jan-Lateranen (korte halte indien tijd).

 

Dag 2

Vandaag maken we onder begeleiding van een plaatselijke gids een wandeling in de historische binnenstad: we bezoeken o.m. het Colosseum, het Forum Romanum, de Piazza Venezia, het Pantheon, de Trevi‑fontein, de Spaanse trappen, en de Piazza Navona, en nog tal van andere historische monumenten en plaatsen. Er worden regelmatig pauzes ingelast tijdens de stadswandeling, onder meer voor het vrije middagmaal.

 

Dag 3

In de voormiddag bezoeken we het Vaticaan, met de Vaticaanse musea, de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein (inbegrepen). Na het vrije middagmaal rijden we even buiten Rome, naar de stad Tivoli. We bezoeken er de prachtige ‘Villa d’Este’, ooit gebouwd door een kardinaal uit de rijke familie Este. Het bezoek loont vooral de moeite door de mooie tuinen en fonteinen, een verademing na het drukke Rome.

 

Dag 4

In de voormiddag is er een laatste kans om te genieten van het levendige en gezellige centrum. U hebt vrije tijd om zelf nog iets te gaan bezoeken, te shoppen of gewoon te genieten van een terrasje. Na het vrije middagmaal worden we met de bus terug naar de luchthaven gebracht, waar we om 17u50 de vlucht terug naar Brussel hebben. We landen om 19u55, en worden daarna terug naar Lichtervelde gebracht met onze autocar.

 

Inbegrepen:

De vliegtuigreis heen en terug.

Verblijf in kamer met ontbijt.

Alle verplaatsingen met de bus naar de luchthavens van Zaventem en Rome alsook de verplaatsingen per bus naar Tivoli.

Een Sima begeleider op de ganse reis.

Een lokale gids voor bezoek aan Rome op dag 2.

Toegangsgeld en lokale gids voor bezoek aan Vaticaan op dag 3.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer : € 95,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Cicerone**** - Rome

Hotel Cicerone is een zeer stijlvol hotel dat recent geheel gerenoveerd werd. Het is uitstekend gelegen in de Prato-wijk, op wandelafstand van de Engelenburcht en het Vaticaan, maar ook dicht bij de rivier de Tiber en het stadscentrum. Ideaal om ’s avonds te genieten van het levendige en gezellige centrum van Rome, een terrasje, een restaurant. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet

www.hotelcicerone.com

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

23/07/2018

4

KO

€ 775,00