Tirol, Nauders Almabtrieb 6-daagse

Traditiegetrouw gaat Sima Tours ieder jaar in de herfst naar Tirol. Wie houdt van Tiroolse Gemütlichkeit en Tirolermuziek komt in Pfunds tijdens de Almabtrieb zeker aan zijn trekken. In Merano bezoeken wij het lievelingskasteel Trauttmansdorf van keizerin Sissi en genieten er volop van deze mondaine kuurstad. We nemen ook de tolweg Kaunertalser Gletscherstrasse tot op een hoogte van 2750 m en genieten er van de gezonde berglucht. Ten slotte en niet onbelangrijk: in ons hotel worden de gasten verwend met culinaire specialiteiten.

 

Dag 1

Via de Ardennen rijden we langs Arlon, Luxemburg en Metz richting Strasbourg en Colmar om in Bazel Zwitserland binnen te rijden. Vrij middagmaal onderweg. Via Zurich bereiken we onze verblijfplaats Nauders om er enkele dagen te genieten van de gezonde berglucht.

 

Dag 2

’s Morgens verkenning met een lokale gids van het op 1400 m hoog gelegen bergdorp Nauders met de Sint‑Valentijnskerk en enkele bezienswaardige kapellen. Vrij middagmaal en vrije namiddag. Mogelijkheid om het heimatmuseum te bezoeken in het kasteel van Naudersberg, een stevige wandeling te maken of een tochtje met de paardenkoets. Genieten van het zwembad en de wellnessruimte in ons hotel kan natuurlijk ook.

 

Dag 3

Vandaag gaan we naar Zuid‑Tirol in Italië. We rijden over de Reschenpass en houden halt voor een fotostop aan het stuwmeer waar de kerktoren van Alt Graun boven het water uitsteekt. Het kasteel Trauttmansdorf met het verrassend mooie museum voor toerisme is een ware openbaring. In dit zomerpaleis genoot Sissi van de lusttuin en het mooie zicht op de stad Merano. Merano is een kuurstad met Habsburgse uitstraling en mediterrane sfeer. Nadien wandeling langs de Heilige‑Geestkerk en de Sint-Niklaaskerk en de statige gebouwen van de thermen. We sluiten de dag af met wat vrije tijd om te winkelen onder de arcaden langs de oevers van de Passer.

 

Dag 4

Na een lekker ontbijt rijden we naar het prachtig centrum van Serfaus, één van de oudste dorpen van Tirol. Het ontstaan gaat terug tot de Romeinse tijd, het hele dorp is verkeersvrij. In de namiddag nemen we de tolweg Kaunertaler Gletscherstrasse tot op een hoogte van 2750 m waar we genieten van het indrukwekkende berglandschap met zijn almweiden, gletsjers en bergtoppen van meer dan 3000 m. Onderweg voorzien we verschillende fotostops.

 

Dag 5

Voor de Almabtrieb gaan we naar Pfunds. De terugkeer van de koeien, en op bepaalde plaatsen ook van de schapen, naar het dal is in de Tiroolse bergdorpen het hoogfeest van het jaar. Begeleid door ruiters op Haflingers en op de tonen van de plaatselijke muziekkapel, defileren de fiere landbouwers met hun honderden versierde koeien. Het volledige dorp is in feest, overal Tirolermuziek, bierstuben en op de boerenmarkt streekspecialiteiten à volonté.

 

Dag 6

Na het ontbijt en het laden van de valiezen vatten we de terugreis aan. Via de autowegen langs Zurich Bazel, Colmar, Strasbourg naar St.‑Avold (of omgeving) voor vrij middagmaal. Verder huiswaarts via Luxemburg en Brussel.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.
Verwenformule: ontbijtbuffet, 4-gangen keuze menu met saladebuffet, dessertbuffet.
Toegangsgeld kasteel en tuinen Trauttmansdorf en tolweg Kaunertalerstrasse.
Welkom drink, gebruik wellnessruimte met sauna, jacuzzi en zwembad.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 135,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Hochland **** - Nauders

Hotel Hochland is in het centrum van Nauders gelegen. Dit traditionele en zeer gastvrije viersterren familiehotel staat vooral bekend om zijn heerlijke keuken die zich weerspiegelt in een zeer uitgebreid en gevarieerd ontbijtbuffet en een viergangen avondmenu met keuzemogelijkheid, een streling voor de smaakpupillen. Bijna alle kamers zijn per lift bereikbaar en beschikken over een moderne badkamer. Het hotel beschikt over een gezellige bar en een wellness- en relaxatieruimte met overdekt zwembad, sauna en stoombad.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

08/09/2021

6

HP

€ 695,00