York - 5 daagse

Wanneer je iemand aanspreekt over Yorkshire en Dales worden voorhoofden gefronst. Een streek wel gekend, maar nooit bezocht!

Behalve het mooie landschap zijn er tal van andere beziens-waardigheden: denk aan historische locaties zoals kastelen, landgoederen maar ook tuinen, andere bezoekersattracties en natuurlijk locaties.

 

Dag 1

Via de opstapplaatsen nemen wij in Calais de ferry en eenmaal op Britse bodem rijden wij richting Yorkshire. We verpozen in Bakewell en bezoeken nadien Chatsworth House. Intrek in ons hotel voor 4 nachten te York.

 

Dag 2

We toeren langs de oostkust van Engeland en passeren en bezoeken Goatland, Whitby, Robin Hood’s Bay, Scarborough. Vooraleer naar ons hotel terug te keren flaneren we nog op de pier in Cleethorpes.

 

Dag 3

Wij wijden onze volledige dag aan York met bezoeken aan o.a. het Jorvik Viking Center, de kathedraal en het National Railway Museum.

 

Dag 4   

We verkennen de Yorkshire Dales.  Je vindt er bloemrijke hooilanden en kalksteenplateaus. Je hoort er rivieren en beekjes kabbelen. In het golvende weideland zie je onafzienbaar lange rijen stenen muurtjes.

Na Pateley Bridge verkennen we de grotten van Ingleborough. In de namiddag brengen wij een bezoek aan Wensleydale Creamery waar we vernemen hoe de bekende specialiteit van de streek wordt gemaakt en sluiten onze dag af met een wandeling aan de Aysgarth Falls.

 

Dag 5

Via Castleton en Monsal Head rijden wij terug naar Dover waar we de ferry nemen naar Calais. Via de gekende afstapplaatsen bereiken wij Lichtervelde.

 

Inbegrepen

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt laatste dag.

Overtochten per ferry Calais-Dover en Dover-Calais.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 295,00 / reis

Toegangsgelden voor de bezoeken.

 

Hotels

Premier Inn York North West, verblijf in driesterren hotel, de kamers zijn steeds voorzien van alle comfort.

 

OPGEPAST! INTERNATIONAAL PASPOORT VEREIST!

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

10/08/2023

5

HP

€ 795,00