Tirol, Arzl wandelreis 8-daagse

Onder begeleiding van een reisleider van Wandelsport Vlaanderen bieden we deze 8‑daagse wondermooie wandelreis naar het Pitztal aan. Zowel de ervaren wandelaar, als de gelegenheidsstapper komen aan hun trekken. Elke dag is er keuze om een zware of lichtere wandeling te stappen. Een dag geen zin in een wandeling? In de omgeving is er steeds de mogelijkheid om te genieten van schitterende berglandschappen, ook de wellnessruimte met zwembad staat ter beschikking van de hotelgasten.

 

Dag 1

Vertrek in de vroege morgen met koffiestop en vrij middagmaal onderweg. In de vooravond komen we aan in onze verblijfplaats Arzl im Pitztal.

 

Dag 2

Na het ontbijt rijden we via steeds stijgende wegen naar Pillar, waar we een prachtig zicht krijgen over het Kaunertal. De zware wandeling trekt bergop naar de Aifner Alm, de lichtere wandeling volgt een minder geaccidenteerd parcours door een bosrijk gebied en biedt mooie vergezichten op het Hoghzeiger skigebied.

 

Dag 3

Vandaag naar het centrum van Imst om door de hoofdstraat naar het begin van de Rosengartenschlucht te stappen. Via hangbruggen, in rotsen gekapte treden, houten en metalen verankerde trappen stappen we rustig naar boven en genieten vooral van het natuurwonder. De geoefende wandelaars trekken in Hogh Imst verderop via de Latschenhutte naar de heel wat hoger gelegen Muttekopfhutte, wie wil komt vanaf de Latschenhutte rustig terug om nog even te genieten van een terrasje in Imst.

 

Dag 4

Vandaag gaan we naar Jerzens en de Hoghzeiger. De lift brengt ons naar het midden station waar de groep zich splitst: een stevige wandeling naar het Zirben park én de Sechszeiger of een rustige wandeling in het Pitztal, over het Gurgltal en het Inntal én met een blik in het Ötztal. Voor iedereen is er in de namiddag een lange afdaling naar het Dalstation waar de bus ons opwacht.

 

Dag 5

Vandaag nemen we na een korte busrit de eitjeslift naar Riffelsee, waar we meer kunnen wandelen op een relatief vlak parcours. Het is een adembenemend landschap met zeer hoge toppen rondom ons. Vandaag keuze uit een stukje van de Fuldar Hogeweg en stappen naar de Ploser See of een iets langere wandeling langs een goed begaanbaar pad dat ons terug naar de vallei brengt langs een schitterend morenengebied.

 

Dag 6

Na het ontbijt nemen we de bus naar Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, om de stad te bezoeken of te wandelen. Shoppen kan hier volop. Alternatief is om in naar Noord Innsbruck te rijden en aldaar een bergwandeling te maken in een schitterende omgeving met zicht op de Karwendel bergen. Bij mooi weer is er de mogelijkheid om naar het einde van het dal te rijden en er de Pitz Express te nemen.

 

Dag 7

Vandaag rijden we via kronkelende wegen en een enorm stuwmeer tot bij de Kaunertaler Gletsjer. De bus brengt ons in de namiddag via dezelfde weg terug naar het hotel, waar we de wandelschoenen kunnen opbergen en genieten van onze laatste avond.

 

Dag 8

Na ons ontbijt keren we na onze geslaagde wandelreis terug naar Lichtervelde via onze verschillende afstapplaatsen bereiken we Lichtervelde.

 

In overleg kunnen de beschreven uitstappen/wandelingen wijzigen naargelang het weer of de fitheid. Elke dag wordt in de late namiddag het definitieve programma voor de volgende dag bepaald.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Volpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.
Ontbijtbuffet, lichte middaglunch of lunchpakket ’s middags en 5-gangenmenu of themabuffet ’s avonds. Eén dansavond en één gala-avond. Koffiebuffet tussen 14u en 17u.

Gediplomeerde wandelgids en de kabelliften nodig voor de wandelingen.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 154,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

 

Nota : leden van Wandelsport Vlaanderen genieten een korting van 30 euro per persoon.

Hotel Arzlerhof**** - Arzl

Dit 4‑sterrenhotel ligt op een zonnig plateau bij de ingang van het Pitztal en wordt omgeven door een indrukwekkend berglandschap. Het hotel beschikt over een spa met binnenzwembad, sauna en stoombad. Er is een wintertuin, traditionele lounge met open haard. Het restaurant serveert zowel Oostenrijkse als internationale gerechten. De kamers zijn voorzien van alle comfort.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

18/07/2020

8

VP

€ 973,00