Krakau, citytrip 4-daagse

Met onze gids van Sima Tours maken we een 4-daagse citytrip naar Krakau. De stad is Unesco-werelderfgoed en ongetwijfeld de mooiste stad van Polen. We maken uitgebreid kennis met de stad, die niet alleen schittert door zijn vele historische monumenten, zijn kasteel en kathedraal, maar ook door het grote marktplein met zijn gezellige sfeer en terrassen, de paardenkoetsen en rondom de huizen in pastelkleuren. Het ghettokwartier doet terugdenken aan de Naziperiode en was het decor van de film Schindlers List. We maken ook tijd voor het naburige Auschwitz en de zoutmijnen van Wieliczka.

 

Dag 1

Onze autocar brengt ons naar Zaventem, waar we de rechtstreekse lijnvlucht nemen naar Krakau in Polen. Aankomst in de vroege namiddag. Een lokale bus brengt ons naar het hotel, gelegen in het volle centrum, dicht bij het kasteel. We maken een eerste begeleide stadswandeling ter kennismaking met deze fantastische stad.

 

Dag 2

We nemen de volledige dag tijd om Krakau te bezoeken, waar eertijds de Poolse Koningen verbleven. Tijdens de begeleide stadswandeling bewonderen we o.m. de lakenhal, de burcht Wawel, en de plaatsen die herinneren aan de Poolse Paus Johannes Paulus II. Vrije tijd voor middagmaal op het levendige marktplein. In de namiddag bezoeken we het Ghettokwartier, dat herinnert aan de Nazitijd en waar de film Schindlers List van Steven Spielberg werd gedraaid. Er is ook vrije tijd om zelf iets te bezoeken, of te genieten van een terras of een rit met een koets.

 

Dag 3

We brengen een ingetogen bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Het eerste kamp is in Auschwitz zelf gebouwd. Een lokale gids toont ons de barakken die als museum zijn ingericht. We zien de bezittingen die bewaard bleven van vermoorde Joden, en de originele beelden van bij de bevrijding. De bus brengt ons naar het tweede kamp in Birkenau, waar de treinen met gedeporteerden toekwamen. In de namiddag bezoeken we de grote zoutmijnen van Wieliczka, waar schitterende ondergrondse zalen uitgekapt zijn in de zoutlagen.

 

Dag 4

In de voormiddag is er vrije tijd om zelf nog een deel van Krakau te bezoeken, of gelegenheid tot shopping. Rond de middag is het tijd om ons terug naar de luchthaven te begeven, met een lokale bus. Bij aankomst in Zaventem brengt een bus van Sima Tours ons terug naar West-Vlaanderen.

 

Inbegrepen

De vliegtuigreis heen en terug.

Verblijf in kamer en ontbijt.

Alle verplaatsingen met de bus naar de luchthavens van Zaventem en Krakau alsook de verplaatsing per bus naar Auschwitz.

Een Sima begeleider op de ganse reis.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 100,00 / reis.

Alle toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Ibis Krakau *** - Krakau

Hotel Ibis is gelegen in het centrum van de stad Krakau, vlakbij de rivier de Wisla, op 10 minuten wandelafstand van het historische centrum en zijn bekende markt, en dicht bij het Wawel Kasteel. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, en alle modern comfort !

www.ibis.com/ibis_hotel/Krakau

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

12/08/2018

4

KO

€ 560,00

VOLZET!