Vogezen - 5 dagen - Vertrek 22/07/2024

Op de grens tussen Frankrijk en Duitsland liggen de Elzas en de Vogezen, beschut tegen de uit het westen aanwaaiende regens. Een versmelting van Romaans en Germaans, van Franse verfijning en Duitse degelijkheid. Wat vooral zijn stempel heeft gedrukt op de gastronomie. Over de beboste Vogezen loopt de magnifieke 'route des Crêtes', een strategische route in '14-'18, met zijn 'ballons' (typische benaming voor de bergen in de Vogezen) en bergmeertjes. Langs de 'Route du Vin' liggen de rijkelijk versierde en bebloemde dorpjes genesteld tussen de golvende wijngaarden. Wij bezoeken ook Straatsburg en houden halt op een indrukwekkend plein in Nancy. We verblijven in MUNSTER, één van de parels van de Vogezen.

 

Dag 1:

Nadat iedereen is ingestapt rijden we richting Namen, waar gestopt wordt voor een ontbijtpauze. We vervolgen nadien onze weg via Arlon en Thionville naar Metz, waar we halt houden voor een vrij middagmaal. In de namiddag vervolgen we onze weg via Epinal en Gérardmer naar Munster, naar onze verblijfsplaats voor de komende dagen.

 

Dag 2:

We starten onze dag in Colmar, de toeristische hoofdplaats in het hart van de Elzas. We wandelen via oude straten, historische vakwerkhuizen met puntdaken, vooruitspringende verdiepingen en gebeeldhouwde balken naar ‘Petite Venise’ en kunnen genieten van vrije lunch met vrije tijd. Na de middag rijden we via de “route du vin” en Kayserberg naar Riquewihr, stadje dat sinds de 16de eeuw intact is gebleven en bekend is om zijn Rieslingwijn. We rijden tenslotte terug naar Munster.

 

Dag 3:

Na het ontbijt rijden we richting Straatsburg. We bezoeken de historische stadskern en bekijken zowel het kathedraalplein als de kathedraal zelf, één van de grootste in Frankrijk. In de namiddag verkennen we Straatsburg en zijn geschiedenis per boottocht. We houden een fotostop aan het Europees Parlement en op onze terugweg stoppen we nog even in Ribeauvillé.

 

Dag 4:

We beginnen onze dag met een bezoek aan de kaasmakerij van Munster om vervolgens via de bergtoppen-route, de bekende ‘Route des Crêtes’, te rijden naar Willers-Sur-Thur. In de Ferme-Auberge du Grand Ballon zitten we aan voor een typisch “repas Marcaire”, de lokale specialiteit. Nadien rijden we via Equisheim terug richting Munster.

 

Dag 5:

We vatten de terugreis aan via een stop in Épinal, waar we het American Cemetery and Memorial bezoeken. Tegen de middag zijn we in Nancy voor een wandeling naar en bezoek aan het Stanislasplein. Na de middag vatten we onze terugweg aan.

 

Inbegrepen:

  • Reis per luxe autocar
  • Verblijf in halfpension met ‘s avonds drank aan tafel inbegrepen
  • Maaltijd “repas Marcaire” op dag 4

Niet inbegrepen:

  • Toegangsgelden tijdens de uitstappen.
  • Toeslag éénpersoonskamer : € 140,00

 

Hotel La Verte Vallée***

Het Hôtel Verte Vallée, 3 sterren, een hotel met spa, is gelegen te Munster in een prachtige bergachtige omgeving in het hart van de Elzas en verwelkomt u in een verfijnd en overdacht kader voor uw comfort en ontspanning. De comfortabele kamers vormen een elegant onderkomen voor uw verblijf in de regio. Ze hebben allemaal airconditioning en zijn heel compleet ingericht: kabeltelevisie, kluis, minibar, gratis Wi-Fi-toegang en haardroger. Voor uw ontspanning stelt het hotel een zwembad, een fitnesszaal, een spa, sauna, hamam tot uw beschikking. De maaltijden worden opgediend in het gastronomisch restaurant dat een smakelijke en creatieve keuken biedt waar de streekproducten op de voorgrond staan.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

22/07/2024

5

HP

€ 870,00