Zuid Tirol, Dolomieten 7-daagse

Zuid-Tirol (Alto Adigo in het Italiaans) het deel van Tirol dat na WO I bij Italië werd gevoegd, is zowel in de zomer als in de winter een schitterende vakantiebestemming. Men heeft meer dan 300 dagen zon per jaar. Dit klimaat zorgt er voor uitstekende Italiaanse wijn, een exotische plantengroei en een ruime keuze aan lekker fruit. Niet voor niets werd de machtige bergwereld van de Dolomieten uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Onze prachtige Dolomietentocht, de schitterende bergmeren en de schilderachtige stadjes behoren tot de toeristische toppers!

 

Dag 1

Via Luxemburg en Straatsburg richting Bazel. Vrij middagmaal in een wegrestaurant. Namiddagstop in het wijndorp Eguisheim, ooit uitgeroepen tot mooiste dorp van Frankrijk. We rijden Zwitserland binnen en overnachten in de omgeving van Zurich. Avondmaal in het hotel.

 

Dag 2

Genietend van het prachtige berglandschap bereiken we de Oostenrijkse grens. Doorheen Vorarlberg rijden we naar Innsbruck voor bezoek en vrij middagmaal. Via het Stubaital bereiken we de Brennerpas (1375 m) en komen zo in Italië. Na een namiddagstop in het stemmige Sterzing (Vipiteno) bereiken we het Pustertal en onze verblijfplaats Kiens.

 

Dag 3

In de voormiddag maken we kennis met onze verblijfplaats Kiens, gelegen in het hartje van het mooie en groene Pustertal. We maken er een begeleide wandeling in de prachtige omgeving van het hotel en genieten van een deugddoende ‘Schnaps’ en ‘Speckjause’, een Zuid‑Tiroolse specialiteit. Na de middag bezoeken we het gezellige Brunico, het belangrijkste stadje van het Pustertal.

 

Dag 4

Dolomietentocht. Na het ontbijt rijden we naar Klausen om van daaruit via de Val Gardena het centrum van de houtsnijkunst Ortisei te bereiken. We klimmen naar de top van de Sellapas. Verder naar Arabba voor het middagmaal. Daarna over de Campolungopas, de Valparolopas en de Falzaregopas naar het mondaine wintersportoord Cortina d’Ampezzo. Wij verpozen aan het stemmige Misurinameer.

 

Dag 5

Door het Eisacktal rijden we naar Brixen, het oudste stadje van Tirol en tevens bisschopsstad. We maken er kennis met het rijke verleden van de charmante en historische stad met zijn Dom en Bisschoppelijk Paleis. Vrije tijd om wat te kuieren langs de talrijke winkeltjes en te genieten van een terrasje! Na ons middagmaal houden wij halt bij de Augustijnenabdij van Novacella (Neustift), het grootste kloostercomplex van Tirol.

 

Dag 6

In de voormiddag gelegenheid om te genieten van de Welness van ons hotel met zijn binnenzwembad en prachtige zwemvijver met ligweide of tijd voor een rustige bergwandeling. Na onze vrije lunch in Kiens, rijden we naar de Antholzer See, één van de mooiste en hoogst gelegen bergmeren (1642) van Zuid-Tirol. Men kan er rustig wandelen en het natuurpad volgen rond het meer of genieten op een terrasje van het prachtige uitzicht. ’s Avonds genieten we van een galadiner in ons hotel.

 

Dag 7

Na het ontbijt rijden we door Duitsland en vol aangename herinneringen huiswaarts.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

Uitgebreid ontbijtbuffet, keuzemenu ’s avonds met saladebuffet,

‘Speckjause’ op dag 3 (middagbroodmaaltijd met Tirolerspek) en galadiner de laatste avond. Welkomstdrankje in hotel.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 150,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Leitgamhof*** Kiens

Dit gezellig familiaal hotel, gekend voor zijn Zuid-Tiroolse gastvrijheid, ligt in het rustige en groene Pustertal. De mooie kamers allen met balkon zijn uitgerust met alle comfort. Er is gratis WiFi beschikbaar. Het gezellige restaurant serveert fijne maaltijden bereid met dagverse streekproducten. Er is een Wellness afdeling met verwarmd binnenzwembad, sauna en een prachtige zwemvijver met ligweide.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

31/07/2021

7

HP

€ 780,00