Tirol, Nauders 7-daagse

Nauders is een drielandenpunt, het ligt in Oostenrijk en paalt aan Italië en Zwitserland. Ideaal gelegen voor een vakantie vol afwisseling. We verblijven in Oostenrijk en beleven er de terugkeer van de koeien (Almatrieb) naar het dorp. In Merano bezoeken wij het lievelingskasteel Trauttmansdorf van keizerin Sissi en genieten er volop van deze mondaine kuurstad met zijn mediterraan klimaat. In Zwitserland maken wij kennis met de eigenheid van Graubünden, de kleinste en hoogste provincie van het land. In Pontresiina (Zwitserland) nemen we de Bernina Express naar Tirano (Italië)

Dag 1
Via de Ardennen rijden we langs Arlon, Luxemburg en Metz richting Strasbourg en Colmar om in Bazel Zwitserland binnen te rijden. Vrij middagmaal onderweg. Via Zurich bereiken we onze verblijfplaats Nauders om er enkele dagen te genieten van de gezonde berglucht.

 

Dag 2

’s Morgens verkenning van het op 1400 m hoog gelegen bergdorp Nauders met zijn kasteel, de Sint‑Valentijnskerk en enkele bezienswaardige kapellen. Vrij middagmaal

In de namiddag worden de versierde koeien van de almen ,begeleid door de plaatselijke muziekkapel terug naar het dorp gebracht (Almabtrieb) We genieten mee van dit feestelijk gebeuren.
Nauders, de parel van het drielandengebergte, is een waar wandelparadijs. Men kan er ook gratis gebruik maken van het regionaal vervoer met de Summer Card. Genieten van het zwembad en de wellnessruimte in ons hotel is natuurlijk ook mogelijk.

 

Dag 3

Vandaag gaan we naar Zuid‑Tirol in Italië. We rijden over de Reschenpas en houden halt voor een fotostop aan het stuwmeer waar de kerktoren van Alt Graun boven het water uitsteekt. Het kasteel Trauttmansdorf is een ware openbaring. Het toont ons de kamers waar Sissi verbleef. In dit zomerpaleis genoot Sissi van de lusttuin en het mooie zicht op de stad Merano. Merano is een kuurstad met Habsburgse uitstraling en mediterrane sfeer. We wandelen langs de Heilige‑Geestkerk, de Sint-Niklaaskerk en de statige gebouwen van de thermen. We sluiten de dag af met wat vrije tijd om te winkelen onder de arcaden langs de oevers van de Passer.

 

Dag 4
In de late voormiddag rijden wij naar Samaun, een taksvrij dorp, gelegen midden de bergtoppen (1844m hoogte). Ideaal voor een wandeling genietend van de gezonde berglucht of om inkopen te doen tegen een zacht prijsje.

Vrije namiddag.

 

Dag 5

Vandaag genieten wij volop van de schoonheid van het hooggebergte. Met de bus rijden wij naar Pontresina, dichtbij Sankt Moritz en nemen we plaats in de trein die ons na 13 tunnels en 52 viaducten en bruggen naar Tirano in Italië brengt.Deze wondermooie tocht werd door Unesco bekroond als werelderfgoed. Via het ski- en kuuroord Bormio bereiken de Stelviopas welbekend door de wielerliefhebbers van de legendarische rit in de Ronde van Italië. De hoogste pas van Italië doorkruist het nationaal park van de Stelvio, het grootste natuurgebied in de Alpen. Onderweg in Mustair gaan wij in de kerk van de Benedictinessen de fresco's (Unesco) uit de tijd van Karel de Grote bewonderen.

 

Dag 6

Vrije voormiddag. Wij bezoeken Glurns het kleinste en ommuurde stadje van Zuid-Tirol. In Schluderns wandelen wij naar het kasteel Churburg gebouwd door de bisschop van Chur en ooit eigendom van de familie Trapp. Met een rit naar het witte klooster van de Benedictijnen Marienberg sluiten we de dag af.

 

Dag 7

Tevreden nagenietend van deze mooie reis, vatten wij na het ontbijt en het laden van de valiezen, de terugreis aan. Via de autowegen langs Zurich Bazel, Colmar, Strasbourg. Verder huiswaarts via Luxemburg en Brussel.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.
Ontbijtbuffet, 4-gangen keuze menu met saladebuffet, dessertbuffet.
Toegangsgeld kasteel en tuinen Trauttmansdorf en treinrit Pontresina-Tirano.
Gebruik wellnessruimte met sauna, jacuzzi en zwembad, iedere namiddag versnaperingen.
 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 105,00 / reis.

Toeslag gerenoveerde dubbele kamer ‘Kutscher’: € 195 € / reis / kamer

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

 

Hotel Post ****- Nauders

Een echte topper. Hotel Post is in het centrum van Nauders gelegen, langs de via Claudia, op de plaats waar al in de 16e eeuw een afspanning stond voor de postkoetsen.

Dit traditionele en zeer gastvrije viersterren familiehotel staat vooral bekend om zijn heerlijke keuken die zich weerspiegelt in een zeer uitgebreid en gevarieerd ontbijtbuffet en een viergangen avondmenu met keuzemogelijkheid, een ware streling voor de smaakpupillen. Alle kamers zijn per lift bereikbaar en beschikken over een moderne badkamer. Het hotel heeft een gezellige bar en een wellness- en relaxatieruimte met overdekt zwembad, sauna en stoombad.  (650 m²)

 

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

16/09/2023

7

HP

€ 880,00

---ENKEL NOG DUBBELE 'KUTSCHER' KAMERS MOGELIJK---